Koupě bytu
Prosím napište mi vaše zkušenosti s koupí bytu přes realitku, na co dát pozor atd, díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Markéta T. (Marketom) ID 246244, mimibazar.cz/marketom (4.1.2012, 11:19)
DOBROU REALITKU- neznamená, že větší=dobrá, někdy je to naopak...
Nechte si ji dopručit od někoho, kdo měl tu čest...V dobré realitce by Vám měli udělat celý právní servis a opravdu se o obě strany postarat! HDNĚ ŠTĚSTÍ (Y)

ODPOVĚDĚT
Šárka Š. (skvorec) ID 110669, mimibazar.cz/skvorec (4.1.2012, 9:57)
No vybrat asi větší renomovanou realitku. My kupovali jeden byt přes malou realitku a už nikdy více. Byt jsme našli v srpnu, peníze jsme měli hotově, u nás žádný problém, ale realitka byla tak "schopná" že jsme byt přebrali až v únoru. Byli to prostě totální neschopové (N)Jinak peníze jsme jim do úschovy nedali, raději jsme si zaplatili jistotní účet v bance. Na LV si najdete zda je nemovitost bez nějakých závazků aby Vás pak něco nepříjemně nepřekvapilo. Jít na prohlídku raději 2x, očíhnout pořádně okolí v různé denní době, očíhnout sousedy atd.

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Annitta) ID 125391 (3.1.2012, 20:59)
my kupovali v roce 2007 a vše naprosto v pořádku...zprostředkovali i hypotéku. Za komplet servis jsme jim zaplatili 5tisíc....
jediné, na co bych si příště dala asi pozor je to, že bych na prohlídku šla za denního světla. Tenkrát to bylo sice v podvečer, ale v této roční době a tak byla tma jako v pytli a vše se zdálo ok...ale po nastěhování jsme zjistili, že koupelna je v kritickým stavu-resp sloužila, ale padaly obklady a tak jsme se rekonstrukci nevyhnuli a v kuchyni jsme zjistili, že je nepoužitelné...dvířka od trouby mi zůstaly v ruce ,-) Nicméně stejně bychom dané věci měli v plánu předělat :-$

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (3.1.2012, 19:12)
My jsme kupovali byt v roce 2008. K bytu byla i část společného pozemku na parkování aut, realitka si to vůbec nezjistila, my jsme si nezkontrolovali čísla LV, zda máme ve smlouvě všechno a parkovací místo jsme museli řešit dodatečně další kupní smlouvou. Bytovka byla čerstvě po cekové rekonstrukci -okna + fasáda, paní majitelka zatajila realitce, že rekonstrukce se bude splácet do fondu oprav formou navýšení nájemného, oni si to nezjistili, takže nám při koupi předložila výpis na platbu nájemného 3400 kč a za dva měsíce se nájemné zvýšilo na 5000 kč. Realitního makléře dneska dělá kde kdo a třeba tomu absolutně nerozumí a nemá ani ponětí, co to obnáší, u nás například člověk, který 30 let předním byl "zelenej mozek" a umí plnit jen příkazy (N)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (3.1.2012, 19:12)
my jsme meli tak spatne zkusenosti s realitkou, ze byt jsme nakonec kupovali pres pravnika a vse probehlo naprosto v poradku (Y) Realitka nam ani nedokazala sehnat nami pozadovany byt, kdyz nam domluvili prohlidku bytu, tak posleze byla komunikace velmi spatna, i kdyz jsme o byt meli vazny zajem, nakonec hrali "mrtveho brouka" a my jsme koupili jiny byt +o( +o(

ODPOVĚDĚT
Jirina M. (J 1) ID 90308, mimibazar.cz/j1 (3.1.2012, 20:45)
my jsme kupovali byt který jsme si sehnali sami. Řešila jsem to přez právníka ke ktrému chodila moje mamka. Prý dáte mi určitou částku a vše potřebné vám vyřídím - včetně přepisu..... Ze začátku v pohodě a najednou jak když utne a museli jsme si to dořešit sami. Naopak mamka prodávala barák a potom byt a vše v pohodě. Záleží na realitce.

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (3.1.2012, 20:56)
presne tak, kazda realitka je jina a pravnik taky *-) *-)

ODPOVĚDĚT
Monika F. (08tf) ID 210825 (3.1.2012, 19:00)
Dobrý večer, my jsme kupovali byt v roce 2007 a vcelku vše proběhlo ok, akorát nám majitel s realitkou řekli, že se stará okna budou měnit za plastová a že to bude dělat družstvo. Bohužel to nebyla pravda a ani jednoho z nás nenapadlo zapsat výměnu oken do smlouvy. Dále nás uvedli omyl s balkonem na hl. chodbě, řekli nám, že klíče od něj dostaneme a že je společenstvem odsouhlasen náš přístup na balkon. Bohužel, balkon k nám nepatří a ve smlouvě to také nemáme. Takže jakmile začnou něco slibovat, že se bude dělat to či ono, tak bych si to nechala zapsat do smlouvy. Šťastný výběr!!! (hello)

ODPOVĚDĚT