Prosím maminky
čekáme miminko a musíme dát čičinky pryč... více v komentáři
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Patricie Š. (Koprajska) ID 85989, mimibazar.cz/koprajska (15.7.2012, 16:56)
Dobrý den Věrko, já osobně bych se také přimlouvala abyste zvážili všechny možnosti :´( Z vlastní zkušenosti říkám že naše kočky a to byly osobnosti, v podstatě naše děti [A], na nastávající změnu nijak nereagovaly....možná i proto že se vlastně nic neměnilo, vše bylo stále stejné (až na mé rostoucí břicho) :-D :-D a když jsme přivezli malou z porodnice tak ji nejdříve dostala očuchat naše fenka a kočky hned poté. Neměly žádnou snahu miminu jakkoliv škodit ani obtěžovat (Y) (Y) (Y) Držím pěsti při rozhodování a přeji zdravé a krásné mimčo (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (14.7.2012, 8:20)
Teď to nějak nechápu - máte bytovku, kočky jsou zvyklé běhat venku a nemůžou s vámi už být v bytě.... No tak ať jsou venku. Po dohodě se sousedama bych udělala přístřešek v místě kdy by nikomu nevadil a číči by byly venku, v případě špatného počasí by měly možnost schovat se do přístřešku. Normálně by jste je krmila, muchlovala se s nima a oni by měli svoji volnost.
I když chápu všechny souvislosti, zastávám názor, že narození dítěte není důvod pro to zbavovat se dříve pořízených mazlíků. (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Miroslava N. (Nevik1) ID 229638 (14.7.2012, 0:54)
Na jedničce jsem viděla pořad,kdy se mladému páru narodilo mimčo a jejich pes to nechápal a chránil si své území před ,,nebezpečím,,Nevěděl,že to není nebezpečí,ale správně vycítil,že se mu nevěnují tak jak dřív a že spíš věnují tomu,co on má za vetřelce,tak viděl,že to nové je jeho nevýhoda.Pes měl jít z baráku,ale nakonec to dobře dopadlo.Radí tam odborník přímo páru,ukazuje jak dítko s pejskem skamarádit,přímo s mimčem a pejskem.Rodina měla psa připravit na změnu,aby věděl,že to není problém už před porodem.Jak,tak to tam také radí pro ostatní.Očůrávání a buzení bych se poradila s veter.,nám vždy poradil a dobře,měl vždy pravdu,ví to odůvodnit a co s tím.Tak krásné kočiny ,nedala bych je ani za milion,vše bych je naučila jinak,i zvířata se daj očůrat,jen zjistit jak na to.Nestahujte kalhoty,když .....Zkuste je nechat štastné tam,kde štastné jsou.Změny opravdu snášejí hooodně těžce.

ODPOVĚDĚT
Miroslava N. (Nevik1) ID 229638 (upraveno 14.7.2012, 1:18)
Věřím,že si poradíte.Kamarádka má 2x dvojčata těsně za sebou a měla stejný problém,dnes?Žádný.naopak schání další kočinu,aby každé dítko mělo tu svou kamarádku zvířecí a netahali se o ně.Zkuste pohledat na netu rady jak vše srovnat,aby v noci byl klid a čůrání jen tam,kde se má.nebo ten pořad,zkusím najít,bylo víc dílů,..Já měla s buzením taky problém,ale asi2dny jsem kočku nenechala spát přes den,prostě jsem jí úmyslně kazila spánek,budila,aby noc prospala,nakonec si zvykla v noci spát a vstávat až s náma.Počůrala mi kabát za 2.000,-nový,byla ale nemocná,písek v moči nebo nevím přesně,v noci hučela,protože měla teploty,..co zkusit prohlédnout.Mimo wc čůraj většinou při změně,přesunu něčeho v bytě,ale to asi víte-Jsem alergik,ale nejde jí dát pryč,miluju jí a tak chodím oteklá,nebyla bych štastná.Vždyt nevíte jak se budou chovat,třeba budete překvapena.Pátrala bych po radách už dnes

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Sloníci) ID 210450 (14.7.2012, 22:48)
S tím očůráváním moc nesouhlasím, mám kocoura pět let (a ještě čtyři další) a už tři roky bojujeme s označkováváním baráku a věcí, nejdřív byl nastydlý, tak jsme doufali, že to je tím, ale nebylo. Nechali jsme ho vyšetřit i odebrat moč - nic. Nepomáhá víc mazlení ,upřednostňování jeho maličkosti, nepomáhá trestat fyzicky, nepomáhá prostě vůbec nic. Dokonce stříkám parfém na oblíbená místa, vydrží chvíli tam neznačkovat, asi dokud je to moc silné. Takže jsme se dohodli,že musí být venku( pro mne větší trauma než pro něj), bude mu dodělána na zimu pořádná bouda a bude tam, ano, domu ho pouštím nažrat a pomazlit, ale pak musí ven. :-| Takže né vždy to má řešení. myslím, že paní by v první řadě měla nechat vykastrovat kočku,kočka může mrouskat aniž by to paní věděla a do toho změna u ní a kocour může mít dojerm, že si hájí to své území. (kocka)

ODPOVĚDĚT
Věra B. (VeLuSka8) ID 268005 (13.7.2012, 14:04)
Děkuji vám moc, však já je pryč dávat nechci, jen mám strach kvůli malému... to víte, že bych tohle vůbec nechtěla řešit (kocka) (kocka) jsou to miláčkové, ale dávají neskutečně zabrat... určitě si to ještě rozmyslíme, probereme, počkáme, rozhodně bych byla radši, kdyby s námi mohli zůstat... (@) (@) (L) Děkuji :-$ :-$

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (13.7.2012, 13:34)
Nedavejte je pryc kvuli diteti, kocky si zvyknou :-$ bude to sice trvat, ale zvyknou si, ze je v rodine miminko :-$ Ze zacatku moc zmen v byte neni potreba, odnaucte je chodit do loznice, nebo do mistnosti, kde bude spat miminko, at nelozi do postylky, kocarku. Jednou by jste mohla litovat, ze jste je dala pryc (kocka) Na nocni buzeni si zvykejte, bude hur ,-) Mate bilou kocku, ta je vzacna a moc krasna (@)

ODPOVĚDĚT
Markéta J. (Marky80) ID 222853, mimibazar.cz/marky80 (13.7.2012, 12:05)
Dobrý den Věrko, měla jsem stejný problém, kočka to zjistila dříve než já - ony opravdu mají neskutečný radar a dělala stejné naschvály, jasně že prostě chtějí dát najevo že se jim změna nelíbí, ani jiné změny nemají rády, takže jsme s tím také válčily - nejdřív jsem myslela že má zdravotní problém neboť můj těhotenský test nic neukazoval - až později ,-) a nic jiného jsme v bytě neměnili, nakonec se kočka se změnou naprosto vyrovnala, netrvalo to ani nikterak dlouhou dobu a ještě ráda mi spávala na rostoucím bříšku, byla a je naučená že postýlka je tabu a i teď do větší postele malému neleze - je mu už 3,5 roku..... zkuste ještě vydržet, vím že je to těžké ale ani pro to zvíře ta změna nebude jednoduchá :-(

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Sloníci) ID 210450 (13.7.2012, 8:05)
A ten důvod proč je dáváte pryč je ,že čekáte dítě?

ODPOVĚDĚT
Věra B. (VeLuSka8) ID 268005 (13.7.2012, 8:14)
ne, to není samozřejmě jediný důvod, kočka nás budí ve tři, ve čtyři ráno každý den a kocour jak zmerčil změnu chodí a očůrává mi věci, především kabelku, když to není kabelka jsou to boty, nemyslete si, že se jich chci jen tak zbavit, tohle všechno jsme schopni v klidu přejít, dělávají to už dlouho, jenže teď nejde jen o mě nebo o manžela a nemůžu si dovolit, abych jednoho krásného dne našla počůranou postýlku nebo dovolit kočce budit každou noc celou rodinu...

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Sloníci) ID 210450 (upraveno 13.7.2012, 14:02)
A není možné jim vyhradit pouze místnosti do kterých budou moct a do ložnice je nepouštět? Důvod očůrávání věcí chápu, ale důvod buzení moc ne.A nemůže spíš očůrávat kvůli nekastrované kočce? Co zkusit Bachovu květovou terapii http://www.sluzbyprozvirata.cz
Kamarádka má garsonku a taky se jim narodilo mimino a kocour je také budí, ale to jako důvod vystěhování neměli. Ted je malé 10 měsíců a je naopak pro ní kamarád a nechá si dost líbit. Prosím zvažte to ještě. Pro kočku je změna majitele veliké trauma.

ODPOVĚDĚT
Věra B. (VeLuSka8) ID 268005 (13.7.2012, 8:29)
Ani pro nás to není jednoduché, věřte mi. :-(

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Sloníci) ID 210450 (13.7.2012, 8:37)
Tak zkuste vyčerpat všechny možnosti. Ty bachovky si kočkaři hodně chválí. Kocourek se uklidní a třeba to půjde. (kocka)

ODPOVĚDĚT
Věra B. (VeLuSka8) ID 268005 (13.7.2012, 7:49)
Prosím nevíte o někom kdo by si rád vzal dvě čičiny, nejlépe k baráčku, jde o pětiletého kastrovaného kocourka a dvouletou nekastrovanou kočičku, oba jsou velice zdatní lovci, zvyklí běhat povenku, bohužel máme bytovku a v bytě už s námi být nemůžou, je mi to moc líto, máme je moc rádi, ale bohužel se nedá nic jiného dělat... Dovezu je téměř kamkoliv. Děkuji. Opravdu mi záleží na tom, aby se dostaly do dobrých rukou, není to pro nás jednoduché rozhodnutí.

ODPOVĚDĚT