Vyrážka ze sluníčka?
Našemu 4-letému Honzíkovi se v pondělí večer udělala vyrážka na tvářích, vzadu na krku a nahoře na zádech (byli s manželem na kole) a včera byl v bazénku a osypalo se mu i bříško a záda celá.. Je to takové červené a jakoby krupička.. může to být ze..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Lenka Š. (matthi) ID 119057 (2.5.2012, 15:02)
taky se naší 3 leté Anetce přes víkend ze sluníčka udělal trošku ekzémek na ručkách,má malinko krupičku,je jako struhadlo.byli jsme dnes u dr.dala nám na promazání Lipobase-3-4 denně mám mazat,dlouhý rukávek,dala jsem lehounké triko s dl.rukávem a byli jsme dnes na dvoře ve stínu a k tomu zyrtec 2krát denně 8 kapek.mě samotnou už taky zase začíná svědit dekolt a ruce,mažu se 50 faktorem,mívám to z toho prvního sluníčka.ráno jsem jí ručky natřela tou lipobase a pěkně se jí to promastilo,nemáme to te´d ani mazat opalovákem.oni totiž ty vyšší faktory-my máme 50 dost vysušují.nakonec jsem obětovala 320 kč a koupila daylong 30.

ODPOVĚDĚT
Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (2.5.2012, 10:26)
Taky se náš malý osypal v pondělí na tvářích ze sluníčka, malinko na rukách, doteď je červený jak rak, byli jsme si dnes napsat fenistil kapky na noc, aby se neškrábal (plaz)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (Eviskaa) ID 92080, mimibazar.cz/eviskaa (2.5.2012, 10:21)
sluníčka? Svědí ho to a drbe se.. Mazali jsme spf 50.. (ale stejný jako loni) .. Poraďte, čím mu ulevit.. Zyrtec bere.. je to atopik.. Panthenol asi ne, že? To je spíš na spálení.. *-)

ODPOVĚDĚT
Hana E. (Erbanice) ID 18947 (2.5.2012, 21:44)
Panthenol můžete použít, na regeneraci kůže.
Fenistil kapky na zklidnění.
Jinak doporučuji:
1. Bioderma MINÉRAL 50+, obsahuje minerální UV filtry, které jsou šetrnější k dětské pokožce
2. Používat přípravky k regeneraci kůže (po opalování, krémy či mléka na zvláčnění kůže)
3. Chránit pleť oblečením s UV ochranou, obecně oblečením
4. Používat ochranu hlavy
5. Nosit sluneční brýle
6. Nechodit na přímé slunce v exponovanou dobu (11-15 hodin), i mimo tuto dobu se vystavit slunci rozumně. Ono i ve stínu opaluje.
Také jsem alergická na slunce. Na zklidnění můžete použít i bílý jogurt, ale ten Panthenol je dobrá volba.

ODPOVĚDĚT
Michaela F. (Michela) ID 24586, mimibazar.cz/michela (2.5.2012, 11:28)
Pantenolem určitě namažte.Hlavně nechoďte na sluníčko.Pokud možno zůstaňte doma.My to teď taky řešíme.Byli jsme na tom jako vy,tak jsme byli všera venku jen ve stínu a pár hodin,ale přesto se mu to hrozně zhoršilo.Večer ho to šíleně svědilo i přes to,že bere antihistaminika.Má to i na obličeji,takže má i oteklé oči.Mazala jsem pantenolem,chladila studenými obklady z černého čaje,taky jsem mu to namazala fenistilem(jen na krku),+calcium.Dneska už je to o dost světlejší a nesvědí to tolik.Radši dneska budeme doma.Volala jsem na alergo.a tam mi řekli,nechodit na slunce a promazávat+ta antihistaminika.Ps:A před pobytem venku jsme mazali spf 50 a stejně ten solární exém má.Držte se.M

ODPOVĚDĚT
Alena P. (Alča P.(pejsek)) ID 302713, mimibazar.cz/alcappejsek (2.5.2012, 10:33)
Zkuste Fenistil mast.

ODPOVĚDĚT