Rotaviry - dieta
... včera nás pustili z nemocnice, syn byl na kapačkách, problémy máme ale všichni, tak máme dodržovat dietu, ale mě už nic nenapadá, jen mrkev, rýže a to jim moc nejede. Poraďte prosím nějaká dietní jídla, co vaříte při stř. problémech. Děkuji lucka
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Hana C. (dalamánek1) ID 176201 (19.8.2011, 21:34)
Já mám za sebou teď v létě už 4 střevní chřipky a na jaře jednu krvavou,která mi úplně zničila střevní výstelku.Průjem mám co chvílu.Suché už nemůžu ani vidět,ale co mi pořád chutná a pomáhá je nastrouhané jabko s mrkví-více mrkve než jabka.Když snesete tak napůl.Jinak já můžu i rýžový nákyp nebo žemlovku.Mlíko jsem nahradila sojovým,ale jak už jsem vypozorovala,snesu jen dva hrnky za den,víc ne.

ODPOVĚDĚT
Petra Č. (Kotlík1) ID 48617, mimibazar.cz/kotlik1 (18.8.2011, 13:41)
Já dělala dcerce po salmonee br. kaši, bez másla a vařené kuře (Y) Moc jí chutnalo

ODPOVĚDĚT
Petra M. (pett*) ID 81, mimibazar.cz/pett (18.8.2011, 12:15)
pokud byste tento problém některá řešila u dítka na kojeneckém pokračovacím mlíčku, tak naprosto dokonalé je mlíčko Nestlé AL 110, koupíte v lékárně a není vůbec drahé. Je bez laktozy, podává se právě při průjmech. Narosto skvělá zkušenost, máme to bohužel také za sebou. Obyčjenou mléčnou kaši jsem nahradila Sinlacem a na tomto a rýži, mrkvi a suchém rohlíku či piškotech jsme přežili

ODPOVĚDĚT
Lucie M. (lucia m) ID 44915, mimibazar.cz/luciam (18.8.2011, 13:01)
(F) my naštěstí už na mlíčku nejsme (X) od března, už jí bylo 2,5r a kluci jsou taky starší, ale moc děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie M. (lucia m) ID 44915, mimibazar.cz/luciam (18.8.2011, 11:07)
(F) (F) (F) všem moc děkuji, potřebovala jsem si to přečíst. Od soboty se v tom plácáme, celé noci jsme se synem nespali, málem mi do nemocnice vezli i druhého syna a manžu, teď začímám i já, tak čekám kdy ještě dcera. Jsem už nějaká :´( vyfluslá a nemyslí mi to. Proto všem moc děkuji za rady (L)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Machja) ID 22671, mimibazar.cz/machja (18.8.2011, 10:59)
Nám při propuštění z nemocnice po rotavirech před několika měsíci také doporučili dietu - hlavně bezmléčnou (takže žádné sýry, jogurty, ani batolecí mléko -což dcerka dost těžce nesla)) a hlavně ne smažené a příliš tučné. Jinak můžete dát skoro vše. Je fakt, že jedla hodně rohlíky, banány, piškoty, celkem si řekla, co si dá. Problém byl, že jsem jí ani nemohla ten chlebík či rohlík namazat - cottage, máslo nic, všude je mléko. 8-| Začněte pozvolna (F)

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (18.8.2011, 10:58)
Tady píše přímo dietoložka: http://www.dietologie.cz/poradna/dieta/dieta-pri-strevni-chripce/strevni-chripka-dieta.html

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (18.8.2011, 10:55)
Tady taková minitabulečka, což už máte nejspíš za sebou.
1. den se nedoporučuje jíst. Nikdo neumře hlady, když to vydrží. Je důležité hodně pít (po malých dávkách) nejlépe zchlazený černý nebo bylinný čaj, příp. odpovídající minerálky či balená neperlivá voda.
2. a 3. den se mohou do jídelníčku zařadit suchary, suché pečivo, nemastná rýže nebo dušená mrkev. I jídlo by se zpočátku mělo jíst po menších porcích.
4. a 5. den lze přidat brambory, některé ovoce, např. jablka, banány. Zpočátku je dobré jídlo nastrouhat nebo upravit do podoby, která se dobře tráví.
Pokud se nemocný cítí lépe, zvracení či průjmy odezněly, je možné do jídelníčku postupně zařazovat i ostatní jídla. Nějakou dobu je dobré se vyhnout mléčným výrobkům (když tak v zakysané formě), sladkostem (zvláště čokoládě) a hlavně tučným jídlům.


(Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (18.8.2011, 10:52)
Taky jsem kdysi byla s dcerou v nemocnici. Doporučili a taky nám tam dělali rozvařená jablka s troškou cukru jako na kompot - pektin prý váže vodu v těle. (to dělám i když holky zvrací nebo mají průjem a vždy jim to přijde k chuti). Dětem dávali dětské přesnídávky nebo pudink udělaný do vody - jako rosol. Nedávat mléčné výrobky aspoň týden - a já si myslela, že hned nakoupím activie.Zkuste i nějakou zeleninovou polívku - spíš mrkvovou. A kupte normální slané tyčinky - sůl je potřeba po průjmech a ty tyčky nekvasí k břiše jako sladké piškoty. To vše není z mé hlavy ale radila sestřička a mudra v nemocnici. Tak brzké uzdravení.

ODPOVĚDĚT
Lucie M. (lucia m) ID 44915, mimibazar.cz/luciam (18.8.2011, 10:59)
jé vidíte ten kompot mi taky doporučovali, ale ty tyčinky mě nenapadli (L) moc děkuji, L

ODPOVĚDĚT