Náhodou jsem na to natrefila, holky pomozte!!!
Ty lidi vůbec neznám,ale po přečtení mi běhá mráz po zádech.Asi to sem nepatří,ale chtěla jsem to sdílet,možná to smažou. Koukněte na stránky (viz koment).Za vypůjčené foto Karolínky se omlouvám,je to pro dobrou věc.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 49 komentářů
Zdenka F. (HANICKA4) ID 319825 (10.4.2011, 21:03)
[A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] prosím všechny andělíčky aby jim pomohli.má dvě děti a nemůžu ani pomyslet........... :´( :´( :´( :´( :´(

ODPOVĚDĚT
Karolína V. (arrco) ID 263768 (10.4.2011, 9:09)
Meningoencefalitida je extrémně vážné onemocnění a herpetická ovzlášť. Nechci vůbec křivdit rodičům, ale je to "jen" jejich popis. Nemám ráda tyhle jednostranné názory a ukvapené názory veřejnosti. Při herpetické meningoencefalitidě by bohužel k tomuto velice vážnému stavu pravděpodobně došlo i kdyby na to přišli o trochu dřív (velká část lidí zemře a to i dospělých), ale uvědomme si, že obraz nemoci se vyvíjí a to co viděli v Olomouci zas mohlo být něco jiného, než co bylo v nemocnici v místě bydliště. Virové meningitidy jdou bohužel obecně špatně léčit a umírají i lidé dospělí při intenzívní terapii. Apatie při horečce u dětí je normální, febrilné křeče taky nemusí znamenat nic jasného, má je spousta dětí. Na diagnózu meningoencefalitidy se příjde jen lumbální punkcí - myslíte, že by se standardně měla brát všem dětem s febrilními křečemi? Nevím, jak to tam tehdy u obou holč

ODPOVĚDĚT
ROMANA S. (SKARO) ID 192166 (10.4.2011, 18:11)
toto co tady píšete je sice pravda,ale kdyby se to týkalo vašeho dítěte???Já bych se stím taky nikdy nesmířila-máte zdravé mimčo a najednou toto a musíte žít s tím že máte těžce postižené dítě které bude celý život odkázané na pomoc druhých kdyby se s vámi něco stalo.Já osobně si myslím že každá trochu všímavá maminka má v sobě něco jako radar a umí rozeznat když je něco v nepořádku-bohužel ne každý doktor má pochopení a myslí si že matky jsou histerky. :-S

ODPOVĚDĚT
Karolína V. (arrco) ID 263768 (10.4.2011, 18:52)
Romi, dívala jsem se, že se nezobrazil celý můj komentář, kde jsem psala dál, no nic... ale k Vaší poznámce jen tolik. Vůbec se nedivím rodičům, zažila jsem si se synem svoje, bojoval o život, takže trochu tuším, o čem se tady píše. Taky jsem rodinám té jedné holčičky poslala peníze hned jak to bylo v televizi, je mi jich nesmírně líto. Chtěla jsem ale jen po přečtení některých komentářů říct, že dělat rychlé soudy - kdo udělal nebo neudělal chybu, by člověk měl jen v případě, že zná celou situaci z obou stran. Herpetická meningoencefalitida je bohužel i v dnešní době dokonce smrtící onemocnění a někdy ani rychlá diagnostika a léčba nezmůže nic... toť vše (hello)

ODPOVĚDĚT
ROMANA S. (SKARO) ID 192166 (10.4.2011, 20:03)
Já jsem to nemyslela nijak zle,každý má nárok na svůj úhel pohledu.Chtěla jsem tím jen říct že každá z nás se na dannou věc dívá jinak než když se jí to potom samotné dotkne. :-$

ODPOVĚDĚT
Karolína V. (arrco) ID 263768 (11.4.2011, 9:30)
Romi, já to taky nemyslela zle, jen jsem chtěla dovysvětlit, jak jsem to myslela, protože jsem si nevšimla, že se mi nezobrazil celý komentář. Těch rodin je mi velice líto a chápu je. Moc držím pěsti, aby už je v životě nic špatného nepotkalo (F). Mějte se krásně (hello)

ODPOVĚDĚT
Martina B. (lucajdaaa) ID 21483 (9.4.2011, 20:58)
Holky , četly jste do píše doktorka MUDr. Augustinová - cituji "Zdravim Do Ciech
No,to je pekne "vedecke vysvetlenie"- zhoda nahod......a to o mne vypisuju ze som sarlatanka ????? Lekar, ktory nepatra po pricinach ochorenia - ako ich bude liecit??? Moja rada - nedavajte vakcinovat deti....podporte ich imunitu zdravou vyzivou a toto sa im nestane! Bojujte proti vakcinacii! Zaviedli ju monstrozne farmaceuticke firmy kvoli ziskkom !!!!!!! Napchavaju miliony do bank a nechavaju Vase deti na vozikoch a potom ich viac nezaujima....odkopnu Vas odpovědku - zoda nahod..... Nahody neexistuju! Nemusite sa bat prist do Egypta. Nic Vam tu nehrozi. Ale dam Vam kontakt na pani Petru J.- ta tu bola niekolkokrat- Vam vsetko vysvetli."

Takže vakcinace je jenom byznis - nějak je ji znich ze všech co podporují očkování špatně


(N)

ODPOVĚDĚT
Pavlína V. (Mystera) ID 89958, mimibazar.cz/mystera (10.4.2011, 0:35)
dejte si do vyhledavace rozalio...jj, vakcinace....Zaplat pambu, ze se jiz upustilo od tuberkulozy na novorozenatech....

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (9.4.2011, 16:33)
To je strašné. Jak tam píšou, postihne tohle 2 děti ročně....Doktoři za to nemůžou, než mají výsledky co to je, je už pozdě.
Nedávno měl syn obyčejné plané neštovice, i u této nemoci může být poškozen mozek.
Nechápu, že povolili převoz do jiné nemocnice. Já měla před 4 lety velký problém, odvezli mě do nejbližší malé nemocnice a převoz do lepší nedovolili. Až mě táta chtěl unést a viděli, že tam prostě nezůstanu, dovolili převoz. Nevěděli, co se mnou dělat a nechali by mě tam umřít. V té lepší nemocnici hned věděli co a jak a dali mi 0,1-1% na přežití. Přežila jsem.
Všechno je to o štěstí.

ODPOVĚDĚT
Eva N. (evánek1) ID 86572 (9.4.2011, 16:00)
Když jsem s naším Áďou byla po jeho těžkém startu do života v nemocnici a ležel na JIP, tak jsem byla na nem. ubytovně s maminkou chlapečka se stejnou diagnózou. Také bohužel trvalo nějaký čas nežli určili správnou dignózu...v té době mu byli dva roky ....výsledek je trvalé poškození mozku. Proto se oparu bojím jak čert kříže, protože vím co se může stát. a samozřejmě ani mě to nenechává chladnou a ráda pomůžu oboum holčičkám. Vždyť je to pro dobrou věc (L)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (9.4.2011, 15:24)
Je to smutné.Mám taky postiženou dceru a vím jaké to je.I když Peťka na tom je relativně dobře.Posílám penízky.A ať to dobře dopadne (L)

ODPOVĚDĚT
Miluše B. (bahmila) ID 208533 (9.4.2011, 14:34)
Tak tu sedím, čtu a :´(, zlatý naše astma. Mám postiženého bráchu, je to zanedbání lékařů. Měl se dožít jen šesti let. Před velikonocema mu bude 27 let, vlastně jim, jsou dvojčata, ale ten druhý je v pořádku.Mámě tenkrát tvrdili, že bude jeden, i když její gynekolog s tím nesouhlasil. Po porodu trvalo doktorům dvacet minut, než ho znovu "nahodili". Máma říká, že to bylo nejhorších dvacet minut v jejím životě a kdyby věděla, jak to dopadne, tak jím to nedovolí a nechala by ho odejít. Bratr je psychycky na úrovní dvouletého dítěte, přes zákas rodičů jsem ho se starším bratrem tak dlouho zvedela na nohy, až se naučil chodit (asi v šesti letech), nevidí, puze šerosvit a před dvěma lety se u něj objevila epilepsie, která se rychle zhoršuje. Do roku mámě tvrdili, že se všechno zpraví, že to dožene a teprve pak začali něco dělat. Vůbec jím nebylo divný, že kluk jen leží a nevnímá. Pomáhala jsem m

ODPOVĚDĚT
Miluše B. (bahmila) ID 208533 (9.4.2011, 14:37)
mámě s jeho péčí, protože s druhým dvojčetem jezdila už od roku na operace nohou. Takže vím, jaké to je starat se o takto postižené dítě. škoda jen, že na ně vláda tak málo myslí. Jediný štěstí je, že už se nezavírají do ústavu, jako tomu bylo dříve a povoleno vylo vzít si dítě na 40 dní v roce, to se fakt nedalo. A je hrozný, když i v dnešní moderní době, kdy je medicína takto vyspělá, se toto stává. Je mi těch dětí upřímě líto. A samozřejmě i rodičů.

ODPOVĚDĚT
lucie B. (78želva) ID 312039 (9.4.2011, 23:10)
SMUTNÉ :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´(

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (veselacka) ID 64165 (9.4.2011, 14:28)
Takový andílek [A], holky vůbec by mě nenapadlo, že z oparu? Také jsme jej měli a máme, tak jsem z toho vyplašená - kde se dovím více? Jak mi přijde mateřská, pomohu (child3).Víte o této nemoci někdo více?Jak tomu zabránit?
Díky :^)

ODPOVĚDĚT
zdenka k. (kubjatovaz) ID 61301 (9.4.2011, 14:04)
Je to hrůza-vedle ve vesnici bydlí Eliška http://www.eliskamarschavellova.cz/-tak až ted jsem si všimla,že už někdo vložil.

ODPOVĚDĚT
Petra G. (sketka) ID 227296, mimibazar.cz/sketka (9.4.2011, 13:38)
když má doma člověk děti tak o to víc to všechno prožívá po přečtení takového článku :-(, někdy jsme vyčerpané, unavené, doma binec, máme pocit, že všechno stojí za pytel, ale jak člověk vidí nebo má možnost si přečíst něco o ostatních lidech s takovými problémy, tak si člověk hned uvědomí, že řeší jen malichernosti a hlouposti. Holky kašlete na prach na policích, na drobečky od sušenek, na špatné politické situace v naší zemi apod. hovadiny a začněme se konečně radovat z maličkostí, z obyčejných věcí kolem, protože tady člověk vidí, že se to může náhle změnit a je po všem. Jsem vděčná za své zdravé děti, které někdy zlobí, jsem vděčná za každý den kdy se můžu usmát štěstím a láskou a vám přeji totéž a rodině silné nervy, hodně lásky a přátel, kteří pomůžou - jdu poslat penízky malé holčičce a budu pevně věřit, že pomůžou. Mějte nádherné, slunečné jaro

ODPOVĚDĚT
Dasa H. (bamida) ID 129370, mimibazar.cz/bamida (9.4.2011, 13:57)
(F) (F) (F) Krásně napsané (F) (F) (F) Karolínce i Elišce a jejich maminkám přeji krásný den (mamca) vlastně všem maminkám a dětem (child6) (child5) (X). Musím letět-jdu udělat malinkej dobrej skutek a hned dvakrát (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Kristýna S. (kristýnečka) ID 104978 (9.4.2011, 12:31)
No tak tohle je opravdu hrozný a tečou mi z toho slzy. Snad je to opravdu pravdivý příběh a nikdo se nesnaží vydělat na něčím cizím neštestí. Každopádně taky Karolínce něco pošlu.
Jsem sama na dvojčata kluky, ted jim byli tři roky. Byla tu zrovna u nás předevčírem kamarádka a tý diagnostikovali u chlapečka autismus. Je na zhroucení. a mě to je moc líto. Musí být silná.
Potom všem si říkám děkuju bohu, že mám dva zdraví krásný kluky,ikdyž ten život jako matka samoživitelka není jednoduchý, tak tohle mě vždycky nabije jejich usměv :-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (9.4.2011, 13:00)
Karolínka a její nemoc jsou skutečné,maminka je reg.tady na MMB:
http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?user=114910

ODPOVĚDĚT
Gabriela H. (gaha) ID 192694, mimibazar.cz/gaha (upraveno 9.4.2011, 11:04)
JE TO NEŠTĚSTÍ...no, a proto se říkalo za našich babiček... malé mimino a hlavně novorozeně a kojenec by neměli přijít do kontaktu s větším množstvím lidí... zejména nachlazených a jinak nemocných...třeba s oparem... Pak vidím ty maminy v obchoďácích a jejich novorozeňata v autosedačkách... děs .. (facky) Jsem zdravotní sestra na ARU a vím, jak to ve zdravotnictví dnes chodí... Měla jsem u obou mimi šílený start.. a kdybych nebyla z oboru a hystericky si nevynutila péči, nevím...zda by dnes naši prcci byli v pohodě.. Nikoho nic nezajímá, vše se dělá jen okrajově, NEJLEVNĚJC a spádově(dle odbornosti...víc je nezajímá a řešit to tudíš nebudou)... obvoďáci na baterky... Proto..pokud se Vám něco nezdá... je třeba otravovat do úmoru a vynutit si názor více lékářů a nespoléhat se jen na jednoho... JE TO HROZNÉ, ALE JE TO FAKT (6)

ODPOVĚDĚT
Šárka O. (sarsulka) ID 55864 (9.4.2011, 10:16)
utírám slzy :´( :´( :´( jdu sdílet na FB a posílam peníze

ODPOVĚDĚT
Gabriela P. ((Gabriška)) ID 281317, mimibazar.cz/gabkapitelova (9.4.2011, 9:46)
:´( :´( :´( :´( :´(To je příšerný.Taková krásná (X) a tak zničený život :-|A úplně zbytečně 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|Ale když to vidím, to naše zdravotnictví, tak se vůbec nedivím,že je tu tolik zbytečně zničených životů :-@ :-@
Přeju rodině hodně síly a [A] aby všechny ty rehabilitace a léky pomohly (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (Peta78) ID 81716, mimibazar.cz/peta78 (9.4.2011, 9:23)
to je strašný,taková krásná holčička :´( :´( :´( :´( ,úplně mi to trhá srdce,mám doma taky takovou .Za tohle bych těm doktorům brala licence,bo to bylo zanedbání 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|.Vím,že nejsou bohové a lidé se milí,ale někdy mi přijde,že jsou prostě laxní a jen se jim nechce :-@ :-@ :-@ :-@..............také jsem si to dala na FB

ODPOVĚDĚT
Blanka K. (Tommee) ID 109173, mimibazar.cz/tommee (9.4.2011, 9:05)
Je to spolužačka ségry,chtěla jsem to sem dát,ptala jsem se adm.a ten mi to dovolil pouze formou uložení do mých rodiných fotek bez možnosti jakéhokoliv vybírání peněz nebo čísla účtu.Na Facebooku to už paní taky má daný.Rozjeli to i média,tak si myslím,že něco nasbírají.Já jsem taky před chvilkou pár kaček poslala.Myslím,že nakonec přeci jenom Karolínce pomůžou! (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Miloslava M. (Mikulus1) ID 357315, mimibazar.cz/mikulus1 (9.4.2011, 8:57)
:´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( strašné

ODPOVĚDĚT
Martina F. (maruna75) ID 140752, mimibazar.cz/maruna75 (9.4.2011, 8:49)
:´(hrozný příběh :´(akorát by to chtělo více zviditelnit :^),tak jsem si dovolila její příběh sdílet na Facebooko [A]aby penízky jenom přibývaly (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie P. (Mlčoch) ID 14874, mimibazar.cz/lukka (9.4.2011, 8:53)
Také jsem už ráno dala přběh Karolinky i Elišky, na jejíž stránky je odkaz v komentáři na FB

ODPOVĚDĚT
Karin Rettová (kari) ID 8015, mimibazar.cz/kari (9.4.2011, 7:18)
dobrý den,ráno jsem právě její příběh viděla na primě.Určitě také ráda pomůžu,moc děkuji za vložený odkaz.

ODPOVĚDĚT
Ladislava K. (vevey) ID 74972, mimibazar.cz/vevey (9.4.2011, 0:37)
[A] [A] [A] [A] [A] [A] [A]

ODPOVĚDĚT
Celkem: 36 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>