Smažený sýr
Chci udělat zítra smažák na oběd, ale vždy mi vyteče...máte nějakou radu, aby nevytékal? Děkuji :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 32 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 435881 (4.3.2016, 7:32)
Nejdřív zprudka, pak ubírat plamen a zavčasu vyndat.

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (Groot) ID 363102 (9.12.2011, 20:28)
Tchýně je kuchařka má pohostinství obaluje v trojobalu jednou poté opět vajíčko a strouhanka sýr musí být celý ponořený takže hodně oleje o hodně rozpálit.Já dávám před smažením chvíli do lednice.Snad jsem alson trochu pomohla.

ODPOVĚDĚT
Iva R. (avynka) ID 8231 (9.12.2011, 15:14)
Nedávno jsem sledovala Babicu, jak dělal smažený sýr a obaloval to takto:
- mouka, vajíčko, znova mouka, vajíčko, strouhanka, vajíčko, strouhanka

... a říkal, že určitě nevyteče *-). Ale odzkoušeno nemám....takže nevím, zda to opravdu takto funguje (L)

ODPOVĚDĚT
Jana S. (j.myska.j) ID 135298 (9.12.2011, 12:40)
Marti,já zjistila že nějké obalování 1,2x nebo dokonce 3x je někdy na prdlačku.nejvíce záleží na tom jaký máte sýr

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Kate01) ID 127868 (9.12.2011, 11:49)
Já obalovala 2x a vytékal, pak jsem přišla na to, že musím koukat, aby to byl opravdu sýr bez nějaké náhražky, takže chodím k nám do samky pro kvalitní eidam a super, stačí obalit jednou a neteče. Ale myslím, že když obalíte 2x tak to bude OK, mňam, hned bych si dala (Y)

ODPOVĚDĚT
Tereza V. (VancatovaT) ID 234211, mimibazar.cz/vancatovat (9.12.2011, 11:41)
my obalujem 3x ,-)

ODPOVĚDĚT
Šárka D. (blabolka) ID 65029, mimibazar.cz/blabolka (9.12.2011, 11:02)
já dělám nejdříve z vajíčka a mouky těstíčko,obalím,a pak do strouhanky.zatím jsem takto měla úspěch vždycky.. (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela V. (marvonka) ID 281848, mimibazar.cz/marvonka (9.12.2011, 11:02)
obalit dvakrát a nachvíli do mrazáku. (L)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (adulka605) ID 225941 (9.12.2011, 10:46)
2krát obalím a smažím v malém kastrůlku,olej do výšky cca 5-10cm rozpálím a sýr do něj vhodím,okamžitě vyplave nahoru na hladinu a je z obou stran dozlatova upečený,zatím mi nikdy nevytekl (hello)

ODPOVĚDĚT
Markéta B. (MarketchenB) ID 46290, mimibazar.cz/marketchenb (9.12.2011, 11:22)
No to si piš. Přesně takhle se dá udělat krásný smažený sýr. (Y)Někdy bychom si ho mohly udělat, ne? :-$

ODPOVĚDĚT
Jana R. (jandula5) ID 138531, mimibazar.cz/jandula5 (9.12.2011, 10:44)
stačí 2x nebo 3x obalit a smažit,ne pomalu,ale prudčeji,zase uplně naplno ne,to se Vám spálí ,-) (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta T. (atevit) ID 73378, mimibazar.cz/atevit (9.12.2011, 10:24)
2x obalit a před smažením do mrazáku na chvíli a poté smažit zprudka

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (honina) ID 142288, mimibazar.cz/honina (9.12.2011, 9:44)
Já mám ráda ,když trochu vyteče tak to neřeším ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (gamík) ID 60865 (9.12.2011, 9:01)
Já jsem nedávno četla v nějakém časopisu, že se do mouky má přidat trochu jedlé sody. Ale smažák doma nedělám, takže nemám vyzkoušeno. *-)

ODPOVĚDĚT
Jana b. (fehofka) ID 93304 (9.12.2011, 8:32)
Použít 30 % sýr,dvakrát obalit a před smažením nechat hlavně co nejdýl v lednici.Někdo dává na chvilku i do mrazáku.

ODPOVĚDĚT
Gabriela P. ((Gabriška)) ID 281317, mimibazar.cz/gabkapitelova (9.12.2011, 8:19)
Na smažení kupuji 30% eidam (když jsem občas koupila 45% eidam, tak ten vytékal-podle mě proto, že je tam toho tuku víc *-)), naplním šunkou, a obalím jen jednou.Usmažím rychle a nevytéká.Podle mě, to záleží na použitém sýru. (H) (F)

ODPOVĚDĚT
Hana D. (carlucita) ID 30796, mimibazar.cz/carlucita (9.12.2011, 8:08)
zeptejte se v krámě.... u nás prodávají sýr ke smažení (Y) (Y) (Y) nikdy mi nevytekl... jinak druhá varianta je 2 x trojobal... a ohlavně pořádně obalit po stranách ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Šárka O. (sarsulka) ID 55864 (9.12.2011, 8:04)
určitě obalit 2x a ještě jakoby u oplaskat hlavně rohy a hrany

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (9.12.2011, 7:47)
taky dávám 2x trojobal, někdy i 3x, před smažením dám do mražáku a taky mi vždy vyteče, ale zkusím tu rady tady - do kastrůlku hodně oleje, aby sýr plaval...

ODPOVĚDĚT
Markéta B. (MarketchenB) ID 46290, mimibazar.cz/marketchenb (9.12.2011, 7:44)
Určitě 2x trojobal, já teda podruhé obaluju už jen ve vajíčku a strouhance.Ale co jsem se naučila.Nesmažím na pánvi, ale jako ho frituju.Do malého kastrůlku dám olej, tak aby byl sýr celý ponořený, rozpálit, vložit sýr a až vyplave nahoru je hotov.Žádné otáčení na pánvi, tím se právě ten sýr někdy protrhne.Jinak ho nedělám.A hned bych si dala (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (adulka605) ID 225941 (9.12.2011, 10:47)
jéé Markét,až teď jsem přečetla tvůj komentář...obě udílíme stejné A.rady ohledně smažáku,viď? :-D

ODPOVĚDĚT
Alena Š. (alena10) ID 63105 (9.12.2011, 7:34)
Já sýr nejdříve před obalováním dám do šunky a pak obaluji.Ještě mě nevytekl.

ODPOVĚDĚT
Helena N. (BabickaH) ID 272338 (9.12.2011, 13:17)
(clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 32 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>