laryngitida
Maminečky, prosím o rady či tipy jak se s ní zžít. Dcerka (4r.) ji měla dvakrát a u obou byla v nemocnici. Vím, že předejít se tomu asi nijak nedá, ale třeba ulehčit průběh? Zvlhčovač vzduchu nebo eukalyptový sprej s inhalátorem..... Moc děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Katka D. (katkadr) ID 144540, mimibazar.cz/katkadr (29.9.2012, 22:22)
já dávám první protazim, polovinu-syn nemá ještě 4roky, okno a steudený vlhký vzduch je saozřejmost...čekám 20min..a pak když není lépe tak rektogent čípetk..v nemocnici jsemm s ním byla jednou, když měl 9m, a to nás tam ješět více zachladili..odneskly to i uši, a já hlavně....a od té doby to měl asi 6x...hodně často....ale už vím jak na to..a snažím se s tím vždy rychle poprat a nemocnici už nikdy..snad z zoho brzy vyroste!!! prostřední synek míval taky, a le do 7let..a pak byl klid...

ODPOVĚDĚT
Slávka K. (mimák) ID 11979, mimibazar.cz/mimak (31.7.2011, 21:14)
Naše skoro 3 letá dcera to měla už 3x z toho 2x v nemocnici a jednou jí vezla rychla :-S
Určitě si nechte od dr. napsat pohotovostní čípek ten máme pořád v lednici. jinak pokud začne záchvat štěkavého kašle,tak jak píší holky podemnou otevřít okno,nebo mrazák dát studený obklad na krk to nám dávali i v nemocnici a hlavně být v klidu, protože plačící dítě je to nejhorší musíte ho uklidnit. Jinak pokud naše malá začíná kašlat,tak dávám stoptusin nebo tusin a na noc dithiaden,už preventivně.
Tak hodně zdaru at to zvládnete (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (jateda) ID 92694, mimibazar.cz/jateda (31.7.2011, 20:39)
Jéé,tím trpěly obě děti a nemocnici jsme se také nevyhnuli.Vždy se jim přitížilo v noci. Jak už tu psaly maminy přede mnou - chladný vlhký vzduch zabírá. Já vždy dám Dithiaden, otevřu okno a když se dítko uklidní,tak obložím sušák na prádlo vlhkými osuškami a lehneme si pod něj jako do domečku. Dále doporučuji hodně pít, podložit záda polštáři a dát na krk olejový zábal : na vatu nanést olivový olej mírně ohřátý -ale jen pokud dítě nemá teplotu.

ODPOVĚDĚT
Lenka T. (Tresovka) ID 69862 (31.7.2011, 20:27)
Když už k tomu přijde,tak rychle dýchat studený.Bud u otevřeného okna,když tedy není hic a nebo u ledničky.Opravdu to pomáhá.My museli nakonec koupit i inhalátor a dýcháme vincentku a ventolin.Na noc dávám čípky na zklidnění kašle.

ODPOVĚDĚT
Eva Č. (E.Cech) ID 17419, mimibazar.cz/evacechova (31.7.2011, 12:18)
Nám doktorka doporučila wobenzym a opravdu zabral,ale je to dlouhodobá záležitost, nejlépe s ním začít na podzim a musí se brát celou zimu a na léto zase vypustit, jen je důležité se poradit s doktorem, malému to fakt pomohlo. (Y) Eva

ODPOVĚDĚT
Eva K. (kudlajda) ID 149881 (31.7.2011, 10:51)
S laryngitidou k lékaři vlastně už vůbec nechodíme ,pokud mi nedojdou léky na předpis,mám dobrou zkušenost kombinace dithiadenu a stoptusinu,a při chrapotu po dušnosti ještě asi první dva dny užíváme ca chloratum,za 3 dny je odkašlávání vlhké ,k tomu zábaly a inhalace vincentky,na noc mokrou plínku nad postel,v zimě snížit teplotu v pokoji,ale to není ,myslím, nic nového,přeji hodně štěstí Eva

ODPOVĚDĚT
Eva K. (kudlajda) ID 149881 (upraveno 31.7.2011, 22:36)
předejít se tomu nejspíš nedá ,je to virového původu, ale bezpečně vím ,že děti z toho vyrostou ,trpěli na to všechny tři naše děti ,dvakrát jsme také u prvního syna skončila v nemocnici ,než jsme se to naučili zvládat doma,než šli kluci do školy ,tak už laryngeální záchvaty neměli, teď se tak třikrát do roka objeví akorát u Vendulky / 4 roky/,ale už vím jak na to ,takže to zvládáme doma,většinou je to v noci ,otevřít okno,nebo rovnou si sednout na terasu či balkon,rectodelt čípek ne vždy ,jen když to nejhorší,dithiaden ,stoptusin ,zábaly na krk,inhalace vincentky,hlavně klid ,uklidnit dítě ,aby neplakalo.pláčem se dušnost zhoršuje,měla jsem špatné zkušenosti s pobytem syna v nemocnici,takže pokud to jen jde tak se snažíme to rešit doma ,samozřejmě ,kdyby po lécích dušnost neustupovala jedeme do nemocnice,je to velké riziko ,vždycky je ve mně malá dušička ,jestli dušnost přejde nebo ne

ODPOVĚDĚT
Věra S. (MAZLÍČCI) ID 80185, mimibazar.cz/stejskalova (31.7.2011, 10:03)
mám 5,5letý dvojčata a oba na to trpěli ted máme dlouho klid,dávali jsme čípky když se dusili,otevřela jsem bud okno když byla venku zima a nebo mrazák,ale používáme zvlhčovač vzduchu a máme klid,snad nás to už nepotká (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Věra S. (MAZLÍČCI) ID 80185, mimibazar.cz/stejskalova (31.7.2011, 10:03)
mám 5,5letý dvojčata a oba na to trpěli ted máme dlouho klid,dávali jsme čípky když se dusili,otevřela jsem bud okno když byla venku zima a nebo mrazák,ale používáme zvlhčovač vzduchu a máme klid,snad nás to už nepotká (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (31.7.2011, 9:27)
Předejít se tomu asi moc nedá, ale kolem 5-6 roku děti mají dýchací trubici širší a případný záchvat udýchají doma..... Při záchvatu jako první pomoc pomáhá studený vzduch - buď na dítě otevřít mrazák nebo ven (ale v létě ven moc nepomůže)

ODPOVĚDĚT
Martina O. (matulina) ID 118480, mimibazar.cz/matulina (31.7.2011, 9:33)
Jj, okno bylo to první, co jsme udělali. Máme doma taky čípky pro případ záchvatu, takže doufám a modlím se, abychom to příště zvladly doma. Já právě měla namysli pak ještě něco, po čem se jí bude dýchat ještě lépe :-$

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (31.7.2011, 9:49)
Nebo ten mrazák.... vzduch je tam hodně chladný...... Na netu se toho o laryngitidě dá hodně dočíst a poradit by mohl i lékař (F)

ODPOVĚDĚT