štrůdl - co dělám špatně??
z listového těsta, vždycky se mi takto propadne a zplacatí, v troubě je krásně nafouklý. Dávám málo jablek nebo moc? Nebo jiná chyba?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 31 komentářů
Iveta S. (Ivet8) ID 286850 (7.8.2011, 20:53)
dělám z kupovanýho list.těsta, jablka strouhám na plátky+klasika strouhanka, skořic.cukr...kolegyně mi poradila zlepšovák od své tchýně, která dá vrstvu jablek, pak dát piškotový těsto a zas vrstvu jablek - piškotový těsto vyskočí a pak je krásně nadýchaný a každý se vždycky ptá, jak ho dělám, že je výborný :-)

ODPOVĚDĚT
Marie P. (mariepincova) ID 332435 (6.8.2011, 22:33)
já dělám 30dkg hladká mouka půl lahve piva a do té mouky na nudličky jako okurku nastrouhat 25dkg ztužený tuk třeba Omega je to celá ta kostka. vždy trochu mouky nastrouhat tuk zase posypat a zse a pak zalít tím pivem propracovat a máre štrúdlíky kam se hrabe lístkové těsto ....potřít vajíčkem než se to peče a je supr!!!! RECEPT JE OD MÉ BABIČKY!!!!

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (kombloudek) ID 101237 (2.8.2011, 17:34)
Mě se tohle stává,když použiju kupované již narulované těsto,např. z lidlu.

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (2.8.2011, 7:40)
no muj strudl vypada presne tak, ja vam neporadim, ale rada si prectu rady zkusenych a poucim se...s pozdravem Vera. (D)

ODPOVĚDĚT
Michaela S. (Michala28) ID 87587, mimibazar.cz/michala28 (2.8.2011, 7:25)
já nepodsypávám strouhankou, ale vanilkovým pudinkem. Ten tomu dá šmrnc (F)

ODPOVĚDĚT
Hana H. (holatko) ID 82344, mimibazar.cz/holatko (1.8.2011, 22:06)
Dělám to taky jako paní Simona G. a nikdy jsem neměla problém. Balíte to dobře? Rozprostíráte jablíčka skoro po celém těstě a potom rolujete jako roládu? Držím alespoň palce, aby se to příště podařilo. (hello)

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (1.8.2011, 21:42)
Jo, proto já štrůdl nedělám ,-)
Tchýně dělá taky z kupovanýho a má ho úžasný, tenký, křupavý, nadýchaný, no k sežrání a já mám dycky takovou placku 8-|

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (2.8.2011, 7:41)
to jsme na tom uplne stejne (hotdog)

ODPOVĚDĚT
Simona G. (dexpre) ID 54287, mimibazar.cz/dexpre (1.8.2011, 21:05)
také používám kupované listové těsto. Nejprve posypu strouhankou, pak dám nastrouhaná jablka (mírně vymačkám), posypu cukrem a skořicí, pořádně zamotám a nakonec kraje potřu vodou, aby se těsto k sobě přilepilo. Na plechu propíchám vidličkou, potřu vajíčkem a šup do trouby :-) |:o)

ODPOVĚDĚT
Sylvie P. (pevna) ID 36376, mimibazar.cz/pevna (1.8.2011, 20:50)
Může to také být tím, že máte těsto vyválené na moc tenko a nebo že ho málo utáhnete. Zkuste ho udělat užší a vyšší a těsto pořádně kolem jablek utáhnout .

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (lucver) ID 86530 (1.8.2011, 20:42)
Hani, já ať krájím na kostičky, nebo strouhám a vymačkám šťávu, ať propíchám, nebo ne a na závěr potřu, vždycky ho mám jako vy. :-| :-| Moje babička má štrůdl jak ze žurnálu a dělá ho stejně, jako já, ale...babi má elektrickou troubu a já plynovou. V práci když pečeme štrůdly, zapínáme horkovzduch a jsou také nadýchané, myslím, že je to i tím. *-) *-) (L)

ODPOVĚDĚT
Renata J. (renisco) ID 138501, mimibazar.cz/renisco (1.8.2011, 20:37)
PŘED pečením ho nahoře nastříhám nůžkama. při pečení tím pádem nevyteče ani šťáva bokem a pára jde těma dírama ven

ODPOVĚDĚT
Hana Č. (Červ_Hani) ID 154244 (1.8.2011, 20:11)
Nevím co tu už kdo radil, ale mám od babičky recept na falešné listové těsto a pár rad k tomu -
jabka nestrouhat ale nakrájet na malé kousky
podsypat strouhankou nebo rozdrobenými piškoty
hotový štrúdl před pečením propíchat vidličkou, ať může pára unikat
před pečením a ihned po upečení potřít tukem (nejlépe omegou)
do trouby dát hrneček z vodou
péct hodně zprudka

ODPOVĚDĚT
Michaela B. (brezule) ID 116023, mimibazar.cz/brezule (1.8.2011, 19:37)
Jakmile vytáhnu z trouby, rozkrojím v půlce!!!

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (1.8.2011, 19:20)
Z jednoho těsta dělám dva štrůdly, šťávu z jablek nevymačkávám, ale posypu je strouhankou, ještě taky potírám štrůdl rozpuštěným máslem a před pečením propíchám vidličkou. Ale ne vždy se podaří, což nevadí, vzhled neřešíme, hlavně, když je dobrý ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva V. (E.Evulenka) ID 130743, mimibazar.cz/eevulenka (1.8.2011, 18:52)
Já dělám z jednoho těsta i 3 tenčí nohavice. Možná je to proto, že je tak široký.

ODPOVĚDĚT
Hana S. (nikitah) ID 307049 (1.8.2011, 19:31)
No právě toto bylo 400g těsto rozdělené na tři díly, takže nohavice byly původně docela malé a upekly se z toho monstra. ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (1.8.2011, 18:49)
včera zrovna pekl manžel štrůdl a je hezky nadýchaný, kupuji jedině listové těsto z Lidlu, je vynikající a ta kvalita oproti jiným co jsme vyzkoušeli, zkuste to příště z něj a uvidíte, že se povede, šťávu z jablek neslíváme a strouhanku nedáváme, to slyším prvně ale co čtu dole od ženských tak dávají (F)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (1.8.2011, 19:31)
Evi, ona pak ta šťáva určitě nevyteče, některá jablka jsou opravdu šťavnatá a závin by byl utopený a mohl by i prasknout a pak když se ta šťáva dostane ven, tak se to ještě navíc speče. (L)

ODPOVĚDĚT
Milena D. (Drm) ID 219494 (1.8.2011, 18:42)
já místo strouhanky sypu kokosem ..... (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (1.8.2011, 19:30)
Jojo, kokos taky anebo mleté ořechy. (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela Č. (brusinkabrusinka) ID 380320 (1.8.2011, 19:54)
Kokos je jedinečný, mňam :-) Taky dělám (Y)

ODPOVĚDĚT
Svatava M. (Svaťka M.) ID 150485 (1.8.2011, 18:37)
Nebo zkuste těsto od jiného výrobce, já některé vůbec nepoužívá, páč to z nich jde blbě..... *-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (1.8.2011, 18:32)
Vodu z jablek neslívám, pak je to sušší. Právě ta šťávička je na tom výborná. Ale pak určitě na těsto pod jablka, anebo klidně i trochu do jablek přidat strouhanku (anebo dávám i rozdrolené piškoty - v pytlíku přejedu válečkem). Chce to ho srolovat dokulata pevněji, ne jen přehnout tam a zpátky, aby měl moc velkou vzduchovou bublinu uvnitř a pak ho propíchat vidličkou, ať uteče pára. Jablka klidně půl napůl nahrubo nastrouhaná a k tomu na kostičky pokrájená (anebo jenom ta pokrájená). (Y) A přidejte hrozinky, ty taky vcucnou šťávu.

ODPOVĚDĚT
Hana S. (nikitah) ID 307049 (1.8.2011, 18:36)
(L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Markéta Ř. (marketha) ID 89690 (1.8.2011, 18:27)
Já krájím jablka na větší kostičky,je to lepší než strouhaný.Těsto posypu strouhankou a pak dám jablka. (F)

ODPOVĚDĚT
Hana S. (nikitah) ID 307049 (1.8.2011, 18:35)
Tak já taky dávám strouhanku, ale až na jablka, tak to zas zkusím i opačně. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 23 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>