čivava-máte někdo?
Dobrý den,líbí se mi moc čivavy,ale jsou vhodné k malým dětem? a neštěkají moc? bydlíme v paneláku ale chtěli bychom pejska.Prosím jakou máte s tímto pejskem zkušenost?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 17 komentářů
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (7.9.2011, 10:53)
Chovám čivky už 20 let a máme doma(v bytě) s nimi i 8 letého a 11 letého kluka-a divochy-záleží vždy na rodičích,jak děti usměrní ( a to k jakémukoliv plemenu- malému či velkému)a taky na majiteli a chovateli,jak si pejska vycvičí.Naše čivky jsou už od útlého věku perfektně socializované-.zvyklé na lidi i děti,žádní rapli.Hlídají,ale neštěkají zbytečně-na to mají zahradu.
Čivavy jsou méně štěkavé než krysaříci-ti jsou rozhodně temperamentnější a štěkavější (podobně jako jorci).Takže za mne -čivavu.Píšu ale rozhodně o papírových a taky ne z velkochovu-tam na ně chovatelé nemají moc časo a socializace je pak v p..... Povahově jsou problematičtější psi bez PP-tam u nich nikdo nesleduje povahu,která má být podle standartu-hravá,pozorná,veselá.Bezpapírově rodí "všecho,co má dělohu"- tam si to nekontrolovaně rozhoduje majitel feny sám.Dop. si koupit třeba nestandartního čivaváka z cho

ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (7.9.2011, 10:57)
z chov.stanice-jsou za stejnou cenu jako bezpapíráci a navíc máte jistotu,že nejsou s ničím jiným kříženi(já se jen směju,jak někdo do inzerce třeba píše,že jsou mini- čivavy,jako by existovaly nějaké velikostní rázy tohoto plemene),nejsou z příbuzenského spojení a máte garanci na jejich původ a jsou z nenásilného chovu (u nekontrolovaných bezpapírových chovů často feny rodí jak o život bez přestávek každý půlrok :o(((

ODPOVĚDĚT
Hanka P. (palusanda) ID 173345 (4.9.2011, 12:50)
My máme čivávku už 12 rok a je to rodinný mazlík (Y) (Y) (Y) .Mám 18letého syna a 6letou holčičku, a nikdy nebyl žádný problém :-) :-). Doporučuju vám ho. (&) (&) Hanka

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (3.9.2011, 22:07)
Jako malá jsem měla u babičky pražského krysaříka. Celý jeho 10ti letý život žil na dvorku, v boudě! Hlídal obr dvůr i veliké zahrady, ale štěkal jen když někdo klepal na dveře, jinak na návštěvy atd. nikdy! Vozila jsem ho v dupačkách v kočárku, nechal si všechno líbit, když byla sestřenice mimi, tak hlídal kočár a chodil pro nás, když brečela. Byl velmi oddaný rodině, ale víc miloval nás, děti. My máme retrívra a k dětem je taky skvělý, naprostý kliďas, ale pokud chcete malé plemeno, pak za mě temperamentnější, ale oddaný krysařík. (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela S. (Cotonou) ID 10161, mimibazar.cz/pricil (3.9.2011, 21:48)
My jsme si vybrali papillona, je dost podobný čivavě, ale povahově někde jinde. Našemu je 10 měsíců, začala jsem s ním běhat agility a hrozně ho to baví. Děti mám dvě 5 a 8 let a bez problému (Y) A chlupy skoro nepouští (pokud není v línání) |:o)

ODPOVĚDĚT
Dasa H. (bamida) ID 129370, mimibazar.cz/bamida (3.9.2011, 17:17)
Rozhodovala jsem se mezi čivavou a pražským krysaříkem (&) vyhrál krysařík a mohu říci,že je úžasnej. (clamp) Malá 3 r .je s ním od rána do večera chová ho ,hraje si s ním,leží v pelíšku,bere jídlo a dokonce se s ním dělí o zmrzlinu a vodí na vodítku. Ani jednou se po ní neohnal. Jsou to pejsci co milujou děti. (clamp) (&) (child9) (child10). Tak mrkněte i na ně-třeba vyberete. Já si čivavu nevybrala ,že píšou,že není moc vhodná k malým dětem (F) Ještě dodám,že je to moc učenlivý pejsek. Máme ho doma 3 týdny a už umí sednout a slyší na píštalku. (clamp) (&) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (7.9.2011, 6:57)
Daši děkuji za tip-opravdu krysařík bude asi lepší-nebude línat a povahově bude asi klidnější.jen -jak je to s tím štěkáním? máme strašně protivného souseda a ten psy nesnáší......... :-( a nevadí mubýt chvíli sám,než přijdem z práce? (pes)
děkuji (L) (L) (hello) (hello)
Ilona

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (personal) ID 58283, mimibazar.cz/personal (3.9.2011, 15:59)
...my máme 13 let a je to náš nejlepší kamarád...štěká, když někdo přijde a na ostatní pséky, ale to dělá každý malý "raťafák" :-D (Y) :-D

ODPOVĚDĚT
Vladimíra T. (Adkapa) ID 260325, mimibazar.cz/adkapa (3.9.2011, 11:43)
Také máme čivaváčka - necelých 5. měsíců. K němu děti 10, 7 a 2 roky. Malej mu někdy nedá pokoj, ale max na něj ňafne, pohrozí, když už je toho opravdu dost. Nic víc. Je to hroznej mazel, hlavně večer. Trošku horší je to se štěkáním. Ňafá hlavně když k nám někdo přijde. Prostě si chrání své teritorium. Snažím se ho to mírně odnaučit, ale zatím nevím jak. Ale jinak jsme s tímto pejskem moc spokojeni.

ODPOVĚDĚT
Kateřina Veselá (Veselinda) ID 19101, mimibazar.cz/veselinda (3.9.2011, 8:51)
Máme čivavku a k dětem se chová dobře a to hlavně když mají jídlo..ale někdy jí dcerka provokuje a tak po ní Nelinka vystratí ,-) ,-) ,-) Štěká jen tehdy když někdo zazvoní a nebo k nám někdo příjde. Trvá to ale vždy jen chvilku. Já bych řekla, že hodně záleží na povaze (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Larisa V. (ladaalb) ID 233386 (3.9.2011, 8:51)
čivavu bych k dětem nedoporučila, rozhodně ne. to spíš z těch malých maltezáčka nebo bišonka, parádní jsou cotonci (coton de tulear),ale jsou dražší ale povaha mezi malými pejsky bezkonkurenční.

ODPOVĚDĚT
Klára Ž. (Klarka137) ID 41996, mimibazar.cz/klarka137 (3.9.2011, 8:48)
Moje zkušenost - 8letý dlouhostrstý čivávák, 2letý syn.. Buď krotim kluka, aby mu nic neprovedl, nebo zavírám psa, protože po synovi startuje.. Štěká prakticky pořád a na všechno a děsně líná.. (N) Naštěstí ho nemáme doma, ale u našich, takže to nemusim prožívat 24hod denně.. Ale jinak je pejsek zlatíčko, jen se nesmí naštvat ,-)
My máme doma dvě kavalíří slečny (4 a 3 roky) a za mě - tohle je ideální plemeno k dětem.. (Y) Nejsou zas až tak křehký, jsou to mazlíci, malého holky přijaly naprosto skvěle.. Ale taky docela dost línají.. :-S

ODPOVĚDĚT
Simona D. (Siminča) ID 19390, mimibazar.cz/siminca (3.9.2011, 7:44)
Naše k malým dětem v pohodě...Naše děti mají 2 a 5 let a starší ho venku rád venčí..Doma si dětí vůbec nevšímá.Tedy všímá si jich,když mají něco dobrého a nebo když chce mít klid tak si ,jak je malinký,někam zaleze.. ,-) Asi je něco jiného si pořídit psíka už k dětem ,né jak my před těhotenstvím..
Jestli neštěkají..Tak zase ten náš čivavák skoro vůbec neštěká,vlastně když štěkne je to taková zvláštnost...Čivava je užasný společník a taky velký mazlík.Má už 6 let...
Jo pozor velmi líná...
Naše je bez PP

ODPOVĚDĚT
Zdenka B. (ZZdeny) ID 138163, mimibazar.cz/zzdeny (3.9.2011, 6:47)
My máme fenečku čivavu a je to zlatíčko - zrovna včera jsem se bavila se sousedkou, že ji vůbec neslyší štěkat když nejsme doma (Y),prostě neštěká (to si vždycky vynahradí u babičky na zahradě), je čistotná (doma chodí na takovou podložku) a když prší nebo je sníh ani nechce jít ven. S naší tříletou (X) se sice moc nemusí, ale nevšímá si jí ,-). Jinak je to ten největší mazel co jsme si mohli pořídit (L)

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (3.9.2011, 7:32)
Děkuji :-) a mohu se zeptat zda máte čivavku s PP ? nebo bez? je něco na co si dát při nákupu pozor?nechceme ji na chov-jen na mazlíka....synovi je 5 a s pejskem pořád otravuje, tak by se snad snesli....... (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Zdenka B. (ZZdeny) ID 138163, mimibazar.cz/zzdeny (3.9.2011, 11:43)
Jinnynka je bez papírů a určitě bych brala radši fenku než psa, už kvůli té čistotě ( i když se hárá - nemáme ji vykastrovanou, tak neuvidíte ani kapičku, není s tím problém). Vy už máte většího kluka, tak si myslím, že by to taky neměla být taková hrůza, už má ten "cit", my jsme si ji pořizovali, když jsem otěhotněla, takže hodně žárlila, když se malá narodila, ale u vás by to mohlo být v pohodě (Y). Já určitě nelituju, že jsme si ji pořídili, je to fakt zlatíčko a velký mazel (F).

ODPOVĚDĚT
Romana B. (romi07) ID 125057 (3.9.2011, 0:01)
Máme úplně stejnou jaká je na fotce-čubičku 3letou.K malým dětem bych jí taky moc nedoporučovala.Bydlíme v domku a většinou sedí u branky a skoro každého vyštěká.Rodiče mají další 2 čivavky a to pak je trio štěkot,když jsou tam všechny (&) (&) (&). Stačí aby někdo zazvonil a může se zbláznit. Je to zase dobrý hlídač.Když se dcera vrací z diskotéky,tak nám hned hlásí,že je doma ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (3.9.2011, 7:33)
Děkuji :-) a mohu se zeptat zda máte čivavku s PP ? nebo bez? je něco na co si dát při nákupu pozor?nechceme ji na chov-jen na mazlíka....synovi je 5 a s pejskem pořád otravuje, tak by se snad snesli....... (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Romana B. (romi07) ID 125057 (3.9.2011, 19:37)
Máme ji bez PP od manž.rodičů,když měla jedna z jejich čivavek štěňata,tak si ji naše mladší dcera vybrala.Papírovou mají tu nejstarší,vlastně je to babička té naší čivavky. Pozor si dát možná,aby štěňátko nemělo kýlu,chlěla bych vidět všechna štěňata,aby jste zkoukla rozdíl mezi velikostí a nebrala bych největší,aby nebyla pak moc velká. Čivavy trpí hodně na zubní kámen a tak doporučují čistit zoubky,ale to my neděláme a tak už má taky na zubech kámen.Je jim pak cítit z tlamičky 8-|
Docela líná a pak když hárá,tak dáváme kaťata po holkách,jinak by byla samá kapka na podlaze. Ale jinak je to mazel a teď ještě víc,protože nám před 3 týdny umřel rhodéský ridgeback (11let) a byly to velcí kámoši,tak o to víc se na nás upnula.
Je to naše 3 dítě ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Petyushka) ID 337429 (2.9.2011, 22:48)
Dobrý večerm máme čivavu doma cca půl roku s 2,5letým synem..jsou kamarádi,nevyjel po něm,nekousl ani neměl snahu a to jsem si občas myslela,že malej už to schytá ,-) spíš ho chrání...a to co se týká štěkání tak vlastně ani nevím jaký má štěkot,za půl roku jsem ho ještě neslyšela štěknout ... asi máme zvláštní čivavu ,-) jo a je Dolfimu rok a půl :o) Takže není s námi od štěněte a s malým nevyrůstal a přece je tak úžasnej :o)

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (3.9.2011, 7:33)
Děkuji :-) a mohu se zeptat zda máte čivavku s PP ? nebo bez? je něco na co si dát při nákupu pozor?nechceme ji na chov-jen na mazlíka....synovi je 5 a s pejskem pořád otravuje, tak by se snad snesli....... (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (2.9.2011, 22:38)
máme čivavu pejska už osmým rokem (Y)pořídili jsme si ho dva roky před narozením dcery, takže spolu vyrůstali :-) zezačátku se hodně bál, protože dcera ho nenechala chvíli v klidu :-p ale časem si na ni zvykl, teď je dceři pět a psík se za ní chodí i pomazlit ,-) horší je to teď se synkem, jsou mu teprv dva a půl, tak jej zase pronásleduje on :-p ale k větším dětem bych ho pořídila, co už mají rozum a ví, že pejsek není hračka :-$ cizích dětí se bojí, jsou na něho moc prudké, nejradši by ho pořád tahaly jak ho vidí :^) měli jsme ho zprvu pár let taky v bytě a nebyl problém (Y) štěká většinou jen když vidí psy, nebo kočky ,-) ale asi je to taky o naučení :-$ nevím, jestli je jen ten náš tak hloupoučký, ale nechal by si šáhnout do misky se žrádlem a za celou dobu nikoho nekousl, to radši dřív od misky odkráčí :-))

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (3.9.2011, 7:33)
Děkuji :-) a mohu se zeptat zda máte čivavku s PP ? nebo bez? je něco na co si dát při nákupu pozor?nechceme ji na chov-jen na mazlíka....synovi je 5 a s pejskem pořád otravuje, tak by se snad snesli....... (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (3.9.2011, 7:38)
my máme bez PP :-$ máme ho od příbuzných :-$ (&)

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (2.9.2011, 22:35)
SEGRA JI MÁ-S DĚTMI SE NESBLÍŽILA-DODNES JE SCHOPNÁ RAFNOUT...CHLUPY MÁ SÉGRA I V MRAŽÁKU ,-).A ŠTĚKÁNÍ??DIVÍM SE ŽE TEN PES MÁ JEŠTĚ HLASIVKY ,-) ,-)..ALE CELKOVĚ JE TO PES ROZTOMILÝ.K DĚTEM BYCH SPÍŠ VOLILA YORKA,MALTÉZÁKA,NEBO PUDLA-TO JSOU NA HRANÍ NEŮNAVNÍ PSI-PUDL JE POŘÁD VE STŘEHU KDY HO NĚKDO KE HŘE VYZVE.V TESTECH NA INTELIGENCI ÚDAJNĚ SKONČIL JAKO DRUHÝ :-$ :-$-ZE VŠECH PLEMEN

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (3.9.2011, 7:33)
děkuji |:o)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (2.9.2011, 22:28)
(hello) čivavky nejsou bohužel k malým dětem vůbec vhodné, jsou příliš křehké a dítka je můžou i nechtěně zranit, zrovna tak krysařík , taky ne, povahově jsou senzační, miloučký ale fakt potřebují jemné zacházení, žádné tahání a tak, vůbec pejska až k větším dětem co už s toho mají rozum.

ODPOVĚDĚT
Ilona Š. (fejla) ID 66728, mimibazar.cz/fejla (3.9.2011, 7:34)
děkuji (hello)

ODPOVĚDĚT