prosím máte zkušenost s alergií na kravské mléko
na složku a - laktaalbumin. Malé vyšla alergie z krve , budou jí 3 ale problém je v tom že ona je špatný jedlík a jí téměř jen mléčné výrobky, a žije z nutrilonu, zkusila jsem všechno ale prostě normálně jíst nebude. více v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Gabriela H. (gaha) ID 192694, mimibazar.cz/gaha (28.9.2011, 10:24)
Dito, velice Vám doporučuji pročíst stránky http://www.potravinova-alergie.info . Je tam spousta informací ohledně alergií a intolerancí, taky recepty a příběhy alergiků.. Prožili jsme si taky peklo, končící téměř dvouměsíční hospitalizací na infúzích.... Náš bývalý, velice uznávaný gastroenterolog pravil... mléko je strava pro telata a pouze lobby mlékárenských firem!!! Zatracoval mléko...jako cizorodou bílkovinu jak kravské, kozí... či sójové povahy. Konzumací těchto náhražek si vypěstujete další přecitlivělost . Nahrazovala jsem nejvíce asi ovesným mlékem.. to nám připadalo nejpřijatelnější... Jde ale o to, že pokud vysadíte mléko ze stravy..tak musíte radikálně..i skrytou formu(mléčnou bílkovinu najdete téměř ve všem...šunka, cukrovinky, pečivo...) a ne jen potraviny mléčné povahy.. Opravdu zkuste tyto stránky... nám ze začátku mooc pomohly.. na vše jde zvyknout, není to taková katastrofa... a h

ODPOVĚDĚT
Gabriela H. (gaha) ID 192694, mimibazar.cz/gaha (28.9.2011, 10:25)
a hlavně bych nic neřešila s praktikem... alespoň alergolog lépe gastroenterolog!!!!!!! Hlavně obrovské procento dětí z alergií vyroste! (flower) ..a ještě doplním.. vápník neobsahují pouze mléčné výrobky! Je celá řada potravin..kde je obsah vápníku téměř stejný jako v mléce!

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (29.9.2011, 10:17)
Silvi moc děkuji za všechny rady a zkušenosti , včera jsem koupila ovesný nápoj , pohankový nápaj a sojové jsem nekoupila ale sehnala jsem německé trvanlivé kravské mléko bezlaktozové a malé chutná a je to prostě mléko jen bez laktozy takže jsem ráda doporučila mi to kamarádka mé sestry dětská lékařka co se specializuje i na alergie také jsem koupila šunku bez laktozy ,-) ,-) ,-) ale studiem etiket jsem tedy strávila odpoledne v supermarketu ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Gabriela H. (gaha) ID 192694, mimibazar.cz/gaha (29.9.2011, 10:34)
ale POZOR... je velký rozdíl ALERGIE NA MLÉKO (přemrštěná imunitní odpověď na cizorodou bílkovinu) projevem alergická reakce..vyrážky a další potíže alergické povahy versus INTOLERANCE, nesnášenlivost mléka (neschopnost dostatečně štěpit mléčné cukry/laktózu) a následné kvašení ve střevě, průjem.. Při alergiích(zjistí se odběrem krve) musíte vynechat mléčnou bílkovinu laktalbumin... při intoleranci (zjistí se pouze výdechovým testem či zátěžovým- oboje obtížné) pouze mléčný cukr laktózu.. Tudíž při alergii bezlaktozové výrobky nestačí!!!!!!!! neobsahují pouze laktózu...bílkoviny ano! JDE O DVĚ RŮZNÁ POSTIŽENÍ A DVĚ ROZDÍLNÁ DIETNÍ OPATŘENÍ!

ODPOVĚDĚT
Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (28.9.2011, 7:45)
mě vyhovuje ovesné mléko, používám ho pro celou rodinu, dcerka má nesnášenlivost mléčné laktozy (F) a projevovalo si jít to stálým průjmem :-S

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (29.9.2011, 10:15)
Silvi moc děkuji za všechny rady a zkušenosti , včera jsem koupila ovesný nápoj , pohankový nápaj a sojové jsem nekoupila ale sehnala jsem německé trvanlivé kravské mléko bezlaktozové a malé chutná ^o) ^o) ^o) a je to prostě mléko jen bez laktozy takže jsem ráda (L) (L) (L) (L) doporučila mi to kamarádka mé sestry dětská lékařka co se specializuje i na alergie |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Peta711) ID 247254, mimibazar.cz/peta711 (27.9.2011, 22:48)
Dito, 1,5 roku od svého 1. roku měla dcera dietu na kravské mléko, pšenici, vejce, rafinovaný cukr, červené potraviny, citrusy atd..... vše se dá nahradit. Nejdříve jsem netušila, co bude jíst a za čas jsem ji i pekla sušenky a vyráběla bonbony. Kravské jsem nahrazovala kozím a dělala z něj i jogurty, pudink, kaši. Opravdu pozor na soju, je to silný alergen, a u dětí má vliv na vývoj hormonů a imunitního systému.
Tělo prý potřebuje 3 měsíce, aby se zbavilo stop alergenů. Je tedy úplně fuk, jestli přijde do styku s malou lžičku nebo litrem. Prostě striktně vynechat a po 3 měsících se buňky obnovují. My byli opravdu důslední a po roce a půl (+homeo) má malá normální stravu.
To je naše zkušenost. Hodně dětí z toho vyroste, ale já bych určitě nějakou dietu nasadila. Přeji hodně štěstí (F)

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (29.9.2011, 10:13)
Peti moc děkuji za rady, soju jsme nekoupila ale sehnala jsem německé trvanlivé kravské mléko bezlaktozové a malé chutná ^o) ^o) ^o) a je to prostě chuť mléka takže jsem ráda (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Klára V. (klafiar) ID 374316 (27.9.2011, 22:24)
Mám 8-letého syna alergického již na veškeré živočišné a sojové mléko a výrobky z něj. Začalo to kravským. Ale je pravda,že on má i na něj reakce... když např.ve škole něco omylem sní,tak pak má stopy krve ve stolici. Dokud to šlo,dávala jsem mu Nutrilon pepti,ale jak byl starší,už ho odmítal pít-nechutnalo mu. Kupuji občas ve zdravé výživě mléka rostlinná...např.mandlové je asi nejchutnější,dělám z něj doma i zmrzlinu,ale cena je poněkud vyšší. Pokud by jste měla přejít na mléko rostlinné,vyplatí se koupit mlékovar. Už o něm také uvažuji. Ale myslim si,že jak to tady popisujete,že to u vás nebude až tak špatné. Držim palečky. Jinak ještě pro doplnění..není pravda,že dítě musí za každou cenu pít mléko,jinak nebude růst. Strava pak ale musí být daleko vyváženější,aby se bílkovina získávala z jiných potravin. (hotdog)

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (29.9.2011, 10:10)
Klárko moc děkuji za rady (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (Morkusovic) ID 224999, mimibazar.cz/morkusovic (27.9.2011, 17:13)
no jééééééééééééééé je bych Ti mohla vykládat (L)písla jsem Ti sms, zavolám Ti (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (27.9.2011, 15:25)
Dito, jestli nemá žádné projevy, osobně bych se obrátila spíš na gasteroenterologa, jeslti je opravdu nutné mléko vynechávat, případně by Vám pro dcerku pomohl sestavit vhodný jídelníček, aby nestrádala (obzvlášť pokud doteď jedla především mléčné výrobky)... Většinou se to řeší, když je problém (což podle toho, co píšete s mlékem nemáte - průjmy, ekzém, bolesti bříka, může být i neprospívání). Naše holky obě ABKM mají, starší po přísné dietě v cca 18M byla už v pohodě, mladší má jen 5měsíců, takže zatím jedem na štěpené UV (Allergy Care).
určitě ne sojové mléko (jak píše paní Kateřina, je to velmi silný alergen), kozí mléko obsahuje také bílkovinu (slýchám často, že máme dávat kozí, ale ono je to vpodstatě to samé...), pokud dáváte nutrilon (sice není "vydojený" z krávy, ale mléčnou bílkovinu obsahuje....), přejděte na Allergy Care - Dr by Vám mohla psát na předpis

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (27.9.2011, 15:26)
, jinak cenově vychází stejně jako klasický...
Ale osobně bych nejdříve zašla za alergologem nebo gastroenterologem, který by měl určit, jak moc vážný stav Vaší dcerky je a jestli je vůbec nutné bezmléčnou dietu držet... protože aby měla smysl, musí se vyloučit opravdu všechno, co obsahuje mléko (šetrnější jsou kysané výrobky) - případně složku BKM, na kterou je Vaše dcera alergická

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (27.9.2011, 19:21)
Leni moc moc děkuji za rady... jsem Vám za ně velice vděčná, (F) (F) (F) (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (27.9.2011, 14:42)
Dcera měla alergii na BKM. Měla "pouze" ekzém. Nic dalšího. Ani střevní potíže. ale změnila jsem kvůli tomu celý jídelníček. Místo klasického Nutrilonu pila Nutrilon s rozštěpenou bílkovinou, myslím, že se jmenuje Alergycarre nebo tak nějak. je možné ho získat i na předpis a část potom hradí pojišťovna.
Žádné jogurty ani sýry. Omáčky zahušťovat moukou, sušenky bez mléka atd. Hodně se toho dá koupit ve zdravé výživě nebo třeba i v DM.
Ale před čím bych varovala jsou kozí a sojové produkty. Oboje jsou hodně silné alergeny, soja obzvlášť. Co se týká kozího mléka a produktů, je to opět velký alergen, ale normálně se na něj netestuje, proto to není až tak známé.
Ale nebojte, je velká šance, že z toho malá vyroste.
Dceři se to věkem ztratilo. Nyní je jí 6let a jí úplně všechno.

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (27.9.2011, 15:02)
Děkuji moc za odpověď, Terezka nemá po mléku vůbec žádné alergické reakce, ani ekzém, prostě nic a to je z mléka fakt živá. S tou sójou jsem si to také říkala když mu MUDr. řekla ať teda koupím sojové mléko .

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (27.9.2011, 18:29)
Jak píše nademnou Lenka, zkuste to nejdříve zkontultovat, jestli je opravdu nutné upravovat jídelníček kvůli BKM. Je to tak, když nevyloučíte bílkovinu úplně, nemá dieta smysl. Ale i kdyby musela být malá na dietě, dá se to zvládnout. Já jsem tu dietu naordinovala celé rodině, nechtěla jsem vařit kus pro Johanku a kus pro nás, a přežili jsme všichni.

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (27.9.2011, 19:23)
Překvapuje mě že všechno co mi MUDra řekla a moc toho nebylo jste mi tady z Vší zkušenosti nedoporučily nebo vyvrátily.. řekla ať koupím sojové mléko... a ať vynechám mléko Nutrilon v noci a nechám pudink ve dne že ten tak moc nevadí.. ale asi vadí to bych totiž nevyloučila všechno mléko.. Katko moc děkuji za rady (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (27.9.2011, 14:35)
Dito nebojte,je spousta jiných potravin které papat určo bude..Jinak Nutrilon samozřejmě může bumbat dál,je to umělé,žádný kráva :) já doporučuju sojové výrobky,mléko,sýry a jogurtíky,ty máme moc rádi my.A co kozí?To může?Pokud by mohla,je ještě zdravější (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (27.9.2011, 19:24)
Anni děkuji moc za radu (F) (F) (F) (L)

ODPOVĚDĚT
Dita D. (Trusty3) ID 249609, mimibazar.cz/trusty3 (27.9.2011, 14:25)
nemá žádné alergické projevy na mléko a mléčné výrobky , nic ani kopřivku a to fakt jí převážně vše co má v sobě mléko. Testovali jí kvůli podezření na alergii na citrusy po pkterýs se běžně opupínkuje a tahle alergie jí nevyšla. Máme omezit mléko a mléčné výrobky . Prosím o vaše zkušenosti budu ráda za jakékoliv rady ..

ODPOVĚDĚT