Alergie Na Mleko
Maminky prosim, nasi dvou a pul lete dceri byla z krve prokazana alergie na laktozu i bilkovinu kravskeho mleka. Nemate nejake typy na potraviny, co kupovat, proste aby dcera mela alespon trochu pestry jidelnicek.mleko jsem koupila ryzove s vapnikem
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Dana H. (sisinkapomenka) ID 334187 (31.1.2012, 14:20)
Já mám 11letou neteř, která je taky alergička.
Bez mléka jsou i sušenky lotusky (k dostání v albertu nebo kauflandu,Esíčka značky koruna v Penny (jsou levnější) Chutná jí i jogurt amunáček (ale je ze soji), měla i rýžovou šlehačku.Ségra hodně mléko nahrazuje u pečení vodou a tuk na pečení je stela, ale krém do dortu nebo řezu z ní vůbec není dobrý.Místo jogurtů můžeš dát malé i přesnídávky,a jak už tu někdo psal dobré jsou i kulaté alberťácké sušenky a BeBe lodičky.Ještě je dobrý ovčí sýr, ale teď v zimě se ovečky nedojí.

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (1.2.2012, 14:25)
je, dekuji moc za typ na dalsi potraviny bez mleka....uz mam vypsany cely seznam. Asi jde o zvyk pri nakupu. Dcera jse od soboty bez mleka a vidim velky rozdil, takze budeme v diete dale pokracovat, s pozdravem Vera. (C)

ODPOVĚDĚT
JITKA D. (jiiitule) ID 1496, mimibazar.cz/jiiitule (31.1.2012, 1:33)
Oves milk, je geniální, kupuje se v lékárně. Pijem ho se skořicí nebo s kakaem, je to strašná mňamka.

ODPOVĚDĚT
Dita Klimešová (matonka) ID 44639, mimibazar.cz/matonka (29.1.2012, 19:39)
Vyzkoušejte tohle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=40854858&tab=1 (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana A. (Veruka) ID 22753, mimibazar.cz/veruka (29.1.2012, 18:26)
kozí mléko,kozí jogurty měla dcera popř. jestli snese sojový?

ODPOVĚDĚT
Denisa V. (Mrkoska) ID 123766 (29.1.2012, 16:48)
Sladkostí je také hodně, zvlášť v bio kvalitě či ve zdravé výživě. V DM-ku mají řadu Alnatura a tam je toho dost. Od Hippu ty ovocný tyčinky jsou bez, bebe brumík lodičky, perníčky, Pardubický perník, obyčejný Bebe sušenky-ale albertovský, Jojo gumový bonbony, lipo, Orion čokoláda na vaření. Dětské sušenky Bio v Albertu i v DM Alnatura, jsou moc dobré. Časem se naučíte na své oblíbené a už to nebudete tak vnímat. Jogurty dělají rýžové nebo ovesné, se sýrama je to bída - pouze bílkový sýr šmakoun. Ty výrobky od Megle jsou bezlaktozový, ale ne bez mlíka, tak pozor na to! Sem tam dáme dětskou šunku nebo páreček Natural Vodňanské kuře, je bez E250.
Babické listové těsto je taky bez.

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (30.1.2012, 6:47)
Dekuju moc pani Deniso, ja sam jsem vymyslela jen susenky esicka.....vse jsem si vypsala a dnes to nakoupim a proste najedeme na prisnou dietu, neda se nic delat!!!!!!!!!!!!!! dekuji za cenne rady, s pozdravem Vera. (C)

ODPOVĚDĚT
Denisa V. (Mrkoska) ID 123766 (29.1.2012, 16:44)
Dobrý den, syn má také alergii na mléko, jsou mu tři roky, bylo mi kladeno na srdce alergoložkou,abych to rozhodně nenahrazovala sojovými výrobky, je to podobný alergen a dítko by mohlo rychle zareagovat i na soju. Mléko pije Nutrillon Allergy Care2 - píše nám ho doktroka na recept, do vaření používám kukuřičné mléko, dělám z toho i pudinky a buchty. Z másla se hodí Dela Kids, ta je výborná - jde i do vaření, nebo Flora light, ale ta je zase málo tučná nebo ze zdravé výživy Alsan-s, z toho jsem pekla cukroví. Lepší je kupovat věci s co nejjednodušším složením, aby nebyl problém. Hodně věcí si dělám raději doma. Chleba bývá v pohodě, ale pozor na rohlíky - ty obsahují syrovátku z mléka. Objevila jsem v Tescu minibagetky na dopečení a tam mléko není a malý to má místo rohlíku.

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (30.1.2012, 6:50)
dekuji za rady, prave ze ja jsem nejdrive pouzivala to sojove mleko a dite se nam osypalo....takze tedka uz musime najet na prisnou dietu....diky za rady, dnes vyrazim nakupovat... s pozdravem Vera. (D)

ODPOVĚDĚT
Šárka P. (Venezuelanka) ID 170906, mimibazar.cz/venezuelanka (29.1.2012, 16:08)
my máme taky alergiia na vaječnej bílek a bílkovinu kravského mléka, a dáváme nutrilon allergy care 2 a to mu jsou už 3apůl roku a stačí trochu přisladit a dá se použít i na vaření a nebo na vaření používám mléko minusL ted ho dělá i megle mají ho v tesku( německé, mají i sýry atd.) nebo v Bille a v globusu je to mléko bez laktozy na tu sice alergii nemáme ale je to šetrnější než mu dát kravské a pak se drbe až za ušima (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (29.1.2012, 16:01)
Já vysadila pro děti mléko úplně, při vaření jsem nahradila vodou nebo Cremefix - rostlinou šlehačku. Sušenky Esíčka a bebe jeden druh, piškoty. Zkusila jsem z alternativního mléka kaši a pudink, ale protože jim to nechutnalo, tak prostě byly bez toho. Jogurty vůbec *-) Naučila jsem se to rychle a držely to 2 roky a teď jsou mnohem lepší. Necpu je mléčnými výrobky (bohužel je moc milují) ale sýry a šlehačku u vaření už neřeším. Zatím v pohodě. Měly urputný ekzém 8o|

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (29.1.2012, 17:33)
Moc dobré. Kravské mléko je úplně jiného složení jak mateřské,ani zdravé dítě by ho nemělo moc pít. Já už více jak rok nejím žádné mléčné výrobky ani vajíčka a cítím se daleko lépe než dříve.Bílkoviny jsou i v jiných pokrmech, luštěniny, oříšky mák apod. V podstatě denní potřebná dávka bílkovin je je 3-5 nižší než se běžne jí.

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (30.1.2012, 6:54)
mate pravdu, taky si myslim ze jsme proste vsichni zvykli jist zbytecne hodne mlecnych vyrobku, ale kdyz ono to tem´detem chutna a je to velmi jednoduche, jen se vyndaji z lednice....takze my uz jsme od vcerejska na bezmlecne diete, jen o prisun vapniku se budu muset postarat...diky za radu, s pozdravem Vera.

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (29.1.2012, 16:06)
dekuji za radu...ja jsem dnes byla na nakupu a zjistila jsem, ze ve vsem je mleko......budu muset kompletne predelat jidelnicek...ale nevim, jak to bude ve skolce........nicmene kvuli tem koznim problemum to budem muset nejak zvladnout....diky za radu, s pozdravem Vera.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (29.1.2012, 20:24)
Věruško, já protože jsem to měla z krevních testů jasně dané, tak jsem najela na dietu ze dne na den a bylo to o prázdninách. Byl to boj, ale Terezka byla statečná a chápavá (tenkrát 3 letá) a když jsme šli potom do školky, učitelky byly velico vstřícné a i Terka sama věděla, co nesmí a brácha ji také hlídal ,-) takže ze začátku jí dávali třeba jenom buchtičky bez šodo a na knedlík jenom kapičku omáčky (smetanové) Když mělimít palačinky, rovnou jsem jí dala s sebou jinou svačinu. A každý měsíc jsem jí koupila několik přesnídávek. To pro případ, že měli ke svačině jogurt či pudink.
Teď už v běžném vaření ji nešetřím, ale mléčné dávky stále zákaz :-@

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (30.1.2012, 6:58)
Jani, my to take mame z krevnich testu jasne dane, ale nechapu, do dvou let ji nic nevadilo a pak najednou silene prujmy a ted dokonce kozni vyrazka!!!!!!!!!!! a to jsem neprve nasadila bezlaktozovou dietu, ale ta zabrala jen an chvili tak nyni uplne bez mleka. Bez mleka se obejdeme, horsi je to treba s nejakyma sladkostma, ktere take obsahuji mleko. Jen doufam, ze takto prisnou dietu nebude mit nastalo......treba ve skolce kazde rano maji pomazanku, ve ktere je urcite neco, co obsahuje mleko, tak jako bude jist suchy chleba .....ale neda se nic delat. DIky za radu, s pozdravem Vera. (D)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 276863 (29.1.2012, 15:11)
Dobrý den, mám dva syny, dnes již dospělé (20 a 23 let). Oběma byla v ranném dětství prokázána alergie na mléko. Řešili jsme to tak, že jsem běžně místo kravského mléka používala hlavně mléko sójové, pak také rýžové, kukuřičné a další. Dnes jsou k dostání i sójové jogurty. Myslím, že zdravotní problémy synové neměli, Kolem 18.roku se zdravotní stav "srovnal", snad růstem alergie ustoupila a dnes se stravují běžně.

ODPOVĚDĚT