Kytara od akeho veku???
Maminky prosim od akeho veku by je vhodne s hranim na kytaru u deti? Chcela by som 7 ročneho syna dat na kytaru. Půjde do 2.he třídy, akku mate skusenost? POcula som, ze stači počkat do 9 teho roku, ze sa to vtedy i rychlejsie uči??? Dakujem
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Eva H. (Stockma) ID 27557, mimibazar.cz/stockma (27.9.2011, 20:20)
Neyo,
dovoluji si Vám poradit - ještě počkejte - řekl by Vám to každý učitel - kytarista.
Já učím sice klavír (v Základní umělecké škole), ale můj tatínek je učitel kytary a také doporučuje začít s kytarou později, nejlépe kolem 10 roku - ideál!!!!
Samozřejmě, že někteří rodiče si nedají říct a chtějí za každou cenu začít v raném věku (i malinké 6-ti leté děti máme), což je fakt brzo, hlava nestíhá!
Když srovnám prváky a druháky, a nebo druháky a třeťáky - to je markantní rozdíl, opravdu v tomto věku dělá mozek obrovské pokroky, stačí rok a hlava bere nesrovnatelně víc! U klavíru a houslí je to trochu jiná situace...tam se doporučuje začít brzy. S kytarou bych u vlastního dítěte začala zhruba ve 3.třídě (kytara)

ODPOVĚDĚT
Neya F. (neya) ID 15450, mimibazar.cz/neya (28.9.2011, 0:34)
Evicko velmi dakujem za Váš názor, este priamo od fundovaného človeka. Už som tento názor niekde počula, ale uz potom nikto o tom nevravel a nemam z kadial čerpat rady. JE to moc zaujimave, mozno to nebudeme silit. Velmi by som este chcela pochopit, preco dieta ako malinke zvladne lahšie klavir a housle oproti kytare - ktoru dopouručujete od 10 teho roku? Je lepši 9 alebo 10 ty rok? u nas by to potom bola asi až 4 ta trieda..neni to neskoro? ze by uz nechytilo dieta rytmus napriklad? alebo hudobny cit? Tiez mam na vyber učitela ktory chce učit noty (co se mne u malych deti moc nelibi) a ucitele ktory chce učit vybrnkavat jednoduche skladby - tento pristup se mi vic libi...Dakujem Vam moc pekne, ste zlata ze ste mi napsala

ODPOVĚDĚT
Radana K. (roxana) ID 21498, mimibazar.cz/roxana (20.8.2011, 23:00)
Ahoj, určitě nic nezkazíš tím,že syny na kytaru už přihlásíš. My jsme začali když nám bylo čerstvých 6 /ještě ve školce/.Po roce umí 18 akordů, harmonické kruhy a 2 melodie /ty zpaměti/, noty se neučil. JE to o přístupu učitele, my měli obrovské štěstí :-D. Hrajeme na kytaru vel. 1/2 a ani přes prázdniny nezapomněl, v šk. roce to chce ale pevné nervy při trénování :-)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (petka.ju) ID 189343, mimibazar.cz/petkaju (20.8.2011, 19:27)
Může určitě již začít hrát. Kytary se prodávají v různých velikostech. Od známých malý měl dětskou kytaru a hrál již v 6letech. V hudebninách Vám poradí, jakou zvolit.

ODPOVĚDĚT