LASAGNE
Kolegyňky maminky, prosím o zaručený a dobrý recept na lasagne. Hlavně mi poraďte jak s těstovinama zda vařit, předvařit nebo vůbec nevařit. Zatím se mi stále nedařejí. Všem předem děkuji !!!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Jana H. (honza) ID 7212 (4.10.2011, 7:13)
Já tedy kupuju jen chlazené, mají například v TESCU nebo ALBERTU. Jinak jsem je měla taky vždy tvrdší, ale ty chlazené jsou fakt super a spotřebu mají taky delší aspoň měsíc.

ODPOVĚDĚT
Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (3.10.2011, 19:50)
dělám podle tohoto receptu a všichni si je chválí (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=102857

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (vikinka1) ID 166108, mimibazar.cz/vikinka1 (3.10.2011, 19:40)
Já vymazu misku polozim vrstvu syrovych lasagni poliju ji besamelovou omáčkou tak aby byly zakryté a dávám masovou směs na ni lasagne a porad dokola na horu poliju zase besamelem nastrouham sýr a dam zapect ještě se nestalo že by nebyly měkké (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (lenulaaaaa) ID 362616, mimibazar.cz/lenulaaaaa (3.10.2011, 20:41)
manžel je dnes dělal taky tak :-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (tipatap) ID 136347 (3.10.2011, 19:18)
Odskúšané a výborné: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5214&user=12632 (jidlo) (jidlo) (jidlo)
nevarím ich, zmäknú samé v rúre.

ODPOVĚDĚT
Jana T. (chali) ID 35678 (3.10.2011, 19:00)
Já namáčím do horké vody. Ale jednotlivě, aby se neslepily. :-)

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (3.10.2011, 18:54)
Lasagne se opravdu nemusí předvařovat, chce to hodně omáčky, aby se v ní doslova topily, v ní se ony totiž uvaří (Y) Proto se nezačíná vrstvou lasagní, ale omáčkou. [A] [A] [A] Zkuste a určitě se povedou. Já je dělám často a moc ráda! |:o) |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (4.10.2011, 10:23)
zacinam spodni vrstvu lasagnema a vse ok..., kdyz porcuji, podeberu proste spodni plat....

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (upraveno 3.10.2011, 19:09)
a jake bolonske? na osm. cibuli dam mlete, koreni, sul, az vysmahne olej dam deci vina, az vyvari dam drobne nakrajenou mrkev a rapik. celer, zaleji rajcatovym pyre, pripadne zredim vodou, varim 2-3 hodiny na mirnem ohni, na zaver trochu mleka. idealne aby do pulky hrnce bylo maso, zbytek (do 3/4) hustsi omacka. dale udelam besamel. na plech dam lasagne tuhe suche, vrstva bolonske, vrstvicka besamel a dokola. koncim besamel a na to parmasan. nekdo dava do omacky musk. orisek. nebo dela bolonskou omacku masitou a pak klade lasagne, ta masova smes, pak zalejt raj. pyre, besamel a dokola. vzdy musi byt celkove tolik tekute slozky (omacky nebo pyre), aby si ji mohli testoviny natahnout, kazda vrstva. ale zase ne moc, pak plavou... to se vychyta. pecu 40min. jo, jeste plech vytiram ol. olejem

ODPOVĚDĚT
Kateřina Veselá (Veselinda) ID 19101, mimibazar.cz/veselinda (3.10.2011, 18:34)
Mrkněte ke mě do receptů. Já je teda předvařuji (L)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 18:46)
Já dělám lasagne často a ještě jsem se nesetkala s těstovinami, co se předvařují *-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Veselá (Veselinda) ID 19101, mimibazar.cz/veselinda (3.10.2011, 19:09)
Každý si dělá jak mu vyhovuje (L)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 21:16)
Já svým příspěvkem myslela, že kupujete nějaké speciální co se předvařují *-)

ODPOVĚDĚT
Petra B. (bestpetruska) ID 271821, mimibazar.cz/bestpetruska (3.10.2011, 22:07)
kamarádka předvařuje,má je jinak vždy tvrdé

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (4.10.2011, 5:52)
.... asi dělá někde chybu - platí, že na spodek pekáče se vždy dává omáčka a pak lasagne, a omáčky musí být dostatek, jinak jsou těstoviny tvrdé ,-) Pokud kamarádka zvolí dobrý postup a dost omáčky, nikdy nemůžou být tvrdé.... ,-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 18:20)
Lasagne se nepředvařují..... je potřeba mít dost omáčky, aby byly pěkně zalité a tím se pěkně v troubě uvaří, Pokud máte dost omáčky, tak se nemůže nic zkazit ,-)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (3.10.2011, 19:48)
Já je teda taky nepředvařuju,ale třeba Emanuel nebo jak se jmenuje z pořadu S italem v kuchyni je předvařuje-a to je FAKT ITAL :-D tak nevím proč,asi z úspory omáčky ,-) nebo má pravé lasaně které se fakt musí předvařit a nám sem dovážejí podřadné *-) *-) *-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 19:54)
K nám se dovážejí jen potraviny horší kvality +o( ... a to nejen těstoviny, ale vše +o( i coca cola není tak kvalitní jako třeba v Německu :-S

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (svehlici) ID 289074, mimibazar.cz/svehlici (3.10.2011, 18:39)
A můžete mi napsat kolik je dost omáčky, dva centimery nad poslední vrstvou těstovin nebo jen tak akorát zalité ??

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 18:47)
dva centimetry je dost, já mám zalité tak akorát těsně s těstovinami.... vrchní vrsva je trocha masa omáčky a zasypané sýrem..... dva centimetry nad je hodně

ODPOVĚDĚT