Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (14.6.2012, 19:56) |
40 minut na 180 je málo. Pečte déle. Pokud je to kynuté, tak to dávejte do co nejhorčejší trouby na prvních 15 minu a pak to teprve snižte na 180. U pečení vážně nemá smysl chtít to dělat na co nejnižší teplotu, to má smysl u něčeho, kde chcete zachovat termonestabilní látky - ty ale v mouce nejsou. Žitná mouka má velmi nízký podíl lepku a tudíž se velmi nerada kypří a není nadýchaná. Na druhou stranu lepek obsahuje, takže na bezlepkovou dietu nápad péct jen z žita nesvedete. Pokud zkoušíte upéct normální, klasický perník ze 100% celozrnné žitné, tak to je docela výzva a především je potřeba se smířit s tím, že výsledek bude nakyslý a "režný". Normálně ji míchejte s pšeničnou moukou, není to nic tragického, pokud nechcete bílou mouku, tak to míchejte s nějakou celozrnnou. A případně nechávejte těsto přes noc v ledničce, aby se škroby naštípaly na jednodušší a klidně
ODPOVĚDĚT |