ŽIVOTNÍ POJISTKA
Dobrý den maminky, chtěla jsem se zeptat , jaké máte zkušenosti s životní pojistkou, jestli platit, nebo se na to vykašlat, jestli to nejsou vyhozené peníze.... jsem teď nějaká na vážkách .... prosím o vaše názory. Předem děkuji , Marcela.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Markéta K. (Markydream) ID 400129 (3.2.2012, 16:59)
Polovinu všech uzavřených pojistek klienti následně zruší, to mluví za vše!!! (N)

ODPOVĚDĚT
natalja k. (natalinka133) ID 192497 (3.2.2012, 15:52)
poptejte se u vas po poradci od Partners-finančni poradentstvi jinak,jsou odbornici a zařidi pro vaši rodinu paradni životko i se spořením. Sama bych do pojišťovny nešla protože se nevyznam v nabidkach a každy pojišťovak bude vam tvrdit že je jejich pojistka nejlepši jenom abyste ji podepsali u nej. poradce od Partners jsou nezavisle od konkretni banky proto vam udělaji smlouvu opravdu namiru :-)

ODPOVĚDĚT
Marcela T. (MaKaDo) ID 198205, mimibazar.cz/makado (3.2.2012, 13:49)
Moc děkuji za všechny komentáře a názory , vidím že se názory různí , a jaká je podle vás rozumná částka za pojištění ? My platili asi 1100,- kč za manžela a děti, a asi 500,- za mě. Před vánocemi nám tu manželovu zrušil dal nám prý výhodnější s lepším plněním, jenže za 1600,- kč. Je to jen pojistka bez spoření, takže z toho za čas nebudou žádné peníze. Jen v případě úrazu. Nechali jsme se přemluvit, ale teď nevím, jestli jsme neudělali chybu. Zdá se mi to už docela dost peněz a s tím, že mi končí mateřská a budu na úřadě práce , a peněz nebude ..... Asi zrušíme alespoň tu moji , hlavně že bude pojištěn manžel s dětmi. :-| :-| Kamarádka mě nahlodala, že životní pojistka jsou vyhozené peníze, tak teď nevím co s tím ... :´(

ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (3.2.2012, 23:02)
Já jsem nechala uzavřít dětem spořící účet u GE a k tomu urazové pojištění. Platí se 50kč,je to na spoustu úrazů a i operací,částky nejsou nijak závratné,ale zas ono když se něco stane,tak vždycky likvidátor něco najde,proč nějak závratnou sumu nevyplácet. Ale proč to píši. Jsme automaticky do 15let dětí pojištěni i my s manželem v případě umrtí urazem každý na 300tis. takže když by se něco semlelo,tak kluci peníze dostanou. Což je mnohem víc než mám já životní pojistku,kterou platím 400kč měsíčně a vyplacena částky bude 100tis. Také právě spekuluji jestli to zrušit a peníze radši posílat na stavebko. :^) Manžel má dobrou pojistku, na civilizační nemoce,na úraz a podobně. Zní to moc hezky,jenže je kuřák a tak se bojím,že kdyby se něco semlelo,tak jsou schopný to svést,že si za to může sám +o( Tak v tom také tápu,jednou jsem rzhodnuta,pakzas váhám,že to nechám. No uvidíme.

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (3.2.2012, 17:46)
Manžel má kapitálové ŽP a nerušili bychom ho. Potřebujeme, aby v případě, že se něco stane s manželem, byla rodina alespoň na nějakou dobu zajištěná. Jeden finanční poradce nám radil zrušit a udělat jinou. Zkonzultovali jsme to ale ještě u nezávislého poradce, který nám byl doporučen. Ten nám to propočítal a radil nerušit, máme ji už 9 let a je tam na dnešní dobu výhodná spořící sazba. Prý na zrušení takovéto pojistky vydělá jenom pojišťovna s novými pravidly a pojišťovák na provizi. *-) Nevím, zkuste si třeba pročíst pár článků na www.mesec.cz, u článků jsou i osobní zkušenosti. Pokud je manžel tzv. "živitel rodiny", tak bych určitě nechala jeho pojistku a svou bych zrušila (F)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (3.2.2012, 15:09)
Jako 1600 Kč měsíčně bez spoření? Spočítejte si, co tam narvete ročně, kolik let nebudete mít třeba žádné plněnní....... přijdou mi to vyhozené peníze *-) To bych si je ukládala a ročně máte min. na tuzemskou dovolenou ,-)
Jasně, že pojišťovák vám řekne, že bez životní pojistky to nejde....... ale jde to (kocka)

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (tomlen) ID 310263, mimibazar.cz/tomlen (3.2.2012, 13:05)
Já jsem pracovl v pojištovnictví. Za mě to tedy vyhozené peníze nejsou. Když se pak něco stne už je pozdě něco řešit. Myslím, že by měl mí tuto pojistku kždý kdo má trochu rozum. Mám ty zkušenosti když klienti přišli uzavřít pojistku až když problém nstal. Představte si to tak, kdyby se vám něco stalo a nemohli by jste chodit do práce, kdo by za vás platil všechny poplatky a co děti???
Jo a ještě jedn rada, čím je člověk mladší tím dříve by se měl pojistit (je to levnější a hlavně má méně zdravotních problémů).

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (3.2.2012, 12:36)
my máme kvůli hypotéce, teď jsem svojí zkrouhla a nechala dobrou manželovi, protože kdyby s tím se něco stalo, tak jsme namydlení, s mateřskou bych si mohla jít tak leda hodit mašli. Ale kdybychom neměli hypotéku tak bych to asi považovala za zbytečné, alespoň teď, v pozdějším věku už bych zas přemýšlela, aby mi to zaplatilo alespoň nemocnici nebo něco.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 236653 (3.2.2012, 12:09)
Mám kapitálové životní pojištění, takže se mi tam i spoří peníze, sice částka odbytného nic moc vysoká, ale nepovažuju to za vyhozené peníze, tu kapitálovou hodnotu si můžete kdykoliv vybrat (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie T. (Lucienda) ID 26269, mimibazar.cz/lucienda (3.2.2012, 11:42)
Dobrý den (F), nemyslím, že to jsou vyhozené peníze. Nikdy nevíte, co se stane...a my to bereme i jako částečné zhodnocení peněz do penze (hello)

ODPOVĚDĚT
Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (3.2.2012, 9:30)
Můj názor je, že jsou to vyhozené peníze. Platíte a stejně nevíte, co bude, když se něco stane a budete potřebovat plnění. Jsem skeptická. Hodně často slyším, jak pak pojišťovna vyhrabe něco, kvůli čemu plnit nebude. Když si přečtěte výluky, tak zjistíte, že se skoro na všechno nevztahuje...

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (3.2.2012, 13:25)
Moje řeč!!! Když dojde k plnění, tak se kroutí a vyhledávají skulinky (N) (N) (N),

ODPOVĚDĚT
HANKA T. (TYMYNO) ID 183838, mimibazar.cz/tymyno (3.2.2012, 9:00)
dobrý den . my máme životní pojistku spolu se spořením a ůrazovkou dohromady. nejlepší je to zajít na pojištovnu a domluvit se s nima .oni poradí a vysvětlí. životku máme psanou na manžela a + kluky když se s manželem něco stane tak kluci budou mít doživotní rentu a já jednorázovku.a ještě v tom spoříme klukům .uvidíte .myslím si za mě životka ano a peníze to vyhozené nejsou (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika L. (dydlísek) ID 277948, mimibazar.cz/dydlisek (3.2.2012, 8:55)
My životní pojištění máme uzavřené.Za dva dospělé a jedno dítě platíme měsíčně 800 Kč,což si myslím,že není taková hrůza.
Je mi jasné,že ty peníze mi nikdy nikdo nedá,ale chtěla jsem mít jistotu,že když se nám s manželem něco stane,tak že syn bude zajištěný.Pořád všude vidíte a slyšíte jaké nehody apod se stávají a mě to docela děsí.Takhle jsem relativně v klidu.Těch peněz rozhodně nelituji.

ODPOVĚDĚT
Andrea H. (Babu13) ID 73351, mimibazar.cz/babu13 (3.2.2012, 8:49)
Myslím si že životní pojistka by měla by vždy uzavřena s nějakým účelem. Hypotéka, rizikové povolání nebo koníčky, jediný živitel rodiny apod.. Mít 25 let a platit horentní sumy na životní je nesmysl. Hodně často se také setkávám, že lidé si uzavřou životní pojistku, platí celkem vysoké částky a v každodenním provozu pak šetří a nemají na základní věci. *-)

ODPOVĚDĚT