PPM a RD
Kdy nejpozději vyřidit nástup z mateřské na RD a co je k tomu vše potřeba??? Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
ILONA H. (ilonka72) ID 186165 (14.5.2012, 13:29)
Ono je lepší si to všechno zjistit sama,doma vyplnit a jenom tam odevzdat.Ted jak to mají na ÚP,tak mi to přijde jak na podatelně.Úřednice jsou rozdělené podle abecedy a přijde mi že berou všechny možné žádosti v jedněch dveřích,takže ani nemají čas a ani neporadí.Jak to bylo dřív,tak paní mi i volala domů aby si všechno ujasnila a ted odevzdáte a do týdne přijde vyjádření a nikdo se s vámi nemaže.Když jsem se zeptala na tu částku jak to mám napsat,řekla mě,že to jsem si měla spočítat doma a šmitec.Naštěstí jsem měla všechno vypsané a promyšlené!! (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (Tailor) ID 7761 (14.5.2012, 9:16)
Oběma Vám moc děkuji (Y) (Y) (Y) (Y)Měli jsme poslední měsíce takový frmol,jedna nemoc stíhala druhou,takže jsem to pěkně zanedbala :-$ Tak ten rodičák vyřídím a hlavně musím do práce *-) s účetní jsme se domlouvala v únoru,ale musím kvůli té délce RD.Doufám,že není 5 po 12 :-$ :-$

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (14.5.2012, 8:37)
Vhodné je to udělat v návaznosti, ať se vám zbytečně nezpožďují peníze za rodičák. Takže v tom měsíci, kdy skončí PPM, zažádat o RP, žádost je možné podat až 60 dní předem.

Potřebujete - žádost o rodičák, potvrzení o nároku na dávky ovlivňující výši rod. příspěvku. To jsou barevné formuláře ze sociálky, Potvrzení vám vyplní OSSZ, která vyplácí mateřskou, píše se tam výše dávky a doba trvání. Slouží to k přepočítání rodičáku v tom měsíci, kdy navazuje na PPM, a také jako doklad pro možnost vybírat rodičák a jako měsíční limit pro částku rodičáku.
Žádost si vyplníte sama s otcem dítěte (také tam jeden kousek podepisuje), v normálním případě jsou potřeba občanky rodičů a rodné listy všech dětí mladších 4 let plus ta potvrzení z OSSZ.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (14.5.2012, 8:38)
Současně v zaměstnání požádáte o rodičovskou dovolenou (např. do 3 let, nebo kratší, chcete-li do práce dřív). Máte-li tam dovču k vybrání, tak požádáte o její čerpání v návaznosti na konec PPM a až po ní rodičovskou dovolenou.

ODPOVĚDĚT
ILONA H. (ilonka72) ID 186165 (14.5.2012, 8:37)
POTŘEBUJETE MÍT POTVRZENÝ FORMULÁŘ Z OSSZ-POTVRZENÍ O NÁROKU DÁVKY OVLIVNUJÍCÍ NÁROK A VÝŠI RODIČOVSKÉHO PŘÍZPĚVKU A DÁLE VYPLNĚNÝ A OD MANŽELA PODEPSANÝ FORMULÁŘ ŽÁDOST O RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK, KDE SI VYPOČÍTÁTE KOLIK PENĚZ BUDETE MĚSÍČNĚ DOSTÁVAT/PODLE TOHO KOLIK MĚSÍCŮ CHCETE BÝT DOMA-220000 VYDĚLÍTE POČTEM MĚSÍCŮ.POČÍTÁ SE TO BEZ MATEŘSKÉ,TAKŽE TY MĚSÍCE OD SKONČENÍ MATEŘSKÉ.
DÁLE MUSÍTE PŘINÉST ORIGINÁL RODNÉHO LISTU DÍTĚTE A MÍT SVOJI OBČANKU,NĚKTERÉ ÚŘEDNICE CHTĚJÍ I MANŽELOVU. (F)

ODPOVĚDĚT