dotaz
Jaký je rozdíl mezi vliesovou a vynilovou tapetou?Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (11.7.2011, 11:37)
V ložnici máme vinylovou tapetu a je taková jakoby gumová, pevnější, odolnější. V obyváku máme vliesové, jsou sice lepší než klasické papírové, ale jsou prostě spíš papírové, míň odolné než ta v ložnici, ale pořád lepší než klasické. Oba dva druhy se výborně a rychle lepily.

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (11.7.2011, 11:21)
Vliesové tapety jsou omyvatelné, stálobarevné a lépe zpracovatelné. Při lepení se nanáší lepidlo pouze na stěnu (suchou) rovnoměrně v tenké vrstvě, není třeba nanášet lepidlo na tapetu ani proložení tapet a provlhčení.

Vinylové tapety jsou tapety na vinylové bázi, které nemají papírový nosný materiál – vinylové tapety bez papírového nosiče a celoplošné vinylové tapety a strukturální tapety na papírovém nosiči – vinylové tapety s papírovým nosičem. Jejich velkou výhodou je snadná údržba. Hodí se i do více zatěžovaných částí interiéru jako je kuchyň, jídelna nebo koupelna. Vinylové tapety na zeď je možné lepit na různé podklady jako je omítka, umakart, beton nebo omyvatelné nátěry. Vinylová tapeta vám také dobře poslouží při zakrytí prasklin a jiných nerovností v podkladu. Pro nalepení vinylových tapet na zeď doporučujeme použít lepidlo určené na lepení těžkých tapet.

ODPOVĚDĚT