koupila jsem poprvé šmakouna
napíšete mi, prosím, jak ho máte nejraději ? Koupila jsem ho poprvé a tápu .... děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
Kristýna B. (kristyte) ID 278434 (6.2.2012, 18:58)
měla jsem a chutná mi, dělala jsem řízeček (Y)

ODPOVĚDĚT
Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (6.2.2012, 18:39)
Obalit a usmažit jako řízek, nebo přidat k dušené zelenině. Stačí třeba jen podusit na kostičky s porkem

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (6.2.2012, 15:47)
přidávám k číně, stouhám na salát jako sýr, mě chutná, ostatní odmítají

ODPOVĚDĚT
Gabriela V. (wwolfik) ID 395289 (6.2.2012, 14:43)
Tak my Šmakouna kupovali před snad osmi lety, kdy začal, chutnal úplně jinak, byl velice chutný....teď je to nepoživatelné (zip)

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (6.2.2012, 14:27)
prosím v jakých obchodech ho prodávají? a kde hledat? děkuji (L)ráda vyzkouším...

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (nelusajda) ID 306909 (6.2.2012, 14:37)
prodejny zdravé výživy,i albert

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (zuzaztk) ID 13477, mimibazar.cz/zuzaztk (6.2.2012, 20:17)
Kupuji v Bille nebo Albertu

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (6.2.2012, 17:47)
Děkuji,tak ze jmenovaných obchodů máme jen Albert ,-)tak snad ho tam najdu,děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Irena B. (iris.7) ID 26361, mimibazar.cz/iris7 (6.2.2012, 14:34)
od středy bude v akci v Hypernově. Vídám ho i v Tescu

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (6.2.2012, 17:48)
děkuji (L)jen ty obchody u nás nejsou *-)ale zkusím Albert :-) (L)

ODPOVĚDĚT
Dagmar K. (daskakar) ID 12512 (6.2.2012, 14:33)
já ho koupila v intersparu, cena +- 40,-

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Andulky) ID 29125, mimibazar.cz/andulky (6.2.2012, 17:48)
děkuji (L)jen ty obchody u nás nejsou *-)ale zkusím Albert :-) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie T. (tylsarka) ID 118909, mimibazar.cz/tylsarka (6.2.2012, 14:21)
Já si udělám lečo a do toho přidám šmakouna a je to taky (Y) (Y) (Y).

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (misula2115) ID 126187 (6.2.2012, 13:55)
Holky, co to je? Ještě jsem o tom neslyšela :-)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.2.2012, 13:57)
Čistá vaječná bílkovina-náhrada masa-bez cholesterolu http://slovnik.vareni.cz/smakoun/ (H)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (6.2.2012, 13:48)
Jsme vegetariáni, takže šmakouna používáme místo masa např, do francouzských brambor, do zapečených těstovin. Ale dětem nechutná, takže ho nepoužíváme často. Nejraději ho máme takto: plátky rozkrojte podélně (aby byly tenčí) a obalte ve směsi hladké mouky s kořením (my máme nejraději "Krůtí maso" od Kotányho). Pak osmažte na oleji. Míváme na Vánoce místo kapra k bramborovému salátu... Můžete udělat i jako klasický řízek v trjobalu. Doporučuji, i když je šmakoun lehce ochucen, vždy ještě trochu osolit nebo přidat jiné koření, jinak je takový bez chuti. A nekupujte toho uzeného, chuťově nic moc, zbytečně vyhozené peníze...

ODPOVĚDĚT
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (6.2.2012, 14:57)
Taky ho mám v ledničce a ještě jsem se neodhodlala s ním něco udělat.Šel by přidat i do salátů? *-) :-$

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (6.2.2012, 15:32)
Dá se používat i za studena, tedy i do salátů - ale ochutnejte si ho studený předem, někomu bez tepelné úpravy, kdy se dá více ochutit kořením, nechutná...

ODPOVĚDĚT
Dagmar K. (daskakar) ID 12512 (6.2.2012, 14:37)
vyzkouším také (Y) děkuji za tip (hotdog)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (Jana Ry) ID 213293 (6.2.2012, 13:47)
Já ho dělám na kari koření: nakrájet na kostičky s nadrobno nakrájenou cibulí nebo pórkem, osolit, opepřit, zakápnout olejem + kari koření. Nechat uležet. Potom osmažit na nepřilnavé pánvi, zalít zakysanou nebo obyč. smetanou (nebo půl na půl), nechat chvilku provařit, případně dosolit.

ODPOVĚDĚT
Dagmar K. (daskakar) ID 12512 (6.2.2012, 14:34)
kari mám ráda, určitě vyzkouším :-) i ostatní tipy, všechno zní lákavě (Y)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.2.2012, 13:50)
Ňam, to vypadá dobře, to musím zkusit ^o)co k tomu? Rýži? *-)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (Jana Ry) ID 213293 (6.2.2012, 19:55)
Dělám to s rýží. Když vím, že si to bude přítel večer ohřívat, zamíchám přímo do směsi (nemáme mikrovlnku a takhle se to ohřívá lépe). Jinak jdou i brambory případně "nezdravé" hranolky a myslím, že jsem to k tomu dělala už i těstoviny...

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.2.2012, 13:38)
Já z něho dělám rizoto-správně okořeněný k neroeznání od kuřecích prsou (Y) nebo do zel.salátu (Y)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (6.2.2012, 13:22)
Opečený na olivovém oleji s kořením a zamíchám do zeneninového salátu s tuňákem,nebo grilovaným či uzeným lososem,nebo potřu pestem a nechám marinovat a pak papám s pečivem :-$

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (zuzaztk) ID 13477, mimibazar.cz/zuzaztk (6.2.2012, 13:11)
Okořenit oblíbeným kořením (já např. grilovací + provensálské), šup s ním na pánvičku, bez tuku opéct. Většinou překrojený napůl nebo na kostičky, aby se to hezky prohřálo.
Jím zásadně jen takto, studený mi nechutná k tomu jako přílohu čerstvou zeleninu a nebo pokud chci celé teplé jídlo ze šmakouna tak přihodím ještě na pánev cuketu, okořeněnou kořením na grilovanou zeleninu a na závěr promíchám s rýží.

ODPOVĚDĚT
Eva H. (EvaHrky) ID 226048 (6.2.2012, 13:10)
Šmakouna mám moc ráda, dělám ho buď v trojobalu jako řízek nebo přírodní - osolit, posypat kořením - paprika, pepř... nebo koupené grilovací koření, podle chuti a z obou dvou stran pomalu opéct na pánvi na trošce oliv. oleje, tak, aby se šmakoun celý prohřál. Je to mňamka (Y)

ODPOVĚDĚT