Kolegyňky maminky, prosím o zaručený a dobrý recept na lasagne. Hlavně mi poraďte jak s těstovinama zda vařit, předvařit nebo vůbec nevařit. Zatím se mi stále nedařejí. Všem předem děkuji !!!
| Jana H. (honza) ID 7212 (4.10.2011, 7:13) | Já tedy kupuju jen chlazené, mají například v TESCU nebo ALBERTU. Jinak jsem je měla taky vždy tvrdší, ale ty chlazené jsou fakt super a spotřebu mají taky delší aspoň měsíc.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Lucie B. (vikinka1) ID 166108, mimibazar.cz/vikinka1 (3.10.2011, 19:40) | Já vymazu misku polozim vrstvu syrovych lasagni poliju ji besamelovou omáčkou tak aby byly zakryté a dávám masovou směs na ni lasagne a porad dokola na horu poliju zase besamelem nastrouham sýr a dam zapect ještě se nestalo že by nebyly měkké
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (lenulaaaaa) ID 362616, mimibazar.cz/lenulaaaaa (3.10.2011, 20:41) |
manžel je dnes dělal taky tak
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana H. (tipatap) ID 136347 (3.10.2011, 19:18) | Odskúšané a výborné: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5214&user=12632 nevarím ich, zmäknú samé v rúre.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana T. (chali) ID 35678 (3.10.2011, 19:00) | Já namáčím do horké vody. Ale jednotlivě, aby se neslepily.
ODPOVĚDĚT |
|
| Darina V. (Darrrka) ID 47895 (3.10.2011, 18:54) | Lasagne se opravdu nemusí předvařovat, chce to hodně omáčky, aby se v ní doslova topily, v ní se ony totiž uvaří Proto se nezačíná vrstvou lasagní, ale omáčkou. Zkuste a určitě se povedou. Já je dělám často a moc ráda!
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (4.10.2011, 10:23) |
zacinam spodni vrstvu lasagnema a vse ok..., kdyz porcuji, podeberu proste spodni plat....
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (upraveno 3.10.2011, 19:09) | a jake bolonske? na osm. cibuli dam mlete, koreni, sul, az vysmahne olej dam deci vina, az vyvari dam drobne nakrajenou mrkev a rapik. celer, zaleji rajcatovym pyre, pripadne zredim vodou, varim 2-3 hodiny na mirnem ohni, na zaver trochu mleka. idealne aby do pulky hrnce bylo maso, zbytek (do 3/4) hustsi omacka. dale udelam besamel. na plech dam lasagne tuhe suche, vrstva bolonske, vrstvicka besamel a dokola. koncim besamel a na to parmasan. nekdo dava do omacky musk. orisek. nebo dela bolonskou omacku masitou a pak klade lasagne, ta masova smes, pak zalejt raj. pyre, besamel a dokola. vzdy musi byt celkove tolik tekute slozky (omacky nebo pyre), aby si ji mohli testoviny natahnout, kazda vrstva. ale zase ne moc, pak plavou... to se vychyta. pecu 40min. jo, jeste plech vytiram ol. olejem
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina Veselá (Veselinda) ID 19101, mimibazar.cz/veselinda (3.10.2011, 18:34) | Mrkněte ke mě do receptů. Já je teda předvařuji
ODPOVĚDĚT |
| | Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 18:46) |
Já dělám lasagne často a ještě jsem se nesetkala s těstovinami, co se předvařují
ODPOVĚDĚT |
| | | Kateřina Veselá (Veselinda) ID 19101, mimibazar.cz/veselinda (3.10.2011, 19:09) |
Každý si dělá jak mu vyhovuje
ODPOVĚDĚT |
| | | | Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 21:16) |
Já svým příspěvkem myslela, že kupujete nějaké speciální co se předvařují
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Petra B. (bestpetruska) ID 271821, mimibazar.cz/bestpetruska (3.10.2011, 22:07) |
kamarádka předvařuje,má je jinak vždy tvrdé
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Radka H. (radkaaa) ID 95559 (4.10.2011, 5:52) |
.... asi dělá někde chybu - platí, že na spodek pekáče se vždy dává omáčka a pak lasagne, a omáčky musí být dostatek, jinak jsou těstoviny tvrdé Pokud kamarádka zvolí dobrý postup a dost omáčky, nikdy nemůžou být tvrdé....
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|
| Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 18:20) | Lasagne se nepředvařují..... je potřeba mít dost omáčky, aby byly pěkně zalité a tím se pěkně v troubě uvaří, Pokud máte dost omáčky, tak se nemůže nic zkazit
ODPOVĚDĚT |
| | Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (3.10.2011, 19:48) |
Já je teda taky nepředvařuju,ale třeba Emanuel nebo jak se jmenuje z pořadu S italem v kuchyni je předvařuje-a to je FAKT ITAL tak nevím proč,asi z úspory omáčky nebo má pravé lasaně které se fakt musí předvařit a nám sem dovážejí podřadné
ODPOVĚDĚT |
| | | Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 19:54) |
K nám se dovážejí jen potraviny horší kvality ... a to nejen těstoviny, ale vše i coca cola není tak kvalitní jako třeba v Německu
ODPOVĚDĚT |
| | Jana Š. (svehlici) ID 289074, mimibazar.cz/svehlici (3.10.2011, 18:39) |
A můžete mi napsat kolik je dost omáčky, dva centimery nad poslední vrstvou těstovin nebo jen tak akorát zalité ??
ODPOVĚDĚT |
| | | Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.10.2011, 18:47) |
dva centimetry je dost, já mám zalité tak akorát těsně s těstovinami.... vrchní vrsva je trocha masa omáčky a zasypané sýrem..... dva centimetry nad je hodně
ODPOVĚDĚT |
|