Alergie na psa u dítěte POMOOOC Více koment
Maminky máte některý dítko alergické na pejsky. Naše Adélka 4,5 je alergická na pejsky dnes mi to oznámila Mudr. Před dvěmi lety to bylo negativní a teď vyšli pozitivní i na plísně. Nevíme co teď máme dělat. Keťula je s námi 8 let je fixovaná na nás.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 19 komentářů
Denisa S. (Denuli) ID 72491, mimibazar.cz/denuli (19.11.2012, 20:17)
Děkuji moc, ale Keťulka už s námi není darovali jsme ji do úžasné rodinky z dětmi má se tam moc moc fajn má výběh, kolem nádhernou přírodu, skvělé páničky a novou psí kamarádku. myslím, že nic lepšího si nemohla přát. Je nám po ní moc smutno, ale hřeje nás u srdíčka, že šla k dobrým lidem. Jsou s námi v kontaktu a Keťulka vypadá strašně spokojeně.

ODPOVĚDĚT
Markéta P. (máma.) ID 11215, mimibazar.cz/mama (19.11.2012, 20:13)
:-$ moje děti oba alergici, nejdřív žádná alergie na psa ani kočku, máme psa i kočky od jejich narození, pak kolem 6 roku prokázána alergie na kočku a za 3/4 roku na to opět vyloučeno, takže se to stále vyvíjí, já bych udělala nezbytná opatření, ale pejska bych si ponechala. taky jsem přemýšlela, že dám kočky pryč, ještě, že jsem to neudělala. Dcera měla alergii na roztoče asi 3 roky a pak najednou to zmizelo, zůstali jen plísně, takže jak píši stále se to vyvíjí.... hodně štěstí, taky bojujeme. (X) (Z) (@) (@) (@) (&)

ODPOVĚDĚT
Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (12.1.2012, 13:16)
Dobrý den, mě zase doktor řekl, že největším přenašečem alergenů je kočka! Moje máma je alergická na zvířecí srst, je astmatik, ale brácha má pejska z útulku, mámě ten pejsek nevadí, ale jak přijde k babičce co má 3 kočky, tak je jí zle, nateče a nemůže dýchat. Jinak já mám také alergii na ledaccos, mám také pejska- fenečku a také se jmenuje Kettynka a mám jí od necelých jejích 6 týdnů a už jí je 14,5 let. Nedala bych jí pryč ani za boha! To bych radši chcípla! Jo a když budete po pejskovi řádně uklízet, mýt podlahu, koupat ho pravidelně, měnit a prát mu pelíšek a vysávat po něm chloupky, u takhle malého dítěte je pravděpodobnost, že s nástupem puberty alergie odezní. Znám z blízkého okolí. :-)

ODPOVĚDĚT
Pavlína S. (svopa) ID 209783 (12.1.2012, 10:59)
souhlasím s tím, že se alergie může stupňovat až dojde k astma...tak jsem to měla já....celé roky pejsek na zahradě...a problémy žádné, normálně jsem s ním přišla do kontaktu, hladila a tak....pak si syn pořídil do bytu potkana a najednou nastaly problémy s dýcháním,,v noci jsem se dusila...ve finále mám alergii na zvířecí srst a astma ..brala jsem léky, ale problémy jsem měla pořád...teď když myšku v bytě nemáme jsem úplně bez problémů a žádné léky brát nemusím ..zvířata venku mi vůbec nevadí, ale jakmile jsem s nimi v bytě nebo uzavřené místnosti, tak mám problémy....takže já bych pejska v bytě zvážila...je to Váš domácí mazlíček, určitě to je těžké...ale zdraví holčičky je přednější

ODPOVĚDĚT
Denisa V. (Mrkoska) ID 123766 (12.1.2012, 10:32)
Alergie na zvířata se velice ráda stupňuje pokud nedojde k omezení styku se zvířetem, dlouho nemusí být žádné problémy a pak rázem astmatické záchvaty. Pokud nemáte srdce se pejska vzdát, je vhodné mít dobrý vysavač a existuje také přípravek, který našplícháte na pejska, či jeho pelíšek a mělo by to ničit ty alergeny, vše mají na stránkách proalergiky.cz
Jinak se dá alergie postupně zbavit půl roční až roční pauzou od zvířete a podáváním přípravku Joalis Bambiharmoni 1 - analerg a 5 - imun, po vybrání podávat homeopatický komplex Guna Allergy Prev. Po půl roce lze postupně zavádět kontakt se zvířetem, pauza musí být, aby tělo zapomnělo na co vlastně reagovalo a pak to zkoušet postupně. My to takhle praktikujeme, ale pejska máme u tchýně. Alergie se u nás začala hodně zhoršovat, tak jsme na toto přistoupili.

ODPOVĚDĚT
HANKA T. (TYMYNO) ID 183838, mimibazar.cz/tymyno (12.1.2012, 8:41)
Dobrý den . my měly to samé. kluk od 3 měsíců pořád průdušky ,kašel ,rýmu. psa sice doma nemáme ,ale chodíme každý den k rodičům kde mají dva a kočku. nejdříve testy negativní a ted v 5 letech pozitivní.bereme aerius atd a je to dobré,akorád se nesmí pejsků a kočičky dotknout. já mám také alergii i na peří máme doma papouška a nic mě to nedělá. ,ale určitě bych zvážila,zda to může mít dítko z toho a pejska svěřit do rukou dobrých lií nebo být pořád na lékách a mít pejska doma....držím palečky (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Petra Č. (Calinda) ID 5342, mimibazar.cz/calinda (11.1.2012, 21:25)
A ona má nějaké problémy? Pokud ne, tak bych se pejska nezbavovala. Naší (X) také vyšla v testech alergie na psa, psa nemáme, ale mají ho rodiče, ke kterým jezdí na víkend nebo i týden, zrovna tak tchánovci mají psa a tam je každou chvilku a žádné projevy alergie na ní nepozoruji. Doktorka nám řekla, že pokud je alergická na psí srst, tak bude alergická na srst každého zvířete, takže zvířátko nee. I tak jsme si pořídli křečka, máme ho už dva měsíce a taky bez problémů. Takže pokud nemá vyloženě nějaké problémy, tak bych to neřešila. Předpokládám, že berete nějaké léky na alergii, dcera bere celoročně Aerius, tak možná i to je důvod, proč u ní žádné alergické projevy nejsou (zatím - ťuk ťuk).

ODPOVĚDĚT
Martina I. (holka13) ID 265418 (11.1.2012, 22:34)
Ano ano, i mně vyšla pozitivně alergie na psa a přestože psa máme doma, nikdy jsem u sebe žádné alergické projevy nepozorovala (kromě těch specifických jako je alergie na pyl, prach, potraviny atd.) Léky beru jen asi 2 měsíce v roce v období pylové sezóny a opravdu žádné problémy nemám. Taky bych to asi zatím neřešila (hello)

ODPOVĚDĚT
Denisa S. (Denuli) ID 72491, mimibazar.cz/denuli (11.1.2012, 22:07)
No Adélka je nemocná od narození neustále respirační onemocnění ale to měla i když jí před dvěma lety vyšla alergie na psa negat. Taky bereme Aerius, Imunor a Montelukast zatím dobrý tak uvidíme.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (11.1.2012, 20:55)
Tak já to řešila také! Náš nejmenší byl od roku na histaminikách a astmatickém sirupu. Vyšla alergie na psy a kočky. I když jsme měli fenku 8 let a posléze bydlela jenom na chodbě, stejně jsme ji dali pryč. Šla k důchodcům do domečku a starají se o ni dobře!!! Samozřejmě, že mne lidé odsoudili, ale oni to řešit nemuseli, já jsem dala přednost svému dítěti před psem a za tím si stojím. Je 2 roky bez jakýchkoliv léků a prospívá výborně. Pejsky hladit nesmí (to dobře ví) a když sem vlítne vtipálek od sousedů a pomazlí se, tak si jde Honzík hned umýt ručičky a zatím jsme neměli problém. Jenom jednou si pochoval kočičku od sousedů a půl dne neviděl na očičko, jak hodně mu to nateklo, tak to od té doby hlídáme. Prostě se s tím musí naučit žít. Ale proč bych ho měla ládovat léky zbytečně??? Když se dá alergen odstranit?!!!

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Andule.K) ID 74870, mimibazar.cz/andulek (11.1.2012, 20:11)
Jsem silný astmatik a i nejstarší syn.Máme psa doma bígla a nevadí nám. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)Jen musíme stále vysávat a vytírat. :-p :-p

ODPOVĚDĚT
Denisa S. (Denuli) ID 72491, mimibazar.cz/denuli (11.1.2012, 20:39)
No ona je nemocná vlastně od narození pořád ..... zkoušeli jsme všechno i homeo na té jsme vydrželi 1,5 bez atb ale nedávno to bouchlo a začaly 2x zápal plic na jip, angína, zánět průdušek a jak jsem psala ve dvou letech byli testy na hafana negat. Taky máme beagla (foto :o)) je to náš miláček je strašně hodná (úplně se vymyká beaglům :o).

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Andule.K) ID 74870, mimibazar.cz/andulek (11.1.2012, 21:49)
věřím.měla jsem to taky.ale až od 26let.psa máme doma 12roků.a ustálio se to.Máme také takového neknubu.Baz nás by ale pošel a syn by to nerozdýchal.Je to velmi těžké.Držte se a dejte vědět jak to dopadlo.
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Denisa S. (Denuli) ID 72491, mimibazar.cz/denuli (11.1.2012, 22:10)
Děkuju určo napíšu zatím bereme léky, ale manžel se začal cukat že jí musíme dát pryč už začal shánět někoho kdo si jí vezme a bez porady :-( :-@ Keťulka zatím zůstane..... Udělám pro to maximum a pokud to nepůjde nebude asi zbytí, ale věřím, že to nebude zase tak divoké ....

ODPOVĚDĚT
Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (11.1.2012, 20:08)
Znám dětí co trpí hodně respiračními onemocnění a na průdušky, ale třeba vůbec nemají pejska, pokud to tak nevnímáte, že dítěti to přímo vadí, tak ty testy neznamenají vše, zkuste s malou třeba jet do lázní, třeba se to zlepší, pejsek by určitě teskem zemřel... :´( my bydlíme taky s pejskem, malý je alergik a trpí na exémy, ale pes ho neovlivňuje...zkuste popřemýšlet, jestli se opravdu cítí hůř v blízkosti psa, nebo si to jen myslíte, protože Vám vyšly tak testy...

ODPOVĚDĚT
Denisa S. (Denuli) ID 72491, mimibazar.cz/denuli (11.1.2012, 20:41)
Jak jsem psala malá je nemocná od narození jen 1,5 byl klid na homeo. Před těmi dvěmi lety to bylo negat. No udělám pro to max co budu moct. Nezdá se mi že by se z její přítomnosti nějak zhoršovala.

ODPOVĚDĚT
Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (12.1.2012, 9:27)
jj to byste určitě poznala, našemu vadí třeba traviny vždycky kolem června ani na to nemusí mít testy.

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lucianka05) ID 249118, mimibazar.cz/lucianka05 (11.1.2012, 19:19)
naší verunce taky vyšla pozitivní alergie na psa, doktorka řekla, že nemá k němu chodit do boudy a když ho hladí tak si pak hned umýt ruce a že je pravděpodobný že věkem alergie zmizí, prý tak do dvou let. Určitě bych pejska pryč nedávala, jen bych ho izolovala aby s dcerkou nespal v posteli ani v jedný místnosti.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (11.1.2012, 19:14)
Nedávala bych psa pryč. Já i syn jsme adtmatici a alergici, psa máme, ale na toho alergii nemáme. Naše Dr. mi řekla, že dítě hůř snáší odstenění milovaného mazlíka než ty alergeny samotné. Zkusila bych to zatím zvládnout i se psem, nesměl by po celém bytě, na sedačku atp. často koupat, vše řádně a pečlivě uklízet,prát. A uvidíte, jak to půjde... (F)

ODPOVĚDĚT
Marie M. (gekončík) ID 278422 (11.1.2012, 19:10)
Našemu synovi také až ted vyšla alergie na (&),má i jiné a astma, je s tím v celku vpohodě. Vysávám denně a jednou za týden vysaju i gauč. S léky to snáší v pohodě.Jaro a léto je bez léků.Pejska bych pryč nedávala.Je to prostě člen rodiny.Tak hodně zdraví (Y) (hello)

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (honina) ID 142288, mimibazar.cz/honina (11.1.2012, 19:06)
Já mám alergii na zvířata.pyl,prach....ale nikdy sem nepocítila ,že by mi zvířata pes,kočka..,vadili a to jsme je měli doma teď mám psa a taky mi nic není. Za to pyl,seno... to mám hroznou rýmu a kýchám u zvířat nic.

ODPOVĚDĚT
Nela Jechova (nelusak) ID 82827, mimibazar.cz/nelusak (11.1.2012, 19:06)
Určitě bych pejska nedávala pryč!!Já sama jsem alergická docela dost na pejsky ,zjistila jsem to asi před 2 lety a pejska mám 7 let.Udělala bych to tak:Pejska bych v žádným případě nepouštela do jejího pokojíčku a zakázala mu (odnaučila)bych ho ,aby neskákal neležel třeba na sedačce prostě na textiliích tam se alergeny drží nejvíce.často mu prát pelíšek a pejska aspon (minimálně 1 za měsíc) vykoupat,často utírat prach,luxovat,vytírat...atd.Opravdu jen tohle aspon mě pomáhá.Jakmile tohle nedělám týden...tak začnu kašlat,pšikat atd......chce to vyzkoušet (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta N. (Elizza) ID 69369 (11.1.2012, 18:58)
Deniso, nám paní doktorka řekla, že pokud budou děti i dále v kontaktu se psem,tak to můžu vyvolat i astma.A to nemají nějak silnou alergii... a abych měla doma nějaké zvířátko a děti cpala lékama,to rozhodně ne.....Rozhodnutí je těžké,chápu Vás :-( :-(

ODPOVĚDĚT
Tereza V. (VancatovaT) ID 234211, mimibazar.cz/vancatovat (11.1.2012, 18:58)
Já jsem také alergik (pyl, chmíří, peří, prach, srst, roztoči....), astmatik..... Co se pamatuji brala jsem léky každé ráno. Měli jsme dva psy a také se mnou spinkali :-) Nyní po dvou dětech, mám alergii stále, ale nemusím brát denně léky, jen v té nejhorší sezóně což já mám od května do června, jinak je má alergická sezóna od doktora od února do listopadu ,-) ,-) ,-). Určitě bych psa pryč nedávala, dcera bud ebrát prášky...pokud by se to nelepšilo, řešila bych to až pak.

ODPOVĚDĚT
Denisa S. (Denuli) ID 72491, mimibazar.cz/denuli (11.1.2012, 19:09)
Uvidíme jak vysadíme léky a nějak se to zhorší budu to muset vyřešit tak jak nikdo nechceme. Udělám pro to maximum (existují prý nějaké dezinfekce které ničí ty alergeny, čističku už máme, koberce půjdou pryč) Držte nám pěsti a děkuju

ODPOVĚDĚT
Tereza V. (VancatovaT) ID 234211, mimibazar.cz/vancatovat (11.1.2012, 19:28)
Přesně jak píšete, uvidíte, ale myslím, že to dopadne dobře. Budu na Vás myslet (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lada B. (-ladulka-) ID 390118 (11.1.2012, 18:49)
určitě pejska pryč dávat nemusíte...moje neteř byla od narození alergická na pejska,brala léky a foukala si,ted je jí 6 let a alergie zmizela...a pejska mají pořád doma,dokonce s ní i spává :-)

ODPOVĚDĚT
Denisa S. (Denuli) ID 72491, mimibazar.cz/denuli (11.1.2012, 18:42)
Vím, že je nejpřednější zdraví dítěte, ale jen to vysvětlit Adélce bude hrozný problém. Jen to slyšela jak to rozebírám z babičkou a celý den plakala a seděla u Kettynky. Nevím jestli ji dát peyč )u cizích umře steskem) rodina nemůže. Jinak jsou u nás časté záněty průdušek, zápal plic, respirační onemocnění. Už jsme koupili čističku vzduchu. Myslíte, že má smysl bojovat a zkusit alergeny nějak eliminovat. Díky díky za každý příspěvěk.

ODPOVĚDĚT
Kristýna S. (kristýnečka) ID 104978 (11.1.2012, 19:51)
Nedávejte pejska pryč!Malá by plakala a pejsek pošel. Když sním nebude spát budete častěji uklízet a vysávat a prát, tak to bude v pohodě a pokuď nemá nějákou alergii, že by se při přiblížení psa dusila apod, tak bych to neřešila. Mám kluky taky alergiky a psa máme,ale žijí s ním od malička a alergii na něj nemají,ale i kdyby měli pes by z domu nešel.

ODPOVĚDĚT