Vaření
Maminečky jdu k Vám pro radu co vaříte dětičkám,malá bude končit 10.měsíc a připadá mi to,že vařím pořád to stejné a se svačinkama je to samé.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Dana Š. (Dagynka) ID 184538 (9.3.2012, 11:54)
Maminky děkuji za inspiraci.Hezký víkend (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Martina F. (Tina1506) ID 231656, mimibazar.cz/tina1506 (8.3.2012, 17:36)
přesně na tohle jsem dneska myslela... :-) taky mi připadá, že pořád má to samé dokola... malý má alergii na bílkovinu kravského mléka, preventivně nedáváme ani lepek (N) takže náš jídelníček: ráno UM, svačinka přesnídávka, oběd kuřecí nebo králičí maso + brambor nebo rýže + zelenina, nebo zeleninové polívky nebo špenát + brambor + žloutek, svačina banán, večeře rýžová krupice, v noci UM. Za 6 týdnů jdeme na roční kontrolu a snad už budeme moct zkoušet všechno :-)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (8.3.2012, 14:24)
Já jsem synovi vařila na páře zeleninku - mrkev, brokolici, paštrnák, smíchala jsem mu to s pohankou nebo vařeným brambůrkem, do toho jsem posekala masíčko nebo jsem to povařila se žloutkem. A ještě jsem mu tam kápla pár kapek oleje lisovaného za studena. A jak už mohl sýr, přimíchala jsem mu tam trochu strouhaného sýru. Někdy jsem mu místo brokolice dala květák, nebo místo pohanky jsem mu tam dala jáhly. Malému to strašně moc chutnalo, vyžadoval to do svých 18 měsíců.

ODPOVĚDĚT
Dominika V. (NikaV) ID 48057, mimibazar.cz/nikav (8.3.2012, 14:19)
Myslím, že to takhle malým dětem vyhovuje, náš prcek má taky pořád to samé. Mrkev+brambory+maso (to obměňuji - kuře,krůta,králík, chystám se na rybu), někdy přidám květák, cuketu. Těstoviny ani rýže mu zatím moc nechutnají. K svačince kromě kupovaných přesnídávek banán nebo banán rozmačkaný v bílé Holandii, někdy povařené jablíčko, hruška rozmačkané v Holandii. Má rád suchý chleba a rohlíky, kukuřičné křupky. Jo a snídá kaše, ty mu chutnají hodně. Jinak Sunar. Pribiňáky nechci dávat dřív než v roce, stejně tak sladké kupované pečivo. Nejsem nijak extra zásadová, kousek bábovky nebo lžičku Kostíka už ochutnal, ale to nepovažuji za jídlo
,-) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Marta K. (marslavkar) ID 133904 (8.3.2012, 14:02)
Já už si to tak nepamatuju, synovi je 12 a dcerce 5. Ale když končí 10 měsíc, už může skoro všechno. Zkuzte z mletého masa udělat méně kořeněné kuličky a zalít je rajskou omáčkou s těstovinou nebo s bramborovou kaší - to měli moje děti rádi - mleté maso se pěkně pokousalo. Mají do dneška rádi polévky, v 10 měsících už může vše, kromě teda gulášovky. Nějakou bramboračku, brokolicový krém, bílou, rajskou a samozřejmě vývary se zeleninou i kousíčkama masa. Dneska jsme měli buchtičky s krémem, to by už taky asi šlo nebo žemlovka s jablíčkama, nebo rýžová kaše s ovocem. Na svačinky ovoce, přesnídávky, piškoty, rozvařená jablíčka, nějakou buchtu. Tuším, že tvaroh a pribináčky jsem dávala až od roka (hello)

ODPOVĚDĚT
Simona P. (Figurka27) ID 152554, mimibazar.cz/figurka27 (8.3.2012, 13:37)
Naše malá tak od 8měsíců jedla všechno co jsem vařila pro nás. Moc jsem to tedy nekořenila, ale normálně dostávala na talíř od brambor přes knedlíky ,-) ,-) stejně jako to dělali maminky nám :-) :-)Občas jsem to obměnila skleničkama, ty malá milovala, všechny druhy. Ke sváče byli přesnídávky, pribiňáky, rohlíky, brumíky, bebe sušenky prostě cokoliv. Dneska jí všechno bez problémů |:o) |:o) Taky mi někdy připadalo, že je vše dokola, ale malá byla spokojená (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (8.3.2012, 12:07)
nám teda jue už 3,5let,ale vařila jse..kupovala jsem lepší filé od novaca..mají kolemn 70kč..4ks..tak udělejte filé +bram.kaši.už mají nové brambory..kuřecí vývar,bramboračk,brokolic.polévku..kupovala bych i skleničky a jídla pro děti...za mě byly en skleničky...nebo těstoviny atd...vařila jsem vše..koupila jsem si koření v bio,jako čev.papriku,vegetu atd...ale u tak malých dětí to je jedno...pokud má mlíko atd...tak jí stačí polívka nebo jeden chod k obědu...určitě néé panganiuse..špenát,naše milovala špenát.špagety atd..samozřejmně vše pro děti

ODPOVĚDĚT
Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (8.3.2012, 12:09)
svačiny nevím.naše nějeka nejedla..ale já nedávala pribináky,ani je nejedla..každé dítě je jiné..na netu toho musí být..ani nevím..přesnídávky,pečivo? už ani nevím

ODPOVĚDĚT