vyšetření nosní mandle - jak probíhá????
Prosím, kdo jste byli na vyšetření nosní mandle s dítětem, jakým způsobem to probíhá? Dnes nám Dr. doporučila u čtyřleté dcerky tak bych ráda věděla co nás čeká. Díky moc. Petra
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (14.11.2011, 15:12)
Nemám s tímhle zkušenosti, ale na ORL jsme byli několikrát s ušima. Stejně pak na kontrole koukají i do nosa a krku. Myslím, že je to jedno. Jen nesmíte narazit na doktora - řezníka. Už je mám u nás vytipované, jeden je naprosto v pohodě, vyplázne na malou jazyk a ať ho ukáže ona jemu. Formou hry, svítí jí tam, malá ani neví, že má otevřenou pusu, super. Druhý jí kovovým hákem páčí čelist až jí odřel vrchní patro v puse. Prostě magor. Malá řvala ještě půl hodiny. A to radši ani nepíšu o "vyšetření" ucha po píchání. Ušetřím vás toho. K němu bych nešla už ani já, mám zkušenosti z punkcemi. Takže se optejte známých, kdo má dobrý přístup k dětem. Určitě máte někoho, kdo je tam často. Je to fakt jen a jen o lidech. Jinak ať to dobře dopadne. (Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea N. (Andysss) ID 89769, mimibazar.cz/andysss (14.11.2011, 14:06)
(flower) syn byl na prohlídce ve dvouch letech, držela jsem si ho na klíně, držela jsem mu ručičky a sestřička pusu a doktor ho vyšetřil tak rychle, že malej ani nestačil zareagovat, tak že za nás to bylo v pohodě. (Y) (hello)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (14.11.2011, 13:30)
(F) je to velmi rychlé a nebolestivé, nic se nebojte! Nejlepší jsou rady a komenty typu - to byla hrůůůůůza +o( vážně to nic není.

ODPOVĚDĚT
Kamila J. (Guccinek) ID 193035 (14.11.2011, 12:24)
No tak u nás to probíhalo docela drsně (N) - synovi nejdřív prohlédl nos zevnitř, tam zjistil, že nic nevidí a tak že to musí udělat skrz krk a to ručně!!Takže nasadil rukavice, Kubíkovi strčil do pusinky nějaká železa, aby papulku nemohl zavřít a on mu strčil celou dlaň až dozadu do krku (a to tedy doktor nebyl žádné tintítko, ale pořádnej kus chlapa...bylo na zvracení i mně - Kubík samozřejmě slzy v očích, dávil se..hrůza!!) a ty mandle prohmatal prsty, aby zjistil velikost...Prostě katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :´( :-| :-|

ODPOVĚDĚT
Vendulka S. (Sokyna8) ID 238342 (14.11.2011, 10:54)
Dobrý den, myslím, že vyšetření pohmatem je na prd. Aspoň u mé dcery doktor řekl, že mandle je malá (pohmatem). Dcera byla dál stále nemocná až nás známá doktorka poslala na vyšetření optikou (endoskopem), kde se potvrdilo, že mandle je jako hrom. Tou optikou to nic není. Stříknou v čekárně kapky do nosu a pak strčí do nosu takovou tenkou trubičku...dcera cítila pouze tlak, žádnou bolest.
Zvládnou to i 2 leté děti. Taky jsem se bála, ale vážně to nic není. (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Helena P. (Helisek45) ID 209028, mimibazar.cz/helisek45 (14.11.2011, 10:47)
nemusíte se vůbec bát,přesně jak píšou mamči,je to tak rychlý že to ani dcerka nepostřehne,určitě to zvládnete

ODPOVĚDĚT
Věra H. (Verka58) ID 214271, mimibazar.cz/verka58 (14.11.2011, 10:23)
Dobrý den,
byla jsem se synem na ORL, když mu byly necelé dva roky. Doktorku už znal. Seděl mi na klíně. Doktorka postupně mluvila a podívala se do krku, do uší, do nosu a pak jako by se nechumelilo velmi rychle sáhla ústy dozadu nahoru. Bylo to tak rychlé, že syn to skoro nepostřehl. Ani se nezobrečel. Nakonec za půl roku jsme šli na trhání.
Přeji hodně štěstí.

ODPOVĚDĚT
Pavlína B. (paffca) ID 191546 (14.11.2011, 10:07)
Kopíruji: "Nosní mandle se vyšetřují dvojím způsobem:
- palpačním (tj. hmatem, tento typ vyšetření se používal především v minulosti), kdy lékař pacientovi ústy sáhne nahoru až za měkké patro, do epifaryngu, kde nahmatá zbytnělou tkáň)
- aspekcí (tj. pohledem, dnes převažuje) – tenkou optikou (2mm u dětí, 4mm u dospělých) se lékař podívá přes nosní průchod do epifaryngu...."

Synovi dělala vyšetření doktorka optikou - nejdříve dala do nosu vatičku s napuštěnou látkou, která nos znecitlivý - po 10ti minutách mu provedla vyšetření optikou....nebolelo to

ODPOVĚDĚT
KATARÍNA K. (cavorina79) ID 99795 (14.11.2011, 9:58)
Dobrý den,
byla jsem na tom s dcerou na jaře tohoto roku. Na ORL se (X) kouknou takovou specialni "lžící" do nosu a taky do krku, prostě tak, jako se koukají špachtličou do krku, jestli není otekly, tak s tou lžící "zajedou" trošku víc do krku. Není to nic hrozného. Naše malá měla v tu dobu 3,roku a bez problému vydržela.

ODPOVĚDĚT