bígl nebo jack r.Terier?
14unora nám do psího nebe odešel Dino po 15ti letech tak se rozhoduju-em kterýho psa:-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Katarína B. (katarina868) ID 273985 (8.3.2011, 8:34)
vzhľadovo krásne psy, len trochu problem s výchovou, sú to poľovnícke plemená, veľmi múdre ale tvrdohlavé, potrebujú sa poriadne vybehať, inak nevedia, čo s nevyužitou energiou, mali sme bígla a veru sme ho nemohli venčiť bez vodítka, chytia stopu a už sú preč (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Mido25) ID 14542, mimibazar.cz/mido25 (5.3.2011, 20:09)
Hezký večer Marti, my pořídili rodičům fenku Kavalira King Charles španěla a musím říct, i když na ty malé pejsky moc nejsme, že to byla ta nejlepší volba. Je to úžasná, klidná fenečka, z rodičů nespustí oči,děti doslova miluje. A na to, že ji rodiče nijak necvičí, je opravdu poslušná, chodí bez vodítka, základní povely ovládá a ostatních pejsků si při procházce ani nevšimne. A taky mi tuhle rasu tenkrát radily maminky tady na MMB (hello)

ODPOVĚDĚT
Larisa V. (ladaalb) ID 233386 (5.3.2011, 13:39)
ani bigla ani jacka za mě ani náhodou, každé z těchto plemen je hůře cvičitelné, potřebují hoooodně pohybu, jack je typický terier se vším všudy a bigl jako honič ma často problémy s poslušnosti,spíš bych se poohledla po jiném plemeni jsou jich stovky. s těmato plemenama je to ted bohužel zase modní vlna, no spíš s biglama ustupuje a s jackama začíná.

ODPOVĚDĚT
Marta Z. (nekrmit) ID 194459 (5.3.2011, 19:59)
díky za názory ,fakt je že jsem dopodrobna neštudovala jaký jsou to povahový psi,což je chyba kor když máme děti brali jsme to jen podle vzhledu posledních 2-3roky (F) díky

ODPOVĚDĚT
Denisa U. (Denuska) ID 14336 (4.3.2011, 16:56)
Já bych nechtěla ani jedno z těchto dvou plemen, na oba je nutná pevná ruka a hooodně moc času, procházky, v případě Jacka R. dlouhé a únavné. Naši měli JR a byla to hrůza, ale uznávám, že oni na něj neměli pevnou ruku. Bígla mají 2 známí a oba spíše ovládá pes, než oni psa :-) Ale Vy si učitě vyberete (L)

ODPOVĚDĚT
Denisa U. (Denuska) ID 14336 (4.3.2011, 16:57)
No a s těmi dětmi je to pravda, JR kousl našeho malého když skákal do bazénu, pošťačku a nakonec i páníčka, když si dovolil vstoupit do jeho teritoria- tedy do kuchyně....ale uznávám, že za to může spíš páneček, než pes. ,-)

ODPOVĚDĚT
Marta Z. (nekrmit) ID 194459 (5.3.2011, 20:00)
díky za názory určitě přehodnotíme ,pravda je že jsme povahu psů nějak zvlášť neštudovali a v našem okolí co známe nikdo anijednoho psa nemá. (F)

ODPOVĚDĚT
Gábina H. (gabbyh) ID 8166 (4.3.2011, 15:56)
Jako teenager jsem mela beagla. Byl super, ale celkem neposlusnej. Deti miloval, ale jak zacala harat fena v okoli, byl sileny... ,-)
Jack Russela jsme meli cca rok a kousek. Poridili jsme detem fenku, ktera byla hodna, nicmene cca po roce zacala na deti vrcet. Vzala si ji ma sestra, takze ji vidame. Je prima, posloucha, nehne se od panicku daleko, takze muze chodit bez voditka / ten "bigl" vzdy uvidel zajice nebo chytnul nejaky pach a zmizel.../
Je fakt, ze ta fenka Jacka Russela vrci na deti / nejen na nase, proste na vsechny/, kdyz se priblizi blize i nyni a to ji ma segra uz rok a pul u sebe..
Ale znam Jacky, jenz jsou s detma velci kamaradi.. Obe rasy jsou ale dost svehlave.. (F)

ODPOVĚDĚT
Marta Z. (nekrmit) ID 194459 (5.3.2011, 20:01)
(F)díky za názor asi přehodnotíme (Y)

ODPOVĚDĚT
Šárka M. (kopretinka95) ID 42767 (4.3.2011, 15:17)
Tak to je záludná otázka *-) Bígl je blbý pes (teda tady v okolí jsou samí tupci) a kamoška má Jacka a je to úžasný pes,ale furt je to teriér a chce pevnou ruku,pokud se mu nebude chtít poslechnout,tak prostě neposlechne (je to i v knížce) :-S a já třeba nejsem důsledná :-) !! Takyjsem přemýšlela,že až jednou nebude naše Jackyna,co si pořídíme a právě Jack mě napadl,ale je to pes,který potřebuje mooooc pohybu a když ten čas mít nebudete,tak budete trpět vy....nevybouřený Jack je prý pohroma :-S
Já jsem se začala přiklánět sama za sebe a hlavně s mou nedůsledností k matlézáčkovi,nebo boloňáčkovi (&) je to malý a přizpůsobí se vašemu životu. Přeji dobré rozhodování a dobrý výběr (L) (L) (hello) (wash)

ODPOVĚDĚT
Marta Z. (nekrmit) ID 194459 (5.3.2011, 20:03)
díky za váš názor,mimo to také nejsem moc důsledná ,mno uvidíme určo přehodnotíme (&)a vybereme, nakonec myslímže zustaneme u nějaké oříškovské směsi ,-)jako jsme měli Dina gaučový klidný pes. (hello)

ODPOVĚDĚT
Kristýna P. (marge) ID 110 (4.3.2011, 15:54)
Naprostý souhlas! (Y)
Co se týká výběru psa je to o mnoha okolnostech. Máte děti? Chdodíte na dlouhé procházky? Máte byt nebo dům se zahradou? *-) *-)
My máme Fleta a zatím jsme moc spokojení. Jsou jí čtyři měsíce a je velmi chytrá,když nechcete aby vás otravovala,pochopí to a jde do pelíšku. trošku ničí,ale jen v rámci hry.je přátelská a děti,lidi a psi miluje (L) Samozřejmě začnem příští týden se cvičákem-přeci jen to bude velký pes (pes)
Ale my bydlíme u lesa a denně chodíme na delší procházku. V bytě by takový pes být nemohl.. (F)

ODPOVĚDĚT
Šárka M. (kopretinka95) ID 42767 (4.3.2011, 16:29)
Myslím,že i velký pes může být v bytě,ale musí chodit na dlouhé procházky a bude na tom lépe jak pes našich známých kteří mají Howavarta a je na pozemku 300m2 :-(, nechodí s ním ven a podle mě zmagoří 8-|,je to chudák.
I doga může být spokojená v bytě,pokud s ní jdou 3x denně ven a z toho na hodinovou procházku a o víkendech má pohyb,tak nestrádá (clamp)

Máme zlaťasku a na cvičák nikdy nechodila a je poslušná,je hrozně inteligentní (&) a to retrívři jsou všichni (clamp),stačí ji cokoliv říct a už chápe co se po ní chce,nemáme vyloženě povely,prostě s ní mluvíme.
Fleťačku máte krásnou (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Kristýna P. (marge) ID 110 (4.3.2011, 18:29)
Máte pravdu,ale známe to-opravdu se každý z nás donutí denně na dvě až tři delší procházky? (H) [A] Raději bych asi do bytu volila něco menšího a klidnějšího.
Zlaté retrívry mám moc ráda (F) Ale věřte,že ne všichni jsou chytří s milý. Soused ho má a před týdnem mě napadl. (N) Šla jsem s naším štěníkem.Nejdřív zaútočil na něj a pak na mě.. Bohužel je to všechno jen o majitelích...
věřím že by se ta naše taky vše naučila i bez cvičáku,ale myslím že to pro ní bude takové pěkné zpestření-bude tam spousta štěňátek a lidí,tak si zvykne na kolektiv. Ráda bych s ní-až vyroste dělala canisterapii,tak jí chci zvykat na ruch a lidi (F)

ODPOVĚDĚT