| Dana J. (jezdule) ID 388045 (27.6.2012, 17:34) | Já dělám 4 dcl polohrubé mouky 2 dcl cukru 1 šlehačku 1 prášek do pečiva
ODPOVĚDĚT |
|
Dana B. (lobelie) ID 257219 (26.6.2012, 22:07) | Já mám recept po své babičce, opravdu je výborný. 3/4 litu mléka 2 vajíčka sůl 6 - 7 lžic hladké mouky Těsto má být tekutější než na lívance. Na pekáči rozpálit olej a nalít těsto. Posypat ovocem a péci na 170 stupňů 45 - 60 minut. Po upečení posypat skořicovým cukrem. Nejvíce nám chutná s třešněmi, višněmi, borůvkami, dobré jsou i meruňky a švestky. Bublaninu jíme většinou lžicí přímo z pekáče. Přeji dobrou chuť.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka H. (jitah) ID 45306 (26.6.2012, 21:09) | mňam, holky, jste mně udělaly chutě - hned zítra lezu na višeň a zkusím nějaký Váš recept
ODPOVĚDĚT |
|
| Antónia K. (antkyj) ID 93293 (26.6.2012, 20:55) | Dobrý den, taky jsem dlouho sháněla recept na skutečnou bublaninu, hutnou, kde Vám nespadne ovoce na dno : 4 vajíčka 2 hrnky cukru krupice 1 vanilinový cukr 3 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 hrnek sody-minerálky s bublinkami 1 rozpuštěné máslo Nejdříve vyšlehat vajíčka s cukrem, poté přidat rozpuštěné máslo, sodu a mouku s práškem do pečiva. Na vymazaný a vysypaný plech nalít nejdříve 1/2 těsta, poté nasypat ovoce a nakonec zalít zbytkem těsta- tak to bylo v původním receptu, ale já dávam ovoce až nakonec, po nalití celého těsta na plech, vždy to ovoce trochu klesne hezký večer
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Taťána Z. (Tanza) ID 38589, mimibazar.cz/tanza (26.6.2012, 20:20) | Bublanina vypadá moc pěkně, ale já bych radši takovou tu tuhou, než nadýchanou. Nadýchané buchty právě dělám pořád
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika H. (veronininka) ID 190912 (26.6.2012, 19:55) | Tak za mě jedině tuhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=85198 už jinou nedělám Je naprosto luxusní, ale mám vychytaný, že když ji dělám dvojitou dávku (protože tohodle je na maličký pekáček), tak - nevím čím to je - ale už to není takový.... Ale u nás na jeden den stačí tahle dávka a příště peču znova. Ale je výborná i druhý den
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana R. (Jaňulka87) ID 207477 (26.6.2012, 18:38) | Táni, my děláme už jenom tuhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=85198 ...já bublaniny moc nemusím, ale tahle je opravdu super - nadýchaná, rozplývající se na jazyku...
ODPOVĚDĚT |
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 419270 (26.6.2012, 19:21) |
a můžu se zeptat? Když bych dělala ze dvou dávek, na velký plech, musím dát 2 prášky do pečiva? Logicky by to vycházelo, ale aby to pak nebylo cítit kypřidelm...děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana R. (Jaňulka87) ID 207477 (26.6.2012, 19:32) |
Tak to nevím, Zuzko Já to dělávám na menší plech. Ale asi bych dala kypřící prášek jen jeden
ODPOVĚDĚT |
| | Petra K. (Brďovka) ID 236157, mimibazar.cz/brdovka (26.6.2012, 19:08) |
taky vyzkouším, díky
ODPOVĚDĚT |
| | jana b. (maršmeloun) ID 406290 (26.6.2012, 19:00) |
Jééé,Jani,já dělám tu samou jako vy a je opravdu moooc výborná,dávám i jiné ovoce merunky broskve třešně maliny i rebarboru a někdy i drobenku a porád je to mnamka ke
ODPOVĚDĚT |
|