Počůrávání
Jdu k Vám na radu. Náš Honzík (4 roky) bez problémů chodí na záchod. Teprve nedávno se nám podařilo odbourat plínku na noc. Posledních 10 dní se často přes den počůrá. Někdy si toho ani nevšimne. Nic ho nebolí. (dál viz koment.)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (20.7.2012, 11:13)
Evi,doma se vám počůrává přes den taky? Jestli ne,zkusila bych nenápadně zavést řeč na školku, jestli je vše v pořádku.A já bych nechala pro jistotu vyšetřit moč, jestli tam není nějaký zánět z prochlazení. (F)
Naše Adélka chodila od 1,5 roku na nočník,ale na spaní měla plínu až do 4 a 1/4 roku,jak usnula,pustila to.Budila jsem ji 2x za noc na vyčůrání,ale někdy se nevyčůrala a za hodinku už byla mokrá,vůbec jí to nevadilo,spokojeně chrupkala.Pak to najednou ustalo a my si oddechli.Od té doby se nám počůrala přes den jen asi 2x a to byla trochu nachlazená nebo moc unavená a přetažená.Před malým z toho nedělejte moc vědu,ale tu moč raději zkontrolujte.Držím palečky (flower)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (Eviskaa) ID 92080, mimibazar.cz/eviskaa (20.7.2012, 12:04)
Míšo, děkuju.. já se právě ptám proto, abych neletěla zbytečně k doktorce jak hysterická matka! ,-) Já malého nehubuju, jen mu to vždycky zkouším vysvětlit, že si to musí hlídat.. Tak uvidíme teď, když bude doma s babičkou.. (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka T. (marektu73) ID 292507, mimibazar.cz/marektu73 (20.7.2012, 11:07)
Evi, moje neteř asi půl roku po té, co se zbavila plín, bylo to mezi 3-4 rokem se jednu dobu pravidelně počurávala při hře. Prostě nějak byla zabraná a zapomněla, že taky musí čurat. Normálně seděla, hrála si a čurala, ani ji to nijak nevadilo, prostě si toho nevšimla. Trvalo to pár týdnů. Moje dcera má 3 roky, přes den chodí bez problémů sama na wc, ale taky jednou za týden máme nehodu...zpravidla ale předchází nějaký stres- nejde jí složit stavebnice, odmítá se zrovna koupat, prostě něco jí psychiku zaměstná natolik, že přestane ovládat jiné "funkce". Hlavu vzhůru, kluci mají s čuráním trošku víc neplechy, stačí malá nerovnováha v psychice. Nový spolužák, nesplněný úkol, zvýšený hla paní učitelky...chlapeček má ještě čas na běhání po doktorech. Pevné nervy a hlavně netlačit na pilu.

ODPOVĚDĚT
Eva N. (Eviskaa) ID 92080, mimibazar.cz/eviskaa (20.7.2012, 12:02)
Přes den je bez plínky už dlouho a fakt nikdy nebyl problém, až teď najednou.. ale jak píšete, jestli to může být psychikou, tak to může být tou novou třídou. Teď bude školka zavřená, tak bude s babičkou, uvidíme, jestli se to zlepší! Děkuju! (L)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Kitykity) ID 156416, mimibazar.cz/kitykity (20.7.2012, 10:24)
Evi, nemusí to být hned nemoc. Nechodí teď o prázdninách do jiné školky nebo třídy? Změny prý na to mají vliv, i u dětí co se již dávno nepočůrávají... A přesvědčila jsem se o tom u malé také, poprvé v zimě byla v jiné třídě - prázdniny - a počůrala se ... Tak jsme si povídali - bála se říct p.učitelce nebo zapomněla, nové prostředí, spousta nových hraček, děti, učitelky... Tak jsme řekli, že to nic, že se to stane a tepláčky vyperem a pak v pohodě :-) Určitě to bude v pohodě! Určitě je malý velký šikula (Z)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (Eviskaa) ID 92080, mimibazar.cz/eviskaa (20.7.2012, 12:00)
Hani, děkuju.. je pravda, že jak jsou prázdniny, tak mají sloučené třídy a i jsou v jiné třídě než je zvyklý.. Ale je spokojený, tak jsem nemyslela, že to může být psychické.. Ale moc děkuju.. (L)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Kitykity) ID 156416, mimibazar.cz/kitykity (20.7.2012, 17:05)
Evi, není zač, uvidíte, když by se nelepšilo, můžete pro jistotu nechat zkontrolovat moč... Psychické to může být a nemusí. Je dobře, že je spokojený, ale prostě se může malý jen zapomenout, že má hodně nových podnětů na rozptyl ... Nám pomohly zas nálepky za odměnu, jako když jsme trénovaly teprve na nočník :-) Tak pak hlásila, že si nečůrla a když dostala nálepku, tak si jí šla nadšeně nalepit na svoje dveře - na papír tedy - má tam napsáno Denisky odměny a každému, kdo přijde, ukazuje :-) Záleží, co na Vašeho malého působí za motivaci - my to měníme :-) Tak přeji hodně úspěchů!!! a krásné léto (plavec) (leto)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (Eviskaa) ID 92080, mimibazar.cz/eviskaa (20.7.2012, 9:47)
Včera odpoledne ve školce počůral dvoje tepláčky. Když jsem přišla, počůral třetí (jen trochu). Donutila jsem ho, aby se vyčůral a vypadlo z něj jen pár kapek.. Večer v osm se vyčůral, šel spát, o půl jedenácté už byl zase mokrý. Čím to je? Mám vydržet nebo zajít k doktorce? Může to být nějaký zánět.. Opravdu ho nic nebolí.. Nastydlý není.. Ale jak byla ta vedra, byl pár dní v bazénu a měl trochu rýmu.. *-)

ODPOVĚDĚT