Odchod ze zaměstnání, nárok na podporu - jak?
Prosím o radu,jak napsat dohodu o ukončení HPP tak, aby byla ze strany zaměstnavatele? Z vašich rad víme,že je vyšší nárok na podporu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Jan L. (Žlutá píšťalka) ID 395741 (21.11.2011, 11:26)
Děkuji paní Hanko, ona je nespokojená s kolektivem (ale je to tam opravdu nesnesitelné, pomluvy, nschvály..) Rozhodovala se dlouho, ale už je rozhodnutá. Novou práci by mohla mít 5-6/2012. Proto chce podporu co nejvyšší, ale toto si myslím, že asi není vážný důvod. Zůstat tam prostě nechce. Jde to to, by vůbec nějakou podporu dostala.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (21.11.2011, 15:06)
Podporu dostane zcela jistě, o tu by přišla jen při vyhazovu za zvlášť hrubé porušení pracovní kázně. Jen místo 65 % čistého výdělku by brala 45 % čistého výdělku.

Jestli by tam nešla napasovat péče o dítě, tak ještě je v zákoně o zaměstnanosti toto:

důvody spočívající v jiných vážných osobních důvodech, například etických, mravních či náboženských, nebo důvodech hodných zvláštního zřetele.

Pod to se dá schovat leccos, zas jde o to, aby to na pracáku uznali. Já sama bych tam po domluvě se zaměstnavatelem napsala právě ty problémy v kolektivu (co nejdramatičtěji :o)) a nechala bych to na posouzení pracáku.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (21.11.2011, 11:16)
Nemusí být ze strany zaměstnavatele, ale musí tam být vážný důvod pro ukončení. V úvahu připadají - péče o malé dítě do 4 let, problémy školky/škola + dojíždění, zdravotní problémy (na to musí být papír od doktora), etické výhrady...

Ze strany zaměstnavatele, aby to bylo bez odstupného, připadá v úvahu ztráta zdravotní způsobilosti (musí být papír od doktora) nebo ztráta předpokladů pro výkon zaměstnání. Porušení pracovní kázně raději nee :o))

Tak nejdříve vyberte, co by se na její situaci nejlíp hodilo.

ODPOVĚDĚT
Jan L. (Žlutá píšťalka) ID 395741 (21.11.2011, 11:08)
Děkujeme za vaše rady, zaměstnavatel to pro kamarádku udělá, dle vás nebude muset platit odstupné, ona bude mít vyšší podporu. P/okud je to možné, prosím o radu, jak konkrétně formulář napsat, musí tam být číslo paragrafu? Děkuji a přeju si, ať to ve zdraví přežije, Jana

ODPOVĚDĚT