Maminky, nikdy jsem nezavařovala a nedělala marmelády, loni jsme koupili zahradu a budu za chvíli sklízet ovoce...máte tu někdo tip na jednoduchou marmeládu? nemám zavařovací hrnec.....děkuji za tipy...
| Renata F. (Viko) ID 233071 (31.5.2011, 15:41) | Já jsem loni poprvné dělala v pekárně marmeládu a džem a už bych neměnila,nepotřebujete k tomu ani hrnec ani ruce na míchání.Vše udělá pekárná,vy pak dáte jen do malích sklínek a zavíčkujete.Já používám od přesnídávek
ODPOVĚDĚT |
|
| Jindřiška B. (HugoB) ID 291094, mimibazar.cz/hugob (31.5.2011, 13:31) | všem moooooc děkuji za rady...... už se těším, jak vyzkouším receptíky...co píšete zní velmi jednoduše...
ODPOVĚDĚT |
|
Dana P. (DanušaP) ID 238115 (31.5.2011, 13:04) | já dělám z gelfixu dle návodu a jsou bašta jahody mačkám šťouchadlem na brambory, pevnější ovoce pokrájím a když změkne tak rozmačkám.. nic nemixuju, máme rádi v marmošce kousky a jde to dělat i z různých směsí, jednou jsem dělala i banánový a byl super
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra k. (petulisek) ID 125836 (31.5.2011, 11:46) | Na obalech Gelfixu je návod, kupte a uvidíte, není nic jednoduššího a ušetříte cukr Jinak já dělám marmelády podle receptu babičky, vždycky prosypu nakrájené ovoce (meruňky, jahody, rybíz, nebo vše dohromady a ještě kousek ) cukrem, nechám promíchané přikryté utěrkou do druhého dne, pak povařím a dám do skleniček, zavíčkuju, už nesterilizuji. Podrobný a přesný recept mám napsaný babiččinou rukou, nekazí se! A nejlepší džem byl z broskví, bylo jich tak 870 g, doplnila jsem do kila melounem, přidala cukr a SUPER!!! Vypadalo to krásně a chutnalo to ještě líp. Snědla se skoro hned
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika H. (veronininka) ID 190912 (31.5.2011, 11:44) | Dobrý den Jindřiško, dělám marmeládky ze všeho možnýho asi 7 let a jedině s Pektogelem podle návodu. Žádné zavařování, jen horké plním do čistých teplých sklenic a otočím zavíčkované dnem vzhůru. Pěkný den! Verča
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana H. (zuza 52) ID 140935, mimibazar.cz/zuza52 (31.5.2011, 11:24) | Já už docela dlouho zavářím v troubě.
ODPOVĚDĚT |
|
| | Zuzana H. (zuza 52) ID 140935, mimibazar.cz/zuza52 (31.5.2011, 11:26) |
Dělám jako ten první návod.
ODPOVĚDĚT |
| | Jindřiška B. (HugoB) ID 291094, mimibazar.cz/hugob (31.5.2011, 10:57) |
mám pekárnu...ale součástí mikrovlnky...a. právě žádný program marmeláda tam není.... ale děkuji za tip
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana R. (Jaňulka87) ID 207477 (31.5.2011, 11:05) |
Tak tu první Taky jsme ji tak dělávali a je výborná
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (31.5.2011, 10:39) | Jindřiško, nepotřebujete zavařovací hrnec, stačí Vám větší kastrol. Ovoce omyjete, odpeckujete, naházíte do hrnce, přidáte maličko vody (ta se vařením odpaří) a za stálého míchání vaříte. Až se ovoce rozvaří (jablka, broskve atd. před vařením pokrájíme na menší kousky), přidáme cukr a konzervant (používám Pektogel) podle návodu. Hotovou marmeládou naplním sklenice a ještě horké otočím víčkem dolu. Nechám vychladnout a uskladním. Vydrží i několik let.
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (31.5.2011, 11:57) |
Dělám to taky tak. Jen používám želírovací cukr. Marmeláda je vždy výborná a ještě nikdy se nám nezkazila
ODPOVĚDĚT |
| | | Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (31.5.2011, 20:06) |
Jo a ještě jsem si vzpoměla, že se mi na vrchu dělá pěna. Tu sbírám do mističky a sním si ji druhý den třeba k snídani.
ODPOVĚDĚT |
| | Jindřiška B. (HugoB) ID 291094, mimibazar.cz/hugob (31.5.2011, 10:57) |
děkuji moc.....jsem v tom opravdový začátečník.....
ODPOVĚDĚT |
| | | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (31.5.2011, 14:25) |
Každá jsme nějak začínala. Nebojte se toho. Jen ještě maličkost - vařte na mírným ohni - občas mají marmošky nebo med tendenci zdrhat A jestli máte domácí pekárnu tak šup s ovocem do pekárny a ona to uvaří za vás
ODPOVĚDĚT |
|
| Marcela K. (trala) ID 253343, mimibazar.cz/trala (31.5.2011, 10:39) | Já dělám nejradši z jahod, koupím Pektogel a podle toho to dělám.Plním do čistých sklenic, horké, utřu víčka-sklenici vrch a zavřu,dám víčkem dolů na obyčejný ručník, pak i zakryji a víčko pěkně chytne. Pak na poťuk zkusíte nehtem, poznáte po zvuku , které víčko se Vám zdá , že nedrží, to dám do lednice a spotřebuji , co nejdříve, někdy se stane. Vařím to ve větším kastrolu. Jsou i jiné přípravky na marmelády-džemy.Cukr používám krystal nebo krupici.
ODPOVĚDĚT |
|