Dýně Hokaido
Právě jsem sklidila první výpěstky.Můžete mi poradit nějaké osvědčené recepty kromě polévky ?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Monika K. (pamojaan) ID 407784 (8.8.2012, 16:57)
luxusní je polévka, já dělávám aji dýňový džus nebo dýňové čatní.

ODPOVĚDĚT
Eva V. (E.Evulenka) ID 130743, mimibazar.cz/eevulenka (8.8.2012, 15:40)
Upéct jako brambory-na kostičky nakrájet, okořenit, oliv, olej a popř česnek. Jsou lepší jak brambory. (Y)

ODPOVĚDĚT
Danis S. (danis) ID 364 (8.8.2012, 13:27)
tohle milujeme:

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=116758&user=50976

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 18108 (8.8.2012, 13:02)
dýňová kaše posypaná strouhaným parmazánem

ODPOVĚDĚT
Eva T. (tafíci) ID 120581 (8.8.2012, 11:24)
Pečená dýně Lukáše Hejlíka z pořadu Prostřeno
Suroviny:
1 dýně hokkaido
olivový olej na pokapání
hrst vlašských ořechů
100 g sýru niva nebo gorgonzola

Postup:
Dýni omyjeme (nemusíme ji ani loupat), odstraníme semínka, dužninu pokrájíme na kostky a rozložíme na plech. Pokapeme ji olivovým olejem a dáme na 20 minut péct do trouby. Pět minut před koncem dýni posypeme ořechy, znovu dáme péct a těsně před koncem pečení ještě posypeme sýrem.

Teplota: 180°C

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.8.2012, 11:18)
Pečené - nakrájet na plátky, posolit potřít dobrým olejem a troškou česneku, případně přidat nějakou zelenou bylinku a upéct, dokud nebudou mít zlatohnědé puchýřky. Taky se dají hodit na gril. Sníst s nějakým dresinkem.

Pyré - z pečených a nebo udušených dýní vymixovat spolu se solí, smetanou a máslem či dobrým olejem pyré. Je taky možné ho na půl udělat s brambory. Použít jako přílohu k masu.

Klasické dýňové risotto - http://www.youtube.com/watch?v=gizrJfr0cM8

Plněné sýrem s bylinkami a nebo mletým masem.

Dýňový koláč (páj) - jako základ křehké těsto, dýňové pyré osladit, dát tam smetanu, vejce, máslo, skořici, zázvor, mleté nové koření, muškátový květ a hřebíček. (pumpkin pie spices)

Podobně jako cuketu přidávat do nejrůznějších stri-fry či dušených směsí. Výborná je se slaninou, šalvějí, česnekem a parmezánem k těstovinám.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.8.2012, 11:20)
A především se dobře skladují - stačí suchý prostor s teplotami do 20 stupňů. A nebo jde udělat základní pyré - tedy upečnou a nebo udušenou dužninu bez dochucení zavařit.

O dýních má jeden díl Jaro Žídek-
http://www.nebickovpapulke.sk/epizoda/epizoda-04-tekvice

Semínka nevyhazovat - část nechat na jaro, zbytek usušit, vyloupat a sníst.

ODPOVĚDĚT