PROSÍM O RADU
VÍCE V KOMENTU
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
renata m. (folino) ID 152830, mimibazar.cz/folino (3.6.2012, 20:29)
Všem vám moc děkuji.Právě jsme se vrátily od chovatele-bereme to opravdu zotpovědně.Rozelku dokrmenou je problém sehnat,s andulkou je to snažší.Rozelky sice jsou,ale většinou z dálky a to nechceme.Malá je trpělivá a projíždí chovatele na netu...tak uvidíme.At bude jakákoli,určitě dokrmená a další náš mazlíček. (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
renata m. (folino) ID 152830, mimibazar.cz/folino (3.6.2012, 20:29)
Všem vám moc děkuji.Právě jsme se vrátily od chovatele-bereme to opravdu zotpovědně.Rozelku dokrmenou je problém sehnat,s andulkou je to snažší.Rozelky sice jsou,ale většinou z dálky a to nechceme.Malá je trpělivá a projíždí chovatele na netu...tak uvidíme.At bude jakákoli,určitě dokrmená a další náš mazlíček. (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (3.6.2012, 18:10)
Renato rosely jsou spíš volieroví ptáci, potřebují spoustu prostoru, chtějí hodně létat a na ochočení to taky není úplně nejvhodnější papoušek, samozejmě občas mezi nimi výjimka je, ale většinou nejsou takové přítulné jako třeba ty andulky. Já vím, že je krásná, andulky jsou dost okoukané, ale na začátek bych vám doporučila spíš tu. Jsou nenáročné a když seženete mlaďounkou, tak se z většiny případů krásně ochočí, když se jim člověk věnuje. Hlavně ať se rozhodnete jakkoli, berte jen od chovatele.
Kdyžtak koukněte na papousci.chovzvirat.com, je tam spoustu ochotných lidiček, co vám poradí, i spoustu užitečných článků.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (3.6.2012, 17:30)
Samozřejmě platí - čím více prostoru tím lépe. Rosely jsou krásně barevné - leč také uřvané. Dávají velice hlasitě najevo, když se jim něco nelíbí.
Jak paní níž píše- pokud máte možnost, volte ručně dokrmenou. Vyhnete se nepříjemným a bolestivým klovancům.
Rosela, stejně jako každý zvíře vyžaduje pozornost. Mluvení na ní, kontakt.... Pokud se bude nudit, bude bez pozornosti - hrozí vytrhávání peří i horší nemoci.
Co se týče stravy - nejsou náročné. Směs zrní, vitamíny, občas ovoce, kousek zeleniny... Zobnou si i rohlík, piškotek nebo nudli z polévky ,-)
(F)

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (3.6.2012, 17:34)
Přesně jak píšete - dávala jsem ručně dokrmenou rozelu 8 leté holčině a stará se perfektně. Je pravda, že si někdy zařve, ale znám horší. Ještě nikdy nikoho neglovla.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (3.6.2012, 17:38)
Aničko, když je chováte tak víte, že klovanec od rosely docela bolí. To není jako štípaneček od andulky.
Proto radím ručně dokrmené.
A i kdyby nebyly dokrmené, určitě od chovatele, který se jim věnuje, než od množitele který mláďata nacpe do zverimexu jen aby dostal zaplaceno hned.
(F)

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (3.6.2012, 17:48)
No to bolí jak ..... jednou mi málem procvakla palec. To kousne a nepustí 8o| Já bych ve zverimexu koupila snad jen granule pro psa. Byla jsem svědkem toho:
viděla jsem oběšenou andulku mezi ostatními a ihned jsem to hlásila prodavačce. Ta na to ,,a houpe se? Jsem jim tam dnes dávala novou houpačku" Říkám ,,ne, máte ji na jakémsi špagátu oběšenou" a ona ,,ahaaaaaaaaaa" rozmotala ji jako by se nechumelilo a byla úplně v pohodě - navíc tam ten provaz nechala, což nechápu. Ve zverimexu, jde jen o prachy, na zvířata kašlou a čeho je mi nejvíce líto, tak těch štěňátek, na které každé čumí. Nikdo se jim nevěnuje, nemazlí a jsou tam jako křečci v terárku 8o|

ODPOVĚDĚT
Anna B. (Česťa kuba) ID 353128, mimibazar.cz/cestakuba (3.6.2012, 17:29)
My ptáky chováme andulky, zebřičky, korely, penanty, rozely a strýc má i více (papoušky nádherné, zpěváky atd) už jsem jich několik ručně dokrmila a jsou to mazlivý tvorečci zvyklí na člověka. Pokud si budete chtít koupit rozelu ve zverimexu, tak ji neochočíte jako andulku. Buď bych volila andulku, nebo jedině rozelu, ale dokrmenou ručně (F)

ODPOVĚDĚT
renata m. (folino) ID 152830, mimibazar.cz/folino (3.6.2012, 16:42)
Dcerka touží po rozele.Začala již loni,pořd jsme čekali,že jí to přejde,zájmů má dost.Ona ale stále smutní.Jen si nejsme jistí,zda není rozela moc náročná.Já myslela tak andulku...vím,každý živý tvoreček je tak trochu náročný.Andulka ale dle mého názoru nepotřebuje tolik prostoru co rozela.Během zimy bude voliéra v domě a jak se oteplý tak venku.Nevíte jak velikou klec potřebují?Děkuji za každou radu Renča

ODPOVĚDĚT
Bronislava B. (broni77) ID 405162 (3.6.2012, 17:01)
my máme pro andulku tuto http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=25868054&tab=10 tu Margot II. Akorát jsme vyměnili bidýlka za přírodní větvičky, tyto plastové jsou na nic. I ta menší Margot I by určitě pro andulku stačila (F)

ODPOVĚDĚT
Veronika P. (veronikaplus) ID 97691 (3.6.2012, 16:54)
s klecí neporadím,ale určitě si sežente ptáka ručně dokrmeného..když jej chcete na mazlíka...to je super,vůbec se nebude bát,bude krásně ochočený...

ODPOVĚDĚT