nosní mandle - prosím o vaše zkušenosti
jak se díváte na odstranění nosních mandlí? A jaké máte zkušeností se zákrokem a poté s nemocností vašich dětí? děkuji MArkéta
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 18 komentářů
Marie Č. (Majka68) ID 85882, mimibazar.cz/majka68 (12.11.2011, 20:04)
Ahoj Markét, malému to pomohlo a nebyla to vůbec žádná hrůza. Komentáře jsem nečetla, malý měl problémy s dýcháním nosem, od zákroku je vpohodě, nemarodí max slabá rýma.

ODPOVĚDĚT
Ivana C. (ivcacharvatova) ID 92134 (9.11.2011, 19:23)
Taky nás to asi čeká,ale stále to oddaluji,ráda si přečtu co maminky radí (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (9.11.2011, 18:28)
Zajedno nejsou ani lékaři, natož maminky tady na MMB. Některému dítku pomůžou, včetně našeho, někomu přitíží. Nosní mandle má v těle svůj účel, je to filtr a pokud chybí, bakterie a viry se uchytí jinde a můžou se častěji objevovat jiné nemoci. My šli ve chvíli, kdy malá nemohla vůbec spát, dusila se, to bych neváhala ale taky mám kamarádku, které doktoři pořád povídali, že problémy jejich synka jsou od mandlí a nakonec jim ještě jiný doktor řekl, že má mandličku malinkou a není důvod. Tak babo raď.

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (Janastu) ID 78557 (9.11.2011, 17:07)
Dobrý den,taky nás to v nejbližší době čeká,malá mi v noci často pláče a,že jí bolí nožky(myslela jsem,že je to růstem,ale trvá to už dost dlouho) a po všech vyšetřeních to dopadlo tak,že musíme dát ven nosní mandly.Jen malá je na pobyt v nemocnici hrozná,teď v říjnu jí bylo 7 a chci se zeptat,jak je to s placením v nemocnici po 7 roce...

ODPOVĚDĚT
Dagmar B. (byzonka) ID 113580, mimibazar.cz/byzonka (9.11.2011, 13:47)
MOJE OBĚ (X) (X)MAJÍ VYNDANOU A JSEM RÁDA,POMOHLO NÁM TO....ALE VÍM,ŽE NÉ KAŽDÉMU TO POMŮŽE (L)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (Dahasa) ID 154220 (9.11.2011, 13:00)
Dobrý den, syn byl na mandli protože špatně mluvil, stejně mu narostla znova a dcerou to teď taky zvažiji jestli vůbec jít. Jinak operace byla bez problémů ani nespal a večer hrál s klukama fobal 8-| druhý den doma prospal ale celý (F) :-)

ODPOVĚDĚT
Katka K. (katka78) ID 42810, mimibazar.cz/katka78 (9.11.2011, 11:34)
Dobrý den,v pá jsme se vrátili z nemocnice z trhání nosních mandlí,kamarádka mi to popisovala jako hrůzu největší a musím říct,že jsem tam šla se strachem a v poho,malého přivezli po zákroku,chtěl akorát pít,tak jsem mu otírala pusinku namočeným ručníkem,neplakal a chtěl si hned hrát,ani neusnul,po 2hod.se napil,ale hodně,tak se trochu pozvracel,ale fakt jen málo,k obědu měl banán nic jinýho nechtěl a usnul,pak si dal nanuka a večer jedl veku s máslem a v pohodě,dneska jdeme na kontrolu,ale žádné obtíže nemáme,tak snad bude vše tak jak má.Šli jsme kvůli angínám,které jsme měli každý měsíc.Nebojte se a jděte do toho (L)

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (9.11.2011, 11:12)
Byl jsme před rokem, dcera 6 let. dlouho jsme váhali, hlavně z důvodu pobytu v nemocnici-dcera velmi špatně spolupracuje. Šli jsme prkvůli velkému chrápání, huhňání a rýmy. Ouška nás nikdy netrápila.
Byli jsme na Bulovce, za nás super, odpoledne jsme šli domů. Výsledek po roce, chrápání téměř vymizelo, skoro nechrápe a určitě lépe v noci dýchá - tím se nám zlepšilo i spaní a noční můry. rýmu zatím také skoro neměla, jen to huhňání nám zůstalo celé - tak nevím, někdo tady psal, že se to časem změní, někdo, že můžou být na vině i krční mandle. Zatím jsme to dále neřešili.
HAnka.

ODPOVĚDĚT
Vendulka S. (Sokyna8) ID 238342 (9.11.2011, 10:56)
Za mě mandli ven. Dcera 12 let absolvovala letos v září a od té doby super.
Do té doby stále pořád dokola hnisavé rýmy, teploty cca každých 14 dní. Brala udržovací dávku atb před zákrokem, jinak by nemohla fungovat a byla by stále doma. V nosní mandli měla chronické žlutavé čepy a to jí vše způsobovalo. Podotýkám, že zánět středního ucha měla pouze jednou. Nám tedy rozhodně pomohlo odstranění a to šla týden po zákroku do kolektivu, tak jsem si říkala, že zase hned něco chytne..... a zázrak, drží se.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (9.11.2011, 10:50)
Za mě rozhodně mandle ven... Protrpěla jsem s dcerou (teď 12 let) neustále hnisavá hustá rýma a vždy se to vrazilo do uší....píchané uši. Od té doby ale vše OK...Syn je mladší o 4 roky a tak jak mu začaly obdobné problémy, tak jsem šla raději hned...aby se netrápil jak dcera..... Rozhodně ...nosní mandle dorůstají a zákrok je fakt jednoduchý....navíc se dělá pod narkózou....Také jsem se bála, ale lituji jenom toho, že jsem s dcerou nešla dřív....Ušetřila bych trápení sobě i jí....
Tehdy také ....Ze školky nás také vždy hnaly že máme rýmu...dcera byla 14 dní doma...v pondělí šla jako zdravá (kontrola u lékaře) do školky a ve středu jsem slyšela, ať jí nechám doma, že je nemocná.....Podle mne to už bylo jakoby "chronická" rýma...a stačilo jí málo.....Takže Vám přeji šťastné rozhodnutí!!! (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (jovi) ID 59332, mimibazar.cz/jovi (9.11.2011, 9:50)
máme odstraněné mandle rok. a zas ten rok byl jen jednou nemocný, jinak před tím to byla samá angína, rýmy, píchání oušek, také dost huhňal a hůře slyšel. Takže nám to 100% pomohlo. Jinak zákrok a hospotalizaci děti snáší daleko lépe než rodiče. ráno jsme jeli do nemocnice, v poledne mu mandličku vytrhli, prospal se a odpoledne už řádil a ráno jsme jeli domů.

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (geoamona) ID 135018 (upraveno 9.11.2011, 18:53)
Dcera byla na trhání před dvěma lety, když jí bylo 5 let. Od té doby (musím zaťukat) nebyla nemocná. Max. rýma tak na 3 - 4 dny a né žádná hnisavá. Takže za nás dobrý, ale na každého to vliv nemá. U nás byla prostě zdrojem infekce ta mandle a jakmile se odstranila tak jako když utne. Přestala i huhňat a chrápat.

ODPOVĚDĚT
Helena P. (Helisek45) ID 209028, mimibazar.cz/helisek45 (9.11.2011, 9:03)
byly jsme na mandlích a syn stejně jak padne podzim stále marodí,jak začne někdo ve školce prskat hned to chytne,momentálně je taky doma a nemocnej,takže si myslim že nám to nějak nepomohlo

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (9.11.2011, 8:09)
dcera byla dvakrat, vzdy na jednodenni, jednou vinohradska, podruhe thomayerka (tam uzasne prijemni), mela zhorseny sluch, neustale kasel pak zanet prudusek, vecne rymu, chrapala, dychala usty, zanety str. ucha a zapal plic. Za nas zakrok pomohl. Po zakroku se vyspi, pak chvili hrani, pak obed, kontrola a pak domu.

ODPOVĚDĚT
Alena B. (Alka1) ID 135312, mimibazar.cz/alka1 (upraveno 9.11.2011, 9:19)
(X) na nich byla ve 4 letech, pomohlo jí to asi jen v tom,že přestala v noci chrápat , nemocná byla hodně i potom, (Z) v 2.5 letech, jemu to taky nepomohlo,byl i po mandlích nemocný pořád s rýmou,kašlem,každou chvíli na Orl a píchání oušek,u obou se to spravilo kolem 6-7 roku,asi z těch nemocí dítě musí vyrůst (F)

ODPOVĚDĚT
Pavlína J. (PajaJen) ID 384789 (9.11.2011, 8:05)
Dobrý den,Markét,tak synovi bylo 13,mandli nemá asi od 4-5ti let,školka byla hrůza,každou chvíli nemocný,nikdy jsme snad neměli měsíc docházky v celku,musel se tím vyloženě promořit,také jsem mohla poděkovat maminkám,které za každou cenu dávaly své děti do školky nastydlé,někdy dokonce i s léky,třeba na kašel a tak.Já si ho doma vždy vykurýrovala,dala do školky mezi děti s rýmou a kašlem a do 3 týdnů byl opět doma.Ještě že jsem dělala na směny,že se to dalo nějak zvládnout,babičky chodily do práce,tak to bylo zajímavé.A jelikož k tomu i dost chrápal,mandlička šla ven.Po operaci žádné problémy,rychle se z toho dostal,v 1.třídě chyběl pouze 14 dní za celý rok a ani teď to není o moc horší.Ale školka byla pro nás katastrofa.

ODPOVĚDĚT
Šárka N. (Saribaba) ID 237262, mimibazar.cz/saribaba (9.11.2011, 8:35)
Mám stejnou zkušenost. Dcerku doma vyléčím úplně a dovedu ji do školky a hned v šatně na ni chlapeček vedle tak škaredě začal kašlat, že jsem měla chuť se s jeho maminkou pohádat! :-@ Doufám, že z toho taky brzy vyrosteme. (F)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (haki) ID 89933, mimibazar.cz/haki (9.11.2011, 7:50)
Markéto moje Andrejka to absolvovala když jí byly 3 roky,nyní jí je 9 je O.K., bez problémů nás 3 den pouštěli z nemocnice, jenom se po vyspání z narkozy pozvracela ale to je normál a jinak opravdu v pohodě . Před tím trpěla na pořád ucpaný nos a chrápala a ted je opravdu klid, za mne určitě ano (L)

ODPOVĚDĚT
Šárka N. (Saribaba) ID 237262, mimibazar.cz/saribaba (9.11.2011, 8:02)
U nás taky zvracely všechny děti - vyvrátí spolykanou krev během zákroku. Jen naše Monča byla zelená jak sedma a nelezlo z ní nic. ,-) Chrápala tedy taky děsně - jak starej chlap :-D

ODPOVĚDĚT
Šárka N. (Saribaba) ID 237262, mimibazar.cz/saribaba (9.11.2011, 7:48)
Dobrý den, Markéto! Probírá se to tu každou chvíli. Ale většina příspěvků je už smazána. Dcerka (5 let) byla na vytržení nosní mandle v lednu. Do 4 let, co byla doma, nebyla skoro vůbec nemocná a po nástupu do školky jsme byly doma skoro pořád. Mandle musela jít nutně ven - měla ji už moc zvětšenou a nemohla skoro dýchat. Mandličku nám odstraňoval doktor klasickým způsobem a ambulantně, takže jsme za 2 hodiny byly doma. Zbytek dne doma prospala a druhý den už nic nevěděla. Vyváděla akorát po probrání z narkózy, ale to je běžné i u dospělých. Vše proběhlo dobře, akorát třetí noc mě dcerka vzbudila, že jí teče z nosu krev a nechtěla se zastavit, tak jsem vyplašená volala doktorovi na mobil a po mobilu jsme krev zastavili a pak už bylo vše v pořádku. Co se týče nemocnosti - tak nám to výrazně nepomohlo, v dubnu jsme byly na další operaci - ventilační trubičky do uší - což je super pro ty, kterým často píc

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (9.11.2011, 16:44)
(L) (L) (L) (L) Šári děkuji, my máme jít s dvojčatama v jeden den, v únoru jim budou 4 roky a loni a letos jakmile padnul podzim a ochladilo se marodí a marodí, loni ještě nechodii do školky a stejně byli skoro v kuse nemocní, jeden má astma a druhý né. Nevíme co je laringitída, chřipka, či angína, oni prostě marodí se záněty hor, cest dýchacích a trápí nás virózy a občas bolí i uši :´( :´( :´( :´( no a letos od září byli všeho všudy tak 7dní ve školce :´( :´( :´( :´(

ODPOVĚDĚT
Šárka N. (Saribaba) ID 237262, mimibazar.cz/saribaba (9.11.2011, 7:49)
píchají uši. Jinak rýmy a kašle máme každou chvíli a občas teplotu. Asi z toho dítě musí vyrůst. Ani imunologie nám nepomohla. Ale každé dítě je jiné.

ODPOVĚDĚT