vepřová šunka-domácí
výborná a 100% masa :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (27.7.2011, 8:53)
Míšo, máme naloženo, jen se ještě prosím chci zeptat, dávali jste i vodu? Havlíček dával myslím 1 dcl. Díky (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (27.7.2011, 9:14)
ne ne vodu vůbec, jen sůl, med a pepř.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (27.7.2011, 9:33)
Děkuji moc, právě jsme taky nedali a já přemýšlela, jestli tam přece jen trochu nedolít. Tak nedám. Jsem moc zvědavá, jak to dopadne, vřit budeme zítra. (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Petra U. (Petik 74) ID 305494, mimibazar.cz/petik74 (15.7.2011, 19:13)
(jidlo) (jidlo) MŇAM MŇAM MŇAM (jidlo) (jidlo),VYPADÁ KRÁSNĚ A MUSÍ BÝT I VÝBORNÁ.MOHLA BYCH POPROSIT O RECEPT ????

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (15.7.2011, 19:23)
Je moc dobrá, dělal jí Havlíček v jednom díle Jste to co jíte, měla jsem obavy ale povedla se, takže 1kg vepřové kýty očištěné, 17g soli, lžička medu, pepř.
Maso nakrájet na kostky smíchat se solí trochou pepře a medem a dva dny nechat ležet v lednici zakryté, maso musí být čerstvé. Každý den promnout aby se sůl hezky vstřebala, pak naplnit do umělých střívek, prodávají v papírnictví a konce dobře zavázat a vařit cca 1,5 hod na 75-80 stupňů :-) a je hotovo...

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (15.7.2011, 19:36)
Míšo, neříkal Havlíček, 1 kg masa vařit 1 hodinu? Už si to přesně nepamatuju. Vy jste 1 kg vařila 1,5 hod.? Takže šunkovar není vůbec potřeba, jen pořádně stlačit do těch střívek? Děkuji moc, taky ji chceme zkusit, jen se nějak nemůžeme odhodlat (bojím se, že to nedopadne nejlíp). Ještě, jak měříte teplotu, máte nějaký teploměr na vaření? Díky moc.

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (15.7.2011, 19:39)
Já právě taky ne říkala jsem si že když to budu vařit déle maximálně to převařím ale pořád lepší než to nedovařit :-) ano nacpat do střívek aopravdu pevně uvázat provázkem, a hlídat tu teplotu. Manžel koupil teploměr na zavařování v domácích potřebách, takže jsme byli po domácku řádně vybaveni :-) šunkovar potřeba opravdu není...

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (15.7.2011, 19:43)
Díky Míšo moc, tak pořídíme ten teploměr a příští týden vyzkoušíme (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (15.7.2011, 19:46)
určitě zkuste, je to opravdu jednoduché... |:o)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Alexandra P. (sisa32) ID 170356 (15.7.2011, 19:11)
Ta vypadá krásně. (Y) (Y) (Y)Máte recept ?

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (15.7.2011, 19:24)
Recept vložen ke komentu nad Vámi... :-)

ODPOVĚDĚT
Alexandra P. (sisa32) ID 170356 (15.7.2011, 21:19)
Díky. (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta P. (nikolas) ID 22871, mimibazar.cz/nikolas (15.7.2011, 19:02)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (jidlo) (jidlo) (jidlo) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT