Litá bublanina
Maminky, máte recept na opravdu dobrou litou bublaninu? Ráda bych ji upekla :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Dana J. (jezdule) ID 388045 (27.6.2012, 17:34)
Já dělám 4 dcl polohrubé mouky
2 dcl cukru
1 šlehačku
1 prášek do pečiva

ODPOVĚDĚT
Dana B. (lobelie) ID 257219 (26.6.2012, 22:07)
Já mám recept po své babičce, opravdu je výborný.
3/4 litu mléka
2 vajíčka
sůl
6 - 7 lžic hladké mouky
Těsto má být tekutější než na lívance.
Na pekáči rozpálit olej a nalít těsto. Posypat ovocem a péci na 170 stupňů
45 - 60 minut. Po upečení posypat skořicovým cukrem.
Nejvíce nám chutná s třešněmi, višněmi, borůvkami, dobré jsou i meruňky a švestky. Bublaninu jíme většinou lžicí přímo z pekáče. Přeji dobrou chuť.

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (jitah) ID 45306 (26.6.2012, 21:09)
mňam, holky, jste mně udělaly chutě - hned zítra lezu na višeň a zkusím nějaký Váš recept (zajic)

ODPOVĚDĚT
Antónia K. (antkyj) ID 93293 (26.6.2012, 20:55)
Dobrý den,
taky jsem dlouho sháněla recept na skutečnou bublaninu, hutnou, kde Vám nespadne ovoce na dno :
4 vajíčka
2 hrnky cukru krupice
1 vanilinový cukr
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek sody-minerálky s bublinkami
1 rozpuštěné máslo

Nejdříve vyšlehat vajíčka s cukrem, poté přidat rozpuštěné máslo, sodu a mouku s práškem do pečiva. Na vymazaný a vysypaný plech nalít nejdříve 1/2 těsta, poté nasypat ovoce a nakonec zalít zbytkem těsta- tak to bylo v původním receptu, ale já dávam ovoce až nakonec, po nalití celého těsta na plech, vždy to ovoce trochu klesne
hezký večer

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (26.6.2012, 20:48)
Dělám tuto a je výborná.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=49347

ODPOVĚDĚT
Taťána Z. (Tanza) ID 38589, mimibazar.cz/tanza (26.6.2012, 20:20)
Bublanina vypadá moc pěkně, ale já bych radši takovou tu tuhou, než nadýchanou. Nadýchané buchty právě dělám pořád ,-)

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (26.6.2012, 19:55)
Tak za mě jedině tuhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=85198
už jinou nedělám (Y) Je naprosto luxusní, ale mám vychytaný, že když ji dělám dvojitou dávku (protože tohodle je na maličký pekáček), tak - nevím čím to je - ale už to není takový....
Ale u nás na jeden den stačí tahle dávka a příště peču znova. Ale je výborná i druhý den (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (Jaňulka87) ID 207477 (26.6.2012, 18:38)
Táni, my děláme už jenom tuhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=85198 ...já bublaniny moc nemusím, ale tahle je opravdu super - nadýchaná, rozplývající se na jazyku... (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 419270 (26.6.2012, 19:21)
a můžu se zeptat? Když bych dělala ze dvou dávek, na velký plech, musím dát 2 prášky do pečiva? Logicky by to vycházelo, ale aby to pak nebylo cítit kypřidelm...děkuji :-)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (Jaňulka87) ID 207477 (26.6.2012, 19:32)
Tak to nevím, Zuzko *-)
Já to dělávám na menší plech.
Ale asi bych dala kypřící prášek jen jeden *-)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Brďovka) ID 236157, mimibazar.cz/brdovka (26.6.2012, 19:08)
taky vyzkouším, díky (Y) (Y) (C) (jidlo)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (26.6.2012, 19:00)
Jééé,Jani,já dělám tu samou jako vy a je opravdu moooc výborná,dávám i jiné ovoce merunky broskve třešně maliny i rebarboru a někdy i drobenku a porád je to mnamka ke (C) (jidlo) (hello)

ODPOVĚDĚT