Co bychom měli uvařit ke slavnostnímu obědu pro asi 15 osob? Oběd musím uvařit den předem. Oběd je po akci a já z ní přijdu zároveň s hosty a to teprve začnu ohřívat. Takže co vydrží a zvádne ohřev, aby to bylo rychle? Poraďte, prosím. Díky
| | Anna P. (Anyes) ID 25280 (25.8.2011, 21:14) |
No tak nakonec jsme restauraci zrušili, protože skoro polovina lidí účast odřekla. Bylo nás jen devět. Takže byl kuřecí vývar s játrovými knedlíčky. Bramborový salát a k němu na výběr: klasický vepřový řízek nebo kuřecí nugetky pečené v troubě a nebo rybka naložená "na rošťáky". Té se snědlo nejvíc. Pak jsem pekla cukroví http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3728358 , plnila bagetky, měli jsme švarky i tlačenku. Jsem ráda, že už to máme za sebou.
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva H. (Evík.Hu.) ID 27238 (12.8.2011, 10:52) | Segedín z krkovice a pěkného bůčku a zahustit smetanou. To je bomba a dá se to brát jako slavnostní....myslím.
ODPOVĚDĚT |
|
| Gabriela K. (personal) ID 58283, mimibazar.cz/personal (11.8.2011, 17:47) | ...po flámu udělá každému dobře ČESNEČKA a pak si nasmažila řízky )kuřecí i vepřové) a lavor BRAMBOROVÉHO SALÁTU
ODPOVĚDĚT |
|
| Anna P. (Anyes) ID 25280 (11.8.2011, 12:58) | Děkuji moc za rady. Ještě nevím, pro co se rozhodnu, ale určitě si vyberu. Moc jste mi pomohly. Díky
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarmila K. (kojal) ID 55683, mimibazar.cz/kojal (10.8.2011, 22:32) | Já bych udělala dobrou polévku a moravského vrabce. Vše samože den dopředu. Pak jen ohřejete, navíc zelí když se uleží je vynikající, knedlík si asi koupíte, takže stačí mít nachystaný na sporáku a napařit !, v mikrovlnce to není ono a maso které budete mít nalože můžete upéct třeba ráno před odchodem a v troubě Vám pak dojde, nebo klidně i ten den dopředu. Nic se nestane. Je to rychlé a moc chutné.
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (10.8.2011, 22:11) | Určitě svíčkovou, než se hosté usadí, už se ohřívá, knedlíky do mikrovlnky a je to.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kamila Š. (voticanda) ID 224263 (10.8.2011, 21:59) | no určitě bych udělala po akci polévku a já na oslavy - dělám salát a řízek a nebo když je teplo ,tak těstovinový salát a upeču k tomu kuřata a nikdy nikdo nepohrdl
ODPOVĚDĚT |
|
| Soňa Č. (ssonda) ID 165593 (10.8.2011, 21:31) | Svíčkovou na smetaně-ta je druhý den ještě lepší-knedlík i maso ohřejete v mikrovlnce http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=34743&user=165593
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (10.8.2011, 20:41) | a co udělat opravdu kvalitní guláš s trojího masa? Minutek apod. mají všichni už dost, snad by jste se zavděčila, jenom prohřejete a dáte na výběr chléb nebo domácí knedlík.
ODPOVĚDĚT |
|
Vera N. (Vera N) ID 136348 (10.8.2011, 19:49) | Na takové akce dělávám bramborový salát a naložím si řízky, když příjdeme, řízky se jenom obalí ve strouhance a osmaží. Do hodiny je na stole. Možná by byla dobrá ještě polévka, abyste zasytila největší hladovce, pak už nesejde, jestli budou u stolu o 5 min. déle. Stejně nikam nebudete spěchat.
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika M. (agamka) ID 291366, mimibazar.cz/agamka (10.8.2011, 19:34) | Já dělám většinou plněnou roládu-kuřecí,krůtí,...Udělám a předpeču den předem a druhý den před obědem dopeču a je výborná K tomu bramborový salát nebo u nás máme rádi malé brambůrky na sucho na plech a na teplé dát máslo,sůl a česnek.To je mňamka.
ODPOVĚDĚT |
|
| Dana K. (Danusinka) ID 47210 (10.8.2011, 19:29) | Kanadské kuře Třeba jenom stehna nebo špalíčky. A rýže jde také den předem. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=4038
ODPOVĚDĚT |
|
| Marie A. (marie03) ID 361915, mimibazar.cz/marie03 (10.8.2011, 19:15) | Knedlíky plněné uzeným a zelí
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina S. (pirozacka) ID 77321, mimibazar.cz/pirozacka (10.8.2011, 19:13) | U nás takhle dělám svíčkovou,když mám na oběd druhý den víc lidí,ale je fakt,že každému nemusí chutnat
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva Č. (linaevelina) ID 140149, mimibazar.cz/linaevelina (10.8.2011, 19:09) | Bramborový salát ,to je jasná věc a sekanou bych upekla,ta je taky dobrá druhý den....
ODPOVĚDĚT |
|
| Anna P. (Anyes) ID 25280 (10.8.2011, 18:45) | Včera jsme si rezervovali restauraci. Ale jen jídlo bez pití vyjde na člověka 180,- a to manžel trochu vyskakuje, že doma bysme uvařili levněji. Ale guláš odmítá. To by byla pohodička. Knedlík i guláš se ohřeje během chvilky. Mimochodem židličky máme tři. Ty bysme museli přivéz a taky další stůl, talíře, příbory. No já nevím. Jsem pořád tak 50:50. Z restaurace stejně půjdeme ještě k nám na kafe a zákusky. Fakt nevím, jak to vyřešit. Restauraci můžu ještě zrušit.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana M. (H+J+M) ID 83176, mimibazar.cz/h-j-m (10.8.2011, 18:41) | o víkendu jsme měli křtiny (16 lidí) a dělala jsem oběd taky den předem a dělala jsem polívku s játrovými knedlíčky, bramborový salát a kuřecí stehna (ty jsem pekla v ten den)
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24204 (10.8.2011, 18:34) | Omáčky bývají na druhý den lepší než v den, kdy se uvaří. Já bych asi udělala svíčkovou
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (10.8.2011, 18:29) | svíčková, stroganov, guláš,plněné kapsy
ODPOVĚDĚT |
|
| Jaroslava B. (JarkaBa) ID 209067, mimibazar.cz/jarkaba (10.8.2011, 18:29) | Plněnou roládu z kuřete,tu můžete udělat den předem a k tomu bramborový salát a majolku nebo jogurt do něj dát až před podáváním.
ODPOVĚDĚT |
|
Celkem: 24 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2 další >> |