tehotenstvi porod
maminky chtela bych se zeptat na znacku plen jake kupujete a jake nee a taky by byla dobre rady v tehotenstvi jsme ve 32 tydnu a taky rady po porodu a nebo co do porodnice atd kazda dobra rada nad zlato :) dekuji za odpovedi a rady Alca
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 23 komentářů
Jana R. (Riflerka) ID 232014 (9.11.2011, 13:11)
Dobrý den,
my jsme fičeli na pamperskách, ale pak jsme přešli na pleny zn. Albert :))))z Tesca a z Lidlu jsme pročůrali (hello) (hello) (hello)hodně štěstí (flower)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (janina86) ID 193221, mimibazar.cz/janina86 (8.11.2011, 8:36)
Co pro mimi do porodnice se zeptejte přímo tam. Švagrová rodila v karviné, tam jí řekli, že mimi otírat dupku jenom navlhčenou žínkou a vysušit a pak plínu, že ubrousky pro čerstvě narozené neeeee, že i ty neparfemované jsou něčím napuštěné a mimi by mohlo zbytečně mít pupínky atd.. Já rodila o 3měsíce později v ostravě a tam mě sestra seřvala, že nemám ubrousky......
Jinač pro sebe noční košile s velkým výstřihem, poporodní kalhotky a velké množství papírových vložek, neparfemovaných, neigelitových. Taky zásoby vody a jídla, myslím třeba koláče ať vám vždycky chlap donese nebo koblihy atd. prostě zpestření. Já měla po porodu celkem hlad a nesnesla jsem ten jejich čaj, tak mi nosil i vodu. Přeju bezkomplikový porod, příjemný personál a hlavně zdravé mimi (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (7.11.2011, 21:51)
z mé zkušenosti - kupte si v lékárně síťované kalhotky a fakt obyčejné vložky. Ty kalhotky byly suprové, pružné a hlavně prodyšné. TAkže se rychleji hojíte. Jsou jakoby jednorázové, ale já přeprala, za chvilinku byly na topení suché. A pak jsem je všechny před návratem domů vyhodila. Nemusíte řešit, co se špinavým prádlem. A vložky kupte obyčejné "prkenice", žádné alwaysky dole s igelitem. Jinak hlavně přeji příjemný personál a rychlý porod. (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka Prasková (Olynka) ID 52487 (7.11.2011, 20:20)
Do porodnice nezapomenout tyčinku na rty a vzít si více nočních košil, pokud tedy nebudete používat erární. Je tam vedro a ráda se převlíknete do čistého. Cereální tyčinky,prostě něco sladkého,tedy kromě čokolády ,-) ta staví,takže to by nebylo zrovna ideální...

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (7.11.2011, 19:51)
Plenky si musite vyzkouset sama, zalezi na vasich financnich moznostech a jestli chcete latkove, nebo papirove plenky. Kazde miminko ma jiny zadecek, je citlive na jine veci, takze to, co jednomu sedi, tak druhe muze byt opruzene a mit podrazdenou pokozku, az beda. Ja jsem zaregistrovanana na babyweb.cz, tam se toho dozvite spousty. Prihlaste se do predporodniho kurzu, bezte na prohlidku porodnice, pokud je to mozne, zeptejte se detske doktorky, ke ktere budete chodit, v lekarne, tam vsude vam poradi ohledne vybavicky, kosmetiky, veci do porodnice, atd. Co vsechno s sebou do porodnice vam reknou, az budete chodit do poradny v porodnici. Poptejte se v okoli kamaradek, co uz maji deti.Kazda maminka vam poradi neco jineho, protoze kazde miminko je jine. Pokud chcete nejakou konkretni radu, pisnete vzkaz :-)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (mechule) ID 79778 (7.11.2011, 19:28)
Alčo,
koukněte na http://www.emimino.cz/diskuse/ , tam najdete úplně vše (Y) :-) (Y) Já tam nastudovala vše potřebné. Přeji rychlý porod a zdravé miminko [A]

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Lucik) ID 20589, mimibazar.cz/Lucik (7.11.2011, 19:27)
Nedám dopustit na pleny happy, dělají je už od dvou kilo na malá miminka a mají výkroj na pupík takže čerstvě narozené mimi nedřou, používají je i u nás v porodnici |:o)

ODPOVĚDĚT
Marie G. (L&L) ID 241517 (7.11.2011, 17:59)
Každýmu (child7) sedne něco jiného, jak jde o plenky a kosmetiku, takže ze začátku je miminko pokusný králíček. Holka má Alana z ostatních se osypala a kluk mi snesl každou značku, na opruzeniny Nivea SOS krém, na bradavky jsem nepoužívala nic, nepotřebovala jsem na ně nic, pak kojící podprsenku, vložky do podprsenky, a do porodnice po osprchování je nejlepší si utřít intimní partie jednorázovýma kuchyňskýma utěrkama, na prdíky Infacol - je hned od1 týdne od narození, koupu jen ve vodě a sem tam natřu Hippem mlékem.

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Annitta) ID 125391 (7.11.2011, 17:48)
Co se plín týká, ta se to strašně mění podle dítěte...jako miminko vyhovovaly pampers, ale když začala v noci líp spát, tak jsem logicky už nepřebalovala na každé kojení a pak se ukázalo, co proteče a co ne...pak byly dobré pleny z Lidlu Toujours, Huggies Classic-ty sajou nejvíc, ale jsou silné, takže na chozen íak zas pampers. Do porodnice doporučuju síťované kalhotky-jsou hned suché a na bradavky Purelan-nemusí se omývat a prsa hodně větrat. Na prdíky mimča doporučuju BabyCalm-díky tomu zázraku nám začala spát celou noc (Y) Teď jsem koukala, že je i espumisan pro miminka, tak tentokrát zkusím i ten. Na zadeček prcka za mě Sudocreme-velmi malá spotřeba a hodně se tím ušetí...kdybych to věděla hned, tak si ušetřím tisíce za krémy na zadek. Ségra za celou dobu miminka spotřebovala jen 2 balení, zato já...škoda mluvit..Ten sudocreme je parádní i na potničky a tak...Na seborheu-stroupky ve vláskách je skvělá leniensk

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Annitta) ID 125391 (7.11.2011, 17:55)
lenienská mast (cca 45kč). Z flaštiček se mi nejvíc osvěčily Mam-tvar dudlíku je opravdu jak bradavka a jinou mi nechtěla, ale to bych koupila až později-já to využila až v cca 9m. na ošklivější opruzeniny nebo raglády je parádní kalciová mast-ta se ale musí omývat. Pokud bude třeba odsávačka, tak na levné pístové se rovnou vyprdnout-akorát jsem ji vyhodila jak to příšerně bolelo. Nakonec mám Avent Isis. Dětské oblečení-pokud chete nové, levné a kvalitní se vyplatí v tescu čekat na akce a po Vánocích hned doběhnuot na výprodej. Pak taky ráda nakupuju v Lidlu, ale musí se vždy hned ráno-je to hned pryč, ale stojí to za to. taky je dobré hlídat Takko(CA a HM tu nemáme, tak jsem ráda za toto). V DM drogerii doporučuju hned teď zařídit baby klub-hlavně na ubrousky atp. Joa velmi důležitá věc. Do začátku to chce zásobu prsních vložek-jejich spotřeba je neskutečná. nejlevněji vyjdou v DM a Tescu

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (7.11.2011, 17:41)
Pleny jsme u prvního používali Huggies, u druhého kupujeme Tesco pleny, jsou nejlepší a i finančně jsou výhodnější. Huggies dáme až bude mladší větší. Ubrousky Huggies, ostatní se nám moc nezamlouvají. Připravte si i látkové pleny, budete je potřebovat např. k doktorce, my je dáváme pod hlavičku i do postýlky a do zavinovačky. Malé se vám narodí do zimy, takže oceníte zavinovačky, dvě, ty na suchý zip mám taky, ale spokojenější jsem s těma klasickými na zavazování. A pak na noc spací pytel, ten je opravdu dobrý. Kosmetiku pro dítě - olej, krém (používám Niveu dětský), Bepanthen nebo Sudocrem. Do porodnice poporodní kalhotky a vložky, oblečení pro miminko (v porodnici ho často nemění, oplatí se)-body, kabátek,dupačky,čepička, ponožky.A do porodnice nezapomeňte těh.knížku, OP a pak ještě budou chtít oddací list. hodně štěstí (L)

ODPOVĚDĚT
Marcela N. (Cecilka08) ID 153926 (7.11.2011, 17:33)
no já budu asi za exota, ale máme látkové pleny a neměnila bych :-) Uvidím jestli se potvrdí, že děti v látkových plenách se naučí dřív na nočník, ale protože peru v mýdlovém slizu, tak mám pocit, že dělám něco pro zdraví malé i prostředí. Aco budete potřebovat vám neelépe poradí v porodnici, kde se chystáte rodit, vetšinou to mají i na webových stránkách.

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (7.11.2011, 20:40)
Za exota nebudete, látkování se rozmáhá docela dost. Ještě před třemi lety byl malý výběr a šílené ceny a teď koukám, kolik je těch látkových na výběr. Uvidíte, budete spokojená. My měli papírovky jen na dlouhé návštěvy a dovolené, abych tam nemusela řešit praní...

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (7.11.2011, 17:33)
Co nezapomenout do porodnice, to konzultujte ve své porodnici - někdy mě udivuje, co tady maminky všechno doporučují - nám už na besedě před porodem v porodnici řekli, co bude k dispozici a co ne a po zkušenostech jsem si jistá, že kdybych přišla jen tak, tak by mi tam nic nechybělo - všechno pro maminky i pro miminka bylo k dispozici v hojném množství a fakt stačilo jen přivézt oblečení na cestu důmů...a já to tenkrát brala jako samozřejmost.
Pokud jde o plenky a kosmetiku, to si fakt musíte ozkoušet sama, každé mimčo reaguje jinak...

ODPOVĚDĚT
Renata J. (renisco) ID 138501, mimibazar.cz/renisco (7.11.2011, 17:24)
co se plen týče, je to různé. ze kterých se jedno dítko neosype, osype se druhé atd, tak že tady jedině vyzkoušet. které bych nedoporučila, jsou oranžové pampers - pročůrají se. já používám zelené Tesco.

do porodnice si vemte kuchyňské role utěrek - jsou po sprchování k nezaplacení

ODPOVĚDĚT
hana k. (BERAS) ID 82508, mimibazar.cz/beras (7.11.2011, 17:23)
Od narození kupuji jen pampersky a nikdy se nestalo,že by se malej pročůral a to ho od doby co přestal kakat v noci nepřebaluju.Dostane ji v šest po koupání a má jí do rána do šesti a v noci kolikrát pije jako duha.Do porodnice síťované kalhotky + porodnické vložky.Já měla i boty do sprchy.Pokud bych šla ještě jednou rodit ,-) ale to už těžko (H) tak bych si koupila Laktulosu ,protože jsem měla takovou děsnou zácpu ,že jsem myslela,že zblázním ani čípky nezabraly až Laktuloza. |:o)

ODPOVĚDĚT
Monika H. (wictorie) ID 77788 (7.11.2011, 17:15)
Já na obě dcerky používala zelené Tesco pleny, jsou velmi kvalitní a nepročůraly mi je jako Pampersky - ty mi příjdou zbytečně předražené.
Každému prckovi, ale vyhovuje něco jiného.
Do porodnice hlavně jednorázové kalhotky a poporodní vložky - bez jakýhkoliv lepenek, aby Vás pak "spodek" nepálil.
Hezký zbytek těhotenství a zdravé miminko (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (7.11.2011, 17:05)
U obou dětí jsem kupovala zhruba do roka jedině Pampers a od roka potom DM Babylove. Ubrousky také DM Babylove zelené. To si ale budete muset vyzkoušet, každému vyhovuje něco jiného.

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (7.11.2011, 17:02)
Kupovala jsem kdejaké plenky..... ty které zrovna byly v akci ,-) Pak jsem objevila v Älbertu značku Euroshopper. Jsou za bezkonkurenční a nejlevnější cenu na trhu a plenky fajn. Není potřeba kupovat drahé plenky, když jsou jen na ..... ,-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (honina) ID 142288, mimibazar.cz/honina (7.11.2011, 17:26)
Jsme na tom podobně.Také jsme kupovali co bylo v akci. Tesko i oranžové slypky od pemprs.Z Dm také fajn. Dětem žádné nevadili tak to šlo.Ubrousky vyjdou dobře v Dm ,když se zaregistrujete tak posílaíj kuponky.Pokud máte Dm blízko.
http://www.dm-drogeriemarkt.cz/baby-bonus/
Jinak určitě obyčejné vložky do porodnice a takové pružné síťované kalhotky na jedno použití z lékárny.

ODPOVĚDĚT
Klára L. (Kajula a Adelka) ID 129662 (7.11.2011, 17:01)
dobrý podvečer tak ja sem brala na obe holky a pořád beru hugies sou lepší pevnejší a ani jedna s holek mi je nepročurala jako treba pamprsky .... do porodnice pro mimčo asi plinečky ubrousy vlhč. nejaký krém na prdelku a nevím kde budete rodit ale do nekteré porodnice si muzete vzít i oblečení svoje pro mimco....jinak davají svoje.... a pro vás ..kojici podprs. vložky aaspon 3balicky spíše ty s lekarny bez spodního igelitu, krém bepanten je dobrej jak pro mimco tak na popr.bradavky, kalhotky bud s lakarny ty jednorazové nebo nejaké stará s domu...županek pyžamko toal.papir,papuče ručníky aspon 3x, pití hodne spíše bez bublinek...neco dobrého na jídlo :) a čeho se vyvarovat? kořeneného jídla a čerstvého s toho pak mimčo bolí břicho jinak asi co uznáte za vhodný a ještě ne zelí :) naschle :) a hodne štěstíčka

ODPOVĚDĚT
Kamila V. (kasika) ID 38711 (7.11.2011, 16:55)
Myslim, ze pro vas bude vhodny tento odkaz (pokud jeste neznate). Ve foru si muzete jednotlive dotazy pohledat a pobavit se o nich

http://www.modrykonik.cz/

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (honina) ID 142288, mimibazar.cz/honina (7.11.2011, 17:27)
ještě je www.baby-cafe.cz

ODPOVĚDĚT