Péče o nemohoucí
Babička spolykala prášky na spaní. Byla odvezena do nemocnice. Následně ji odvezli na psychiatrii, kde ale podepsala revers.. (dále viz koment)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
veronika s. (nufins) ID 231658 (31.1.2012, 8:09)
Každá nemocnice má sociální sestru,která tyto věci řeší-obraťte se na ní,nemůžou pacienta vyšoupnot na ulici,vždy musí mít zajištěn nějaký pobyt ať už doma nebo v jiném ústavu (flower)

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (30.1.2012, 23:04)
V nemocnicích mají sociální lůžka, musí se tedy platit, ale je to na nějaký čas řeš, řešení, v poslední době se s tím setkávám u stále více klientů. Pokud ještě nemáte, tak urychleně vyřiďte příspěvek na péči pro babičku, tím máte ve většině případů mnohem lépe otevřené dveře k přijetí. U těch sociálních lůžek máme zkušenost, že s klientem uzavřou smlouvu třeba na měsíc, kdy si to musíte zaplatit a pak ho nahlásí na normální pobyt, kdy čerpá příspěvek na péči, pak zase na sociální lůžko - platíte vy.... a tak pořád dokola než se dostane třeba do DD. Na LDN může být max. 3 měsíce, pak se musí alespoň na jeden den přestěhovat jinam - přijmout jí na jiné oddělení a pak zase zpátky na LDN: Je to katastrofa v dnešní době a těch lidí je mi líto, je to začarovaný kruh.

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (30.1.2012, 23:06)
Jo a u DD nebo domovů pro seniory, ale i při nemocnicích existují i odlehčovací služby, kdy tam babičku dáte třeba na 14 dní, na měsíc, podle potřeby - taky hojně využívaná služba.

ODPOVĚDĚT
Monika K. (vitor) ID 13165 (30.1.2012, 19:13)
dobrý večer, existují sociální lůžka, zkuste ty, zadejte do vyhledávače a oni vám vyjedou.

ODPOVĚDĚT
Lenka Prasková (Olynka) ID 52487 (30.1.2012, 18:31)
Řešením by bylo tohle: http://www.garc.cz/article.php3?id=3. Tedy pokud to nemáte nějak extrémně daleko. Manželova babička tam také ležela dlouhodobě. Zkuste se tam domluvit co a jak (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (Eviskaa) ID 92080, mimibazar.cz/eviskaa (30.1.2012, 18:06)
Že tam být nechce. Takže se vrátila zpět na internu. Tam ale tetě řekli, že nemají místo a že si ji musí vzít domů. Babička přestala chodit, dokonce nedojde na záchod. Teta sama se stará o manžela, který velmi špatně vidí. Nikdo jiný nepadá v úvahu. Babička sama projevila přání, že by chtěla do LDN, kde ovšem samozřejmě nejsou volná lůžka. Nevíte někdo, jak takovou situaci rychle vyřešit???? Je to těžká situace a nikdo si neví rady. :´(

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (LenicaB) ID 223468, mimibazar.cz/lenicab (30.1.2012, 20:48)
Přeji vám pevné nervy a sílu,budete moc potřebovat,vím o co se jedná moc dobře,toto je něco nehezkého a hrozně vysilujícího a bohužel to zanechá špatné vzpomínky navždy-moc dobře vím o čem mluvím-postihlo nás to doma,nejdříve babička-později maminka-je to běh na dlouhou trať.Nejdříve bych to řešila též nemocnicí-má právo tam být a poté Ldn a až bude lepší je potřeba psychiatrie,jinak se to bude bohužel opakovat...Nechce to podcenit,ale pokud to člověk bohužel udělá,je to hlavně pro ostatní na pozor něco se děje nechce bohužel žít :´( :´(ale dnes je bohužel taková bl..doba 8o| 8o| 8o| 8o|
Přeji moc pevné nervy a ať to u vás dobře skončí [A] [A] [A] [A]

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (30.1.2012, 18:25)
Jak píše Ivona pode mnou..pokud je člověk immobilní,ne zcela soběstačný a nemá někoho,kdo by se o něj postaral-myslím rodinu(a nemocnice nemá právo soudit,jestli rodina se chce/nechce/nemůže starat)pak MUSÍ nechat pacienta hospitalizovaného i nadále na svém odd.dokud se neuvolní místo na LDN.Ještě jedině bych zkusila soukormé LDN,tam ovšem je už jiná cena za pobyt a taky to není na věky,do doby,než se evtl.neuvolní místo v domově pro seniory (F)

ODPOVĚDĚT
Ivona K. (Ivonečka) ID 63361, mimibazar.cz/ivonecka (30.1.2012, 18:21)
EVI,PRACUJI JAKO SESTRA NA LDN,NEVÍM,JAK VE VAŠEM MĚSTĚ,ALE U NÁS JE POŘADNÍK A VAŠE BABIČKA BY MĚLA LEŽET NA INTERNĚ,NEŽ SE UVOLNÍ MÍSTO NA LDN. (L)

ODPOVĚDĚT
Šárka N. (Šárka N.) ID 39689 (30.1.2012, 18:17)
kamarádka tak řešila svého otce, který zůstal po mrtvici ležet na LDN a chtěli tam, ať si ho vezme domů. Ale ona se stará již delší dobu o matku s endoprotézama na obou nohách - špatně chodí a spoustu věcí si již neudělá. No a do toho ještě ležící otec. Prostě se rozhodla, že bude objíždět domovy pro seniory s pečovatelskou službou, kde by ho vzali. Stalo se to, že tatínek už se nepřestěhoval nikam, v půlce prosince v na LDN zemřel. :´( :-( :´(

ODPOVĚDĚT