Co s tím?
Holky co mam dělat, Bydlim v RD spolu s babinou, která vlastni 75% podil, takže my máme jen 25. Babka se tim řídi a taky ten podil plně užíva. My s manžou a 2 dětmi máme jen 1 pokoj a kuchyň. Nechce o změné ani slyšet. Ach jo.
poslední fotografie v albu Co s tím?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 16 komentářů
Lucie O. (wošouch) ID 170806 (23.4.2011, 22:07)
Pakliže jsou ještě jiní dědici, tak bych to asi fakt vzdala a odešla. Nemá smysl se někde několik let trápik kvůli tomu, že budete možná jednou mít kde bydlet. Můžete se prozatím nad tím to zamyslet a začít se poohlížet jinde a také šetřit, 1+1 pro rodinu je mála, každý potřebuje trochu toho svého soukromí, ať je to dítě či dospělí, ať starý či mladý. Jestli vás to štve teď a změnu v nejbližší době nevidíte, tak časem by vás to štvalo ještě víc a začali by hádky a to nejen s babčou, ale i s manželem, přenášelo by se to na děti.....Prostě jděte do svého, pakliže si to můžete, alespoň trochu dovolit. A jestli babča nemá krom vás nikoho jiného i přesto se můžete odstěhovat a pravidelně jí navštěvovat, dávat jí tam pravidelně děti, zajímat se o ni, zvát ji k sobě, starat se a pomáhat s barákem. Jednou vám ho i přesto, že jste odešli může přenechat a vy na tom nic netratíte, pořád bude va

ODPOVĚDĚT
Zdenka K. (betsik) ID 324850 (22.4.2011, 19:57)
Tak vám radím pryč od ní. najděte si svůj 1+1 třeba ale svůj.
My měli dům a prarodiče (manželovi) tam byli jako věcné břemeno. Od mých 20 let po dobu 10let stále peklo, ne s nimi ale s jejíma dcerama. a pak až byli nemohoucí, tak mi je nechali v baráku a já měla za zadkem 2 malý děti... ojedinělá péče dcerušek (že dojeli babču přebalit večer a celý den nic)byla však obrovská, ale na krku jsem to měla já, já musela vše tolerovat, jeden společný vchod, její návštěvy, já byla doma s dětmi, že.....
a ted máme sice klid od podzimu , začínáme stavět barak nový a tento se zbourá nakonec. řeknu vám 10let tahanic a na nic.
Už bych do toho nikdy nešla, těch nocí probrečených...
Pokud má babča jen vás tak to s ní zkuste, ale pokud má ještě další dědice, je lepší utéct nebo zestárnete o 20let.....mějte se...

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (22.4.2011, 14:58)
Budu tady asi se svým názorem osamocená, ale nemyslím si, že by byla babička povinna přenechat vám své části bytu. Je dost smutné od lidí, kteří nejsou schopni se postarat o své bydlení, že by nejradši babču vystrnadili. Nevím jestli jste jediní dědici, pokud ne, tak už vůbec není co řešit.

ODPOVĚDĚT
Dana P. (DanušaP) ID 238115 (22.4.2011, 16:25)
samozřejmě máte pravdu, ale asi také záleží na povaze... já bych se na rozdíl od té babči uskrovnila

ODPOVĚDĚT
Zdeňka S. (zdencas) ID 196860, mimibazar.cz/zdencas (22.4.2011, 13:48)
To je tedy něco...a jak reaguje pokud jí řeknete,že si budete muste najít něco většího? A čí je to babča?

ODPOVĚDĚT
Blanka K. (Tommee) ID 109173, mimibazar.cz/tommee (22.4.2011, 13:21)
Koupili jsme si domek vedle manži rodičů.Ještě,že byl starý a nebyl extra drahý a nestihli jsme ho moc opravit,protože jsme ho za 3 roky prodávali a šli jinam ,-)Oni nejsou zlí,ale z 90% to prostě nedělá dobrotu.Taky bych radila v rámci možností hledat si svoje *-)

ODPOVĚDĚT
Petra T. (pišitko) ID 149326 (22.4.2011, 12:25)
Muzu se zeptat jinak???jak to mate vyresene,az babi nebude???kdo ten barak zdedi????ja jen aby jste necekali marne..chce to jit asi do sveho..ja bych s manzel.rodici nebydlela..mohli jsme,ale trvala jsem na svem...staci mi navstevy,ale soukromi je soukromi..coz vy asi neznate-mit 2 deti a manzela v 1+1 mi prijde silene 8-| 8-| 8-|..bud promluvte s rodici,aby na ni nejak slapli...alebo radsi do sveho..tedy pokud na to financne mate..jinak mam obavy ze tento zivot vas akorat utrapi.. *-)Preji spravne rozhodovani (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (22.4.2011, 10:36)
Tohle je opravdu šílené. Rychle pryč z toho. Je vidět že Vás to hlodá, bude se to zhoršovat, věřte. Je škoda takhle si kazit život. Vy potřebujete žít.
Já společně nikdy bydlet nechtěla, ale manželovi se tady strašně líbilo a že to bude bezva. Zrekonstruovali jsme si část domu a bydlíme dobře, takže proti vám nádhera. Ale stejně pořád je něco, nějaké dohady 8-|. Už i manžel uznal že to není to pravé, že mě měl poslechnout, ale teď prostě nemáme na to jít jinam. Dali jsme tady do toho strašně peněz (vlastně jsme strejdovi bezplatně zhodnotili jeho podíl) a pak kdyby jsme to tady teď opustili vím že by to tady zpustlo za pár let. A už by jsme se sem nemohli nikdy ani vrátit.
Začněte něco shánět, bude vám líp. Snad by bylo opravdu lepší kdyby vás babina vyplatila a šup pryč. A co na to říkají rodiče, nepomohli by?
Řešte to nebo si pár let řeknete, jak jste tolik let zbytečně trpěla a jak jste to

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (22.4.2011, 10:12)
Nárokovat vyplacení svého podílu a najít si vlastní bydlení (H)

ODPOVĚDĚT
Renata Š. (minonci) ID 342237 (22.4.2011, 9:53)
Dobrý den,taky mám špatnou zkušenost.Když jsem se dala dohromady s přítelem tak bydlel v kuchyni.Jeho brácha-starší je tyran... 8o| musel odejít z pokoje. Nakonec to dopadlo tak že se musel odstěhovat na dvur do prádelky. Šílené a nikdo se ho nezastal ani mama....A nevíc týral i svou sestru která má 2 děti..Nakonec já s přítelem máme podnájem a super...A jeho sestra také... (clamp) (clamp) (clamp) Nedalo se tam bydlet a to měl ještě vystěhování a nic choval se jak pán domu... Tak dávám radu-rychle pryč

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 192164 (22.4.2011, 9:45)
vykašlala bych se na to a šla do bytu,tohle se přeci nedá vydržet. :-@ jeden pokoj a kuchyně?To za to přeci nestojí!! (6)

ODPOVĚDĚT
Barbora K. (barborakin) ID 204754, mimibazar.cz/barborakin (22.4.2011, 9:36)
Lindo, nevím co bych poradila, ale co píšete je šílené! :-o Můžu se zeptat, jestli jde o rodinu a nebo o cizí osobu? Jestli je to rodina, tak to nechápu, celý život žiju v domnění, že rodiče a zejména babičky chtějí pro své děti a vnoučata jen to nejlepší. :-o Jestli by babi měla své soukromý, tak tuplem nechápu! Předpokládám, že veškeré náklady na bydlení platíte v poměru 25:75. (nemyslím tím elektriku, vodu, atd. - kde spotřeba bude zcela odlišná) *-) Přeji hodně šěstí

ODPOVĚDĚT
Dana P. (DanušaP) ID 238115 (22.4.2011, 9:34)
tak tady je každá rada drahá.. bydlím v dvougeneračním domku s rodiči, já jsem majitel a rodiče jsou uvedení jako věcné břemeno - zní to hrozně, že jo.. takže rodiče obývají byt v přízemí, mají přístup na zahradu, na půdu i do sklepa, mohou používat garáž, sama jsem to tak chtěla, kdyby se se mnou něco stalo, aby je můj dědic neposlal pod most ( i když by to neudělal, mám opravdu hodný dítě) ale to jsem odbočila.. nešlo by se nějak domluvit s rodiči ( dětmi této babičky) aby jí domluvili? Já vím, je to těžké, ale staří lidé lpí na tom, ci si vybudovali a ten strašný strach, že o všechno přijdou, tak ten tam je.. proto mají mí rodiče to břemeno, aby měli klid, že v pohodě dožijí tam, kde jsou zvyklí a mají to rádi. Zkuste si na to toto téma promluvit, já osobně jinou cestu nevidím. A držím palce, s dvěma dětmi v takovém prostoru to musí být na palici

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (22.4.2011, 14:34)
mate to dobre zarizene!!!!myslim, ze toto je jedina cesta, jak spolecne bydlet s rodici...my taky bydlime s rodici, ma to silenych nevyhod, az dubu pracovat, chcem si poridit vlastni bydleni. vlastni bydleni je zaklad rodiny!

ODPOVĚDĚT
Lucie O. (zlatíčka) ID 41739, mimibazar.cz/zlatickaa (22.4.2011, 9:32)
Lindo, také jsme řešily něco podobného :´( 1 pokoj + kuchyň ! Kuchyň jsme vybudovaly z velké chodby která vedla na balkon, ale slyšely jsme to pořád :-( A být nasoukaní v tom pidi prostoru :-( Naštěstí už je to za námi :-) Koupily jsme starší domek, a postupně opravujeme ... Je to asi nejvíc o domluvě ... přeji hodně štěstí (L)

ODPOVĚDĚT
Dagmar B. (Adelanda) ID 196702 (22.4.2011, 9:32)
Lindo, a babi je vaše a nebo manžela?A jak staré máte děti? Máte-li možnost a jít do svého a nebo pronájmu jděte do toho. Vždyť to musí být na bednu 8o| 8o| tlačit se v jednom pokoji, namísto aby se vám babi snažila pomoci a vyřešili jste spolu bytovou situaci. A kdyby jste se
odstěhovali, kdo ví, jak by sama starost o dům a veškeré zálohy sama zvládala, ať si to zkusí, bábrle jedna, když není s ní domluvy.Pevné nervy a sílu (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Hanka S. (Nikitini) ID 60232 (22.4.2011, 9:28)
Tak jí nabídněte buď odkup jejího podílu s věcným břemenem, nebo pořiďte vlastní bydlení. (F)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (22.4.2011, 9:28)
to je silene, jedine, co me napada, je, co tak povyhrozovat babine, ze tu svou cast prodate a koupite si dvoupokojak? Ja vim, ze v realu byste takovy podil jen stezi prodali, ale treba zavolat znameho a delat, ze je to vazny zajemce? Treba by se babina lekla a pridala aspon jeden pokoj. Kdyz je sama, ji by bohate stacil jeden pokoj a kuchyne s koupelnou, ne? Nebo se zkuste domluvit jinak, at vam prida pokoj a vy ji za to budete prokazovat nejakou sluzbu - treba varit obedy, nakupovat, uklizet nebo neco jineho.... *-)

ODPOVĚDĚT