Pečení z žitné mouky
Zase se mí nepovedla buchta z žitné mouky, podlé receptu tady z MMB... ale skončí to v koši. Perník, v troubě trochu nakynul ale po vyndáni spadnul a uvnitř není propečený. Na dřívku těsto se vůbec nelepilo. Peču při 180 cca 40 min. Horkovzdušná trou
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Marie S. (sesemka) ID 278823 (16.6.2012, 18:38)
Žitná mouka snad ani na pečení moučníků není vhodná ... spíš zkuste grahamovou pšeničnou ... koukněte i v obchodě - jak vypadá žitný chleba (třba bývalý moskevský) - je těžký, hutný, proto se i chleby pečou napůl z různých druhů mouky ... aby nebyly tak těžké a nesnadné na upečení ...

ODPOVĚDĚT
Natálie Ch. (Naty*) ID 138341, mimibazar.cz/Naty (17.6.2012, 8:01)
Žitný chléb kupují pořád, a tak jsem chtěla vyzkoušet i zdravější buchtu... Kolegyně říkala že pekla i bublaninu z žitné... noo už začínám dost pochybovat... grahamovou vyzkouším, díky (hello)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (17.6.2012, 19:30)
Není zač, zkoušejte :-) (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (Katulik007) ID 98130, mimibazar.cz/katulik007 (15.6.2012, 11:22)
pečte na 150 a déle (L)

ODPOVĚDĚT
Petr Sahula (HUTEX) ID 65489, mimibazar.cz/hutex (15.6.2012, 11:18)
Já jsem pekla perník(litý na plech) z PENAM žitné mouky http://www.penam.cz/cs/nase-vyrobky/mlynske-vyrobky/ a bylo to OK. Vše podle receptu(doba pečení i ostatní suroviny). Z tou na fotce mám podobné problémy, co popisujete, vše je opravdu těžké, lepivé, hutné.

ODPOVĚDĚT
Natálie Ch. (Naty*) ID 138341, mimibazar.cz/Naty (17.6.2012, 8:02)
Díky moc, vyzkouším (hello)

ODPOVĚDĚT
Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (14.6.2012, 21:50)
taky dávám půl na půl s babiččinou polohrubou
nebo vyzkoušejte tento recept na perník: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6196 podle tohohle receptu jej peču již mnoho let (L)

ODPOVĚDĚT
Natálie Ch. (Naty*) ID 138341, mimibazar.cz/Naty (17.6.2012, 8:03)
Díky moc, vyzkouším (Y) (flower)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (14.6.2012, 19:56)
40 minut na 180 je málo. Pečte déle. Pokud je to kynuté, tak to dávejte do co nejhorčejší trouby na prvních 15 minu a pak to teprve snižte na 180. U pečení vážně nemá smysl chtít to dělat na co nejnižší teplotu, to má smysl u něčeho, kde chcete zachovat termonestabilní látky - ty ale v mouce nejsou.

Žitná mouka má velmi nízký podíl lepku a tudíž se velmi nerada kypří a není nadýchaná. Na druhou stranu lepek obsahuje, takže na bezlepkovou dietu nápad péct jen z žita nesvedete. Pokud zkoušíte upéct normální, klasický perník ze 100% celozrnné žitné, tak to je docela výzva a především je potřeba se smířit s tím, že výsledek bude nakyslý a "režný".

Normálně ji míchejte s pšeničnou moukou, není to nic tragického, pokud nechcete bílou mouku, tak to míchejte s nějakou celozrnnou. A případně nechávejte těsto přes noc v ledničce, aby se škroby naštípaly na jednodušší a klidně

ODPOVĚDĚT
Eva Hrubešová (E-Care) ID 232466, mimibazar.cz/e-care (14.6.2012, 19:54)
Já dávám mouku půl na půl a peču na mírno 160 a povede se vždy. :-) (L)

ODPOVĚDĚT
Natálie Ch. (Naty*) ID 138341, mimibazar.cz/Naty (17.6.2012, 8:04)
Díky moc, vyzkouším (hello)

ODPOVĚDĚT
Natálie Ch. (Naty*) ID 138341, mimibazar.cz/Naty (14.6.2012, 19:48)
Neporadíte jeslí to vůbec dá pict pouze s 100% žitné mouky co je na obrázku?? Případně jak na to?... *-)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (14.6.2012, 20:48)
Samožitné pečivo se peče fakt obtIžně, pokud chcete jako sladké, tak ještě hůř. Raději míchejte s jinou moukou.

ODPOVĚDĚT
Natálie Ch. (Naty*) ID 138341, mimibazar.cz/Naty (17.6.2012, 8:03)
Díky moc, vyzkouším (flower)

ODPOVĚDĚT