Názor - škola
Dobrý den, prosím o názor.Syn byl dnes podruhé ve škole.Potkali jsme se v jídelně u oběda.Plakal mi tam,protože ho paní učitelka nějakým losem posadila samotného do poslední lavice.Plakal,že nechce být sám.Odpoledne byl zase smutný z toho, že dostal
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 101 komentářů
Markéta M. (Makyky) ID 92247, mimibazar.cz/makyky (6.9.2012, 12:10)
Dobrý den,
zdá se mi dost důležité aby se mé dítě 2 den ve škole cítilo dobře.Co kdyby paní učitelku napadlo (studovala za státní peníze dost dlouho), že spojí 2 lavice dohromady, tudíž nikdo nebude sedět sám. A spravedlnost při známkování (razítkování) druhý den ve třídě prvňáčků??????????Absurdní, vždyť děti mají co dělat sami se sebou, aby pobrali všechny informace a novoty včetně nového prostředí a neumí hodnotit ostatní, jestli si razítko zasloužili nebo ne.Je něco jiného hodnotit po delším čase splnění úkolu, ale 2 den?
Zdá se mi postup učitelky hodně necitlivý.Určitě bych za ní šla a chtěla po ní minimálně vysvětlení.Myslím, že takovým přístupem akorát dítěti školu zhnusí.

ODPOVĚDĚT
Naďa Z. (Zezulci) ID 345886 (6.9.2012, 10:15)
Tamaro, chápu vás,a normálně po přečtení je mi z toho tak nějak divně....Taky mám prvňáčka a včera byl strašně zklamaný, protože jim p.učitelka řekla, že se ve škole musí hlásit,aby se nepřekřikovali.On se hlásil a vyvolala děti, které vykřikováním vyrušovaly a upozorňovaly na sebe.Jsou z toho ty naše zlatíčka zmatený,ale vždycky ráno mu dám velkou pusu,popřeji mu hezký den ve škole a řeknu mu,že jsem na něho moc pyšná,protože se snaží.Donesl první hvězdičku za vymalovaného Jeníčka a Mařenku,ale než jsem vymalovali perníkovou chaloupku s ježibabou, málem jsem přišla o nervy-chtěl udělat babě zelený obličej, protože má salmonelu ,-)Vysvětlila jsem mu, že si ho p.učitelka všimne,akorát mám teď obavy z toho,že je příští týden rozsadí,tak jak potřebuje(brýle, leváci,malé a velké děti..) a on chce být s tím svým kamarádem :-(uvidíme snad to zvládne...Vám přeju hodně štěstí

ODPOVĚDĚT
Jana K. (Jana69) ID 135896, mimibazar.cz/jana69 (5.9.2012, 19:41)
To že někdo musí sedět sám,to chápu,s tím se nedá nic dělat,ale asi by bylo vhodnější,kdyby třeba seděl sám v první lavici,aby se necít tak odstrčený :-$

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (5.9.2012, 13:39)
Chápu obě strany. Dítě sedí samo, je mu smutno. Vysvětlila bych mu, že mu nikdo nebude při psaní "drkat" atd. Prostě najít v tom výhodu. Třeba za měsíc bude sedět sám někdo úplně jiný. To je normální.
Co se týče razítek - učitelka asi chtěla nějak odstupňovat (ohodnotit) kresbu. Ne každý je výtvarně nadaný, ale někdo zase ano. Vašemu synovi třeba půjde lépe matematika. Opět je to o tom to dítěti vysvětlit. Navíc oblečení by už dítě v první třídě mělo kreslit postavám automaticky. Pokud vím, je to jedním ze znaků školní zralosti a u zápisu se to hodnotí. Proporce postavy, zda nakreslí krk, prsty, oblečení atd. nejde o to jak hezky, ale zda už rozumově chápe jak má postava vypadat.

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (5.9.2012, 13:39)
Já bych to tak nechala a pokud bude syn brečet, jen bych si zašla za učitelkou a požádala bych ji, zda by syn nemohl sedět jinde. Pokud ji problém vysvtlíte, určitě to pochopí.
K razítkům. Co bude dělat syn, když třeba příští týden učitelka najede "na ostro" a bude místo jedniček dávat razítka. U nás se prvních 14 dnů razítkovalo a potom se známkovalo. 14 dnů se dávaly jen jedničky, ale potom už i dvojky. V říjnu už naše děti psaly pérem a letos to mají mít asi taky tak. Začínají všechny najednou a v tu dobu se už dávají i 2 atd.

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (5.9.2012, 13:32)
Škola není školka. Co by paní učitelky dělaly, kdyby jim tam denně naběhlo několik maminek, kterým se nezdá, že jejich dítě není 100% spokojené s průběhem dne...?? *-) Kolik hodin už ve škole strávil? dejte tomu měsíc a pak dělejte nějaký závěr. Lichý počet dětí s sebou nese to, že jeden sedí sám. Pokud se o to losovalo, řpijde mi to dobrá volba. Uvidíte, že se to během roku x-krát změní! no a počet razítek už bych vůbec neřešila. Někomu se to holt povedlo lépe, někomu hůře, ale razítko má, takže dobrý (Y) Představte si, že by razítko neměl žádné...a i to se stát může. Čím důslednější paní učitelka bude, tím lépe pro dítě. nebylo by spravedlivé, kdyby všechny děti byly hodnoceny stejně přece. Já doporučuju klid, synka povzbuzovat a zvykat na to, že ve škole se občas něco nemusí povést na 100% - svět se přece neboří (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 14:56)
Ivanko, naprostý souhlas. (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (5.9.2012, 13:36)
přesně tak :-)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (5.9.2012, 13:15)
Mě je naopak líto těch učitelek, které musí odolávat náletům přepečlivých, přehnaně starostlivých mamin a houfům rozlícených tatínků. To musí být nálož na psychiku ,-) Rozvejřené nebo naopak ufňukané děti a na druhé straně tito rodiče, kteří jim to ani náhodou neusnadňují.....to ty učitelky mají traumašoky a nervy na pochodu :-D Já bych to dělat nemohla. Vžijte se také do její role, určitě vše dělá jak nejlíp umí a ví, co dělá, na rozdíl od Vás na to studovala. Když jí tam po druhém dni naběhne kňochtat a orodovat za svojeho prcka více takových, musí být zralá na prášky. Kdyby se stalo něco zásadního, neřeknu.....jak tu píšou maminy, to že sedí sám, není danné na pořád. Kdyby to tak mělo být déle, až teprve po té bych se šla zeptat, zda se budou někdy prohazovat a ty razítka......no ,-)....možná by to chtělo mluvit s ním o tom doma a vysvětlovat a chválit.....ne vše jen házet na učitelku.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 13:17)
mně jich líto není-pokud se chovají takhle-je totiž vidět, že "studovala špatně"..
A nedělejte si iluze, hooodně jich tam studuje špatně...A neměl by to dělat každej, stejně tak jako by neměl jít na peďák každej,kdo se nedostane na jinou školu...

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (5.9.2012, 13:31)
Tak každý to má jinak, já jen tohle nějak nechápu. Moje dcera si vše vždy dokázala vyřešit sama, byla tak vychovávaná. Nikdy jsem nemusela běžet do školy, něco za ní řešit a ani mne to po pravdě nikdy nenapadlo, byla a je samostatná....Je mi jasné, že jsou i špatní pedagogové, ale jak víte, že je to zrovna tato paní učitelka? Většinou se to pozná, až když si opakovaně stěžuje více rodičů a to kvůli závažným chybám....pak je něco špatně. Pokud ale dítko nezvládá přijmout, to že se mu něco nepovede(tím určitě nemyslím teď chlapečka paní, která napsala tento příspěvek) a jeho rodiče, že není zase tak bezchybné a dokonalé, jak si samozřejmě o svém dítku myslí, pak to je problém rodičů, ne učitelek. Rodiče by měli ty chuderky připravit na to, že ne vždy budou mít jedničky, ne vždy se vše podaří....ale že to nevadí... :-$

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 13:36)
nikdy jsem neřekla,že je ta paní učitelka špatná, říkám,že udělala chybu.
A já třeba do školy nikdy neběhala, nemusela jsem, mám tři děti..jen jsem volila vhodné školy a vhodné učitele. Každej nemá tu možnost, ale chtít pro svý děti spravedlivej a empatickej přístup,chtít pro svý děti,aby vzdělání považovay za něco dobrého ve svém životě a učielky si vážily, to fakt může chtít každej...

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (5.9.2012, 13:27)
Marcel, mě se trošku zdá, že jste ovlivněná jen tou soukromou školou a jejich přístupem, takže popravdě - nemůžete mít objektivní názor a dobře posuzovat pro a proti... Nesetkala jste se s přístupem obyčejných učitelů na ZŠ ( i vesnickou školu jste pečlivě hledala). S tím studiem je to pravda, ale to samé se děje na úplně každé škole - všude jsou dobří studenti i horší, ale to neznamená, že by pak v případě, kdy se dostanou do zaměstnání, pracovali špatně. Mě se taky zdá, že maminka, která sem dala tento dotaz, plaší zbytečně moc brzy... To jako bude kontrolovat a srovnávat každou známku, každé razítko, puntík atd. s ostatními dětmi??? Nemůžou být všechny děti hodnocené stejně a je jedno, jestli je začátek školního roku nebo ne...

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 13:32)
jo, jsem ovlivněná a fakt jsem i u nejstaršího hledala tu vesnickou školu s milou, ale náročnou učitelkou, která bude vyhovovat mým "nemalým" nárokům... ,-)
Ale zas nevím,proč by si to neměly přát pro svý děti i ostatní rodiče....Rozdíl by byl,kdyby sem někdo přišel a začala lamentovat, že"nána jedna blbá, dala mu jen jedno razítko a tooještě po tom,kdy losovali a on si musel sednout sám do poslední lavice.." ,-)
takhle to ale nebylo, myslím.. *-) paní bylo líto jen svýho čerstvýho prvňáka, kterej to těžce nesl-a podle mě zbytečně, protože to paní učitelka mohla vyřešit úplně jinak. Líp. U nás je třeb aučielka vždycky ráfda,když má zpětnou vazbu od rodičů i dětí, sama chce bejt dobrou učitelkou ve všech směrech, svým a chybama se učí.
A nejhorší pro mě jako učitelku první třídy by bylo-děti od školy odradit... (F)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 14:55)
Mám taky zkušenost s malou vesnickou školičkou...... Už nikdy více!!!! Zlatá klasická základka ve městě. Ale to je jedno. Marcel - jestli jdou v soukromce potěru na ruku jen aby rodiče dítko nestáhli a škola nepřišla o nemalé školné - to je jejich věc, ale na základce to funguje jinak a já souhlasím s principem základky. Hodnocení, známkování stejně jako červené a černé puntíky - to vše bylo a je jen dobře, že to funguje dál. Mít prcka ve věku, kdy bych se rozhodovala kam do školy - tak je pro mě jasné, že na stejnou základku kam chodili obě naše děti a kam jsem kdysi chodila i já.

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (5.9.2012, 13:44)
Jasně, ale sama musíte uznat, že prostě nejde všechny děti známkovat a klasifikovat stejně jen kvůli tomu, aby to nebylo někomu líto - není to spravedlivé vůči ostatním... Nepřipadá mi jako nějký problém to, že dostal jen jedno razítko, kdežto ostatní děti dostaly 2... Prostě si musí děti zvyknout, že nejsou ve školce a že pokud paní učitelka řekne, že mají nakreslit oblečenou postavičku, tak i kdyby měla mít postavička jenom čepici a nebo boty, je to známka toho, že dítko poslouchala a rozumělo úkolu. Jistě se před zadáním ptala, jestli je to dětem jasné. Prostě mi připadá, že maminka plaší zbytečně moc brzy a kvůli hlouposti - přesazovat se na 100% bude ještě několikrát, tak nemůže s jistotou tvrdit, že je to nastálo a prostě s emusí smířit s tím, že někdy razítko bude, někdy ne a co když třeba někdy chlapeček přinese 2 (a co třeba 3 nebo 4 ???)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 13:54)
doplňuju..
Když by mi za půl roku přinesl prvňák horší hodnocení za nahatýho pajduláka, tak dobře, řeknu mu,že mu teda nějaký ty kalhoty taky měl namalovat,že má smůlu..
Ale druhej den? Vpodstatě po prvním seznámení s opravdickou školou?? A ještě po tom losu? :-))
Mně je ho fakt líto ,-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 13:51)
možná jim nedala nakreslit "oblečenou" postavičku? ,-)
Já nemám ráda vůbec známkování v rvní třídě, ani míň nebo víc razítek-ale to je fuk.
Představuju si jen ( a třeba to tak nebylo) že malej kluk,kterej je celej natěšenej do školy-jak už většinou tihle mrňata bejvají-si vytáhne los, že má sedět sám a jde do poslední lavice, ještě k tomu ,-) (můj puberťák by skákal radostí,ale teď, první třídě taky ne...) Je z toho smutnej a pak teda mají namalovat paňáka, on mu nenamaluje hadry ,-) a šup, už má o nějaký to razítečko míň než osttaní děti. A k tomu všemu sedí v tý poslední lavici a sám.. ,-)
Já to zlehčuju, ono to všechno jako prkotina samozřejmě vypadá, ale pro nás... ten prcek, pro něj to prostě může bejt (druhej den ve škole, vlastně takový první seznámení s opravdickou školou) fakt tragédie ,-) A učitelka by to měla vidět.
Když by mi za půl roku přinesl prvňák horš

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Olga T. (OlinaT) ID 23783 (5.9.2012, 12:34)
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale třeba u nás vloni, když šla dcera do první třídy, tak dělali během celého roku škatulata hejbejte se a děti seděli třeba 2 měsíce s někým a po 2 měsících je zase paní učitelka rozsadila celou třídu. Aby se poznávali. Možná bych to chvilku nechala a uvidíte. Ale zase aby seděl celou 1. třídu sám, to by asi bylo divné. Zeptala bych se třeba učitelky, jestli taky nebude za čas přesazovat a k někomu se váš malej dostane. Hodně sil (F)

ODPOVĚDĚT
IRENA K. (jasana5) ID 211644, mimibazar.cz/jasana5 (5.9.2012, 11:54)
Mé dvě děti měly první a druhou třídu příšerné učitelky :-S
Pořád se něco řešilo, jaké jsou a hlavně co z nich bude. Já osobně jsem to vždy řešila a chodila doškoly,jsem prostě taková. Pro mě a hlavně pro mé děti to nikdy nebyly prkotiny. Přeřadila jsem i dceru v 9třídě začátkem prosince na jinou školu. Všichni se mi to snažili vymluvit. Dcera odmaturovala na samé1 :-) Je z ní perfektní mamina a syn? Ten bude maturovat příští rok a máme hezký vztah.
Udělala bych to znova,chodila do školy a řešila i tu lavici. Začíná to lavicí a razítkama a .....
Toť můj názor (F)

ODPOVĚDĚT
Daniela G. (Ikika) ID 261148 (5.9.2012, 11:53)
Moje dcera také v první třídě plakala, protože seděla sama v poslední lavici. V pondělí šla do 7 třídy a když se jí ptám tak co škola ? Říkala super, sedím sama v poslední lavici. Před ní sedí 2 její nejlepší kamarádky. Tak jsem jí hned říkala jak kvůli tomu kdysi plakala, obě jsme se tomu zasmály. Ale nemám velkou obavu že tam bude sedět dlouho, za kecání pošupajdí určitě hned do první ke ketadře..... nesmutněte, tímhle škola jen začíná, vysvětlete doma, že v první sedí nejvíc děti co je s nimi problém a paní učitelka je potřebuje mít po d dozorem.... (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana S. (Tamara) ID 14429, mimibazar.cz/tamara (5.9.2012, 11:23)
Takhle to začíná a pak jsou z nich bobánci, kterým se nedá nic říct, pořád jim všichni křivdí.
A pak se s nimi v patnácti nedá vydržet ...

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 11:25)
hmm, já mám úplně opačnou zkušenost ,-)-a to mám mimo jiné i toho 14 letýho...

ODPOVĚDĚT
Jana S. (Tamara) ID 14429, mimibazar.cz/tamara (5.9.2012, 11:29)
tak to buďte ráda, mám kamarádky samé učitelky, oba rodiče učitele ...

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 11:37)
a já štěstí (kterýmu jsem ovšem vždycky dost důkladně pomohla ,-))na skvělý, empatický učitele a učitelky, schopný , citlivý, milý a zároveň přísný a náročný, který vždycky měly zaslouženej respekt.. (F)
Ten 14 letej je dnes na jednom z nejtvrdších víceletých gymplů u nás, rozhodně není "bobánek" ,-) a ty podmínky přístup tam už zdaleka neodpovídají tomu,co požaduju od učitelů na prvním stupni, ale problém fakt není, dozrál-bez zbytečných blbých známek, drobných i větších nepříjemných zážitků vyvoaných necitlivou nebo možná nezkušenou učitelkou...
Každej si svoje "křivdy" neseme životem, i když budeme tvrdit,že jsme nikdy žádný nezažili..A jnak s se s tím vypořádáme te´d nebo jako starší žáci a jinak jak malý dítě v první třídě..
Tím vůbec nechci dramatizovat zážitek zakladatelky tématu, to ne..Ale proč si tom s učitelkou nepromluvit, i jí by mělo jít o

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (5.9.2012, 11:47)
Je fakt, že na soukromých školách učí většinou lidé, kteří učit chtějí a mají k tomu všemu jiný přístup (jen si nemyslím, že ten JINÝ přístup je vždy ten dobrý), ale zároveň je to soukromá škola, takže i kdyby dítě bylo sebevětší hajzlík nebo se špatně učilo, tak ho většinou stejně nevyhodí, protože rodiče prostě platěj školný a to je přeci to hlavní... Ale to jsem už zabrousila úplně někam jinam - jen je to ten zásadní rozdíl mezi státní a soukromou školou.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 13:38)
tak záleží na tom, jaká soukromá škola to je, tenhle popis se naší soukromé školy netýká vůbec.Staršího syna jsem ale měla na státní škole a mám na státním víceleté gymnáziu...

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 11:41)
...jít o to, aby se "její děti cítily v "její " třídě dobře a aby je škola bavila..

ODPOVĚDĚT
Bohdana Ž. (Zarinka) ID 59866, mimibazar.cz/zarinka (5.9.2012, 10:41)
Nedá mně to, abych se nepřipojila do diskuse.Starší syn měl v 1. třídě takovou učitelku, která dětem první týden dávala razítka a od 2. týdne známkovala a to takovým způsobem, že dostávali za jednu chybu dvojku, za 2chyby trojku.......Syn chodil ubrečený, já jsem byla vystresovaná s čím zase dojde. Dnes je na VŠ, ale když dotyčnou učitelku potká, tak se mu sevře žaludek. Bohužel- je to v lidech, ale když nemá někdo hezký vztah k dětem, nemá ve školství co dělat.Ale to nemusí být vůbec Váš případ.

ODPOVĚDĚT
Olga T. (OlinaT) ID 23783 (5.9.2012, 12:37)
Bohdano, naše dcerka byla vloni v první třídě. Nevím jestli po týdnu, ale známkování bylo stejné. NA rodičáku jsme se o tom bavili. PAní učitelka říkala, že se nám to může zdát přísné, ale řekla, že po dětech se vlastně nechce nic jiného, než se naučit, co se učí ve škole a pokud se jim i rodiče věnují, tak je vše cv pořádku. TAkže dcerka třeba spletla písmenko, nebo z 10 příkladů měla 1 příklad špatně a byla dvojka. Byla z toho špatná, ale tím víc jí to táhlo k tomu, chyby nedělat. To jsem jen chtěla napsat k tomu známkování (F)

ODPOVĚDĚT
Eva L. (eva567) ID 296603, mimibazar.cz/eva567 (5.9.2012, 10:34)
Tamarko cítím s vámi,taky by mi vadilo kdyby moje dcera vyfasovala los a musela sedět sama vzadu,p.učitelka by to měla prostřídat..a razítko..když chodila moje dcera do 1.třídy tak je p.učitelka strašila razítkem kozlíka ,-) ,-) ,-) dneska už chodí do 6.třídy a s úsměvem na to vzpomíná,ale řekněme si popravdě,že p.učitelka v 1.třídě se nám zapíše do paměti na celý život,já mám 39let a na svoji p.učitelku z 1.třídy si vždy vzpomenu ráda a s úsměvem (hello) (hello) (hello)
Uvidíte,že váš malý bude v pohodě a ve škole se mu bude líbit,držím palečky!!!! (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 9:34)
Jana D. (drinja) ID 132765 (5.9.2012, 8:54) DNES ve vlákně již nejde reagovat
Jani, asi každý rodič chce aby jeho dítko bylo v pohodě - všichni jsme prožívali nástupy do školy. Ale proč po dvou dnech ve škole přemýšlet jestli je jednání učitelky normální? Jestli za ní jít a řešit to? Po dvou dnech???? Co bude za měsíc? Škola není školka - děti jsou na přechod a nástup povinností připravovány už ve školkách. Co škola, co učitel - to jiný přístup, jiné metody..... tak proč tomu nedat čas. Řekla bych, že koncem měsíce nebo v říjnu budou třídní schůzky - tam se dá už bavit o nějakém časovém horizontu. Uvidím jak se vše srovná/nesrovná, udělám si názor..... ale po dvou dnech vím prdlajs - to se na mě nezlobte. (F)

ODPOVĚDĚT
Monika D. (monapupp) ID 259238, mimibazar.cz/monapupp (5.9.2012, 9:26)
Tak jsem pročetla celou diskuzi a musím říci, že tedy někdy je to dost drsné ,-).
Můj názor je ten, že první týden by určitě měla učitelka děti připravovat a sledovat..nerozlišovat tak extrémně.
Poslední místo se mi už vůbec nelíbí. Je to spíš trest a žádné dítě to nepochopí..že je lichý počet a že někdo musí sedět sám. Napadá mě, zda učitelka není nová a nemá zkušenosti *-)?
Určitě bych za učitelkou zašla a popovídala si..pokud už je určeno, že sezení je takto napořád, tak to v dítěti udělá velký zmatek a bude si myslet, že něco provedlo, že se nelíbí učitelce atd.
Zeptala bych se jí proč to tak udělala a jaké má plány do budoucna. Nechci shazovat učitelky rozhodnutí,třeba fakt má jiné plány,ale mě osobně by to deprimovalo :-|

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (upraveno 6.9.2012, 9:03)
Mladá nezkušená - kdo ví, mně spíš přijde "vyhořelá". Nemyslím to ale jako urážku.

ODPOVĚDĚT
Kateřina N. (kattka) ID 23859 (5.9.2012, 9:02)
Taky si myslím, že to není správný přístup. Myslím, že paní učitelka by měla děti motivovat a ze začátků je brát úplně stejně. Není to o tom, mít "mazánka ",ale o tom, aby se dítě do školy těšilo. Hlavně mě překvapuje, že už dostávají razítka. Syn se ještě neučí, včera měli karneval a vlastně celý týden jsou ve škole jen 1.5 h na seznámení s prostředím.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 8:23)
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (5.9.2012, 8:12) DNES ve vlákně už nejde reagovat.
Alí, na třídní schůzky jsem chodila poctivě a chodím pořád (kluk nastoupil do třeťáku) účast mizerná, rodiče sígrů a zmetků se neukáží ale jinak jsou schopný všude vyřvávat jak je učitelka blbá a nespravedlivá. Jak jejich syn/dcera jsou oběti blbýho kantora..... V 6 třídě se řešilo to, že kluk řval na učitelku ať táhne do pí@i a mamička ho horlivě bránila, že byl chudák vyprovokovanej!!! Říct mi tohle smrad tak dostane tak přes držku, že by se divil - zjistit, že se takhle chová syn tak hodně dlouho bude přijímat potravu hadičkou. Kde to jsme? Vždyť učitel dneska nemá žádnou pravomoc.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 8:27)
Jarko, já tohle neznám vůbec, ani u jednoho ze synů...Ani v tý státní "ťuťuňuňu" škole, naopak, na třídní schůzky chodili všichni a celou dobu jsme jen poslouchali,jak jsou děti skvělý a jaká radost je učit je...jedná se o školy,kde neexistujou pětky ani jný špatný známky v prvních třídách,kde neexistuje,aby prvňák dostal druhej den míň razítek než jiný dítě,kde by nikdy nedali "lichý" dítě do poslední lavice a kde se vůbec bere hodně velkej ohled na psychiku a pocity dětí...pro děti byla paní učitelka vždycky jen "PANÍ učitelkou"..
Fakt to jde, když se chce....

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (MiTiMa) ID 9170, mimibazar.cz/mitima (5.9.2012, 7:21)
Naše učitelka děti během roku v lavicích točila, aby se spravedlivě vystřídali, pokud je toto stálé řešení a syn je z toho smutný taky bych se učitelce nějak citlivě zmínila nebo se zeptala zda bude děti střídat. Já jsem to dopředu taky nevěděla až pak dcera přišla s tím, že dělali ve škole kolečko a já nevěděla co to je ,-) Tak mi vysvětlila, že se točili-vystřídali v lavicích. A to že on jediný měl jen jedno razítko a ostatní víc mi přijde druhý den školy dost demotivující a pro citlivé dítě tvrdé. Vím že je dnes drsná doba, mám děti docela od rány, ale tohle by mi také vadilo. Zkuste nějak citlivě promluvit s tou učitelkou, třeba se to nějak vysvětlí, i ona to má složité. (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (4.9.2012, 23:28)
Asi mi nějak utíká smysl toho, co se tu řeší.....nezlobte se ale přijde mi to trošku směšné. Nepamatuji se, že bych něco takového kdy řešila u dcery, když byla malá a už vůbec by mne takové prkotiny (razítka apod.)nenapadly řešit s paní učitelkou. Co budete dělat až přinese kuli nebo poznámku, zhroutíte se?.....nevím, asi jsem divná nebo že by mi něco uniklo? (H)
Ženský neblbněte a nepřehánějate to s tou péčí o Vaše děti, tím jim do budoucna spíš ubližujete.....

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (5.9.2012, 8:07)
100% souhlas Lenkou P. Kdyby nastal nějaký opravdový problém, tak by mě zajímalo, jak se jste ho řešily... Tohle je blbinka a jak jsem psala už v jednom příspěvku ohledně MŠ - tím, že si maminky k sobě děti poutají tou přemírou mateřské lásky a dělají z nich mamánky, tím jim jen v budoucím životě ubližují - i když si to zprvu neuvědomují, ale samy vidíte, že je to tak... Pro takově děti je pak problém "všechno" i to, co ostatním jako problém nepřipadá... Střídání v lacicích se běžně dělá úplně všude a během roku to ještě několikrát bude a děti si přece nemohou vybírat, s kým chtějí sedět - to je věc paní učitelky...

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 8:17)
posadit prvňáka hned druhej den samotnýho do poslední lavice není "střídání v lavicích", to fakt ne..A dobrá učitelka by tohle prostě měla cítit...

ODPOVĚDĚT
Simona K. (Macal) ID 22608 (5.9.2012, 14:01)
Nezlobte se, tak to tu čtu a pořád nějak nechápu, jak to má ta paní učitelka řešit, když má lichý počet žáků, vždy bude někdo sám a zatím se neví, jestli je to na pořád a nebo ne, vždyť by se takhle mohla "vzbouřit" každá maminka a co potom, posadí do jedné lavice tři, nebo jednoho vyloučí, aby nikdo neseděl sám??? Asi by tu opět nastal problém, koho by se to týkalo,že?

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 14:09)
Tamaro, já jsem už případně řešení psala, je tady, v diskuzi..
Ale tak klidně ještě-
los by vybral jedno dítě, ubezpečila bych děti, že se stejn ě budou střídat..vybraný, lichý dítě bych posadila před sebe do první lavice, přičemž bych nezapomněla zdůraznit, že je to čestné místo a nesedí sám,ale vlastně se mnou, s učitelkou,já ale musím poletovat mezi dětma a většinou tam teda sedět nebudu.Navíc , má to i tu výhodu,že se tam klidn ěmůže roztáhnout a nikd ho nebude strkat...

Řešení je určitě daleko víc...

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 14:33)
Simono,
tak s tím bych sice i občas souhlasila ,-), nicméně já to chápaa tak, e ten kluk byl smutnej ze všeho, jedno razítko, paňák, los, poslední lavice,kde sedí sám..Na jednoho šestiletýho prcka moc hnusnejch věcí najednou, druhej den ve škole,ne? ,-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Simona K. (Macal) ID 22608 (5.9.2012, 14:29)
Jenže chlapeček byl smutný z toho, že nechce sedět sám, tak si myslím, že když bude ve předu a ne vzadu, tak to problém neřeší a co když nikdo nechce sedět sám... je to pořád dokola.... druhý den ve škole a už takové soudy.... mám známou učitelku a ta říkává, že děti nejsou problém, s těma se dá vždy nějak domluvit, zato s rodiči.... to je škoda mluvit

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (4.9.2012, 23:35)
hmm a taky si z nás spousta nese nějakou tu hnusnou nespravedlnost v srdci, hlavně právě z první třídy..
nezlobte se ,ale tohle zas nechápu já...První třídy by měly dostávat jen zkušení pedagogové se schopností vžít se do duše tak malých dětí. jinak toho fakt můžou hodně pokazit..
A já bych si to pro svý děti fakt taky nepřála..Můj nejstarší syn je na velmi přísným víceletým gymnáziu a tam ať už si poradí, už to zvládá ,-)
Ale zkazit nadšení a motivaci u šestletých dětí je barbarství. To,co se nám jeví jako pitomost,malichernost,je pro ně třeba věc naprosto zásadní, učitel první třídy musí bejt schopnej dívat se na věc jejich očima,tečka..

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (5.9.2012, 8:30)
Souhlasím s vámi. Správná paní učitelka musí umět motivovat všechny děti. Když je dítě odstrčeno stranou, je jasné, že se nebude cítit dobře. Já bych kloučka jako máma uklidnila, že to nevadí, že brzy dostane další razítko, navymýšlala bych si výhody toho jak je fajn, že má lavici jen pro sebe, nikdo ho neruší, nestrká do něj, má celou lavici pro sebe... Zároveň bych ale zašla za paní učitelkou a popovídala si s ní o synovu zklamání a zkusila se s ní domluvit na možnosti nějak ho povzbudit, aby se do školy na učitelku i spolužáky těšil. To přece není rozmazlování, to dítě o tom ani nemusí vědět, že k nějaké domluvě došlo.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 6:58)
Tak tady nesouhlasím. Že by si prcek nesl nějaké trauma z toho, že dostal jen jedno razítko......... to je blbost. Stejně jako to, že v první třídě by se měly brát ohledy, a učitelky by měly být extra citlivé - tak v 1 třídě bude píučka jako med, bude brát na vše ohledy (hlavně na labilní matky)...... a ve druhé třídě dojde ke změně učitelky, ta bude spravedlivě přísná (přece už to nejsou prvňáci!) a dětičky budou opět v šoku, protože byli zvyklé na jiné zacházení, známkování... a matky opět popadají do mdlob, protože jejich Andulky, Boženky a Lojzíčkové nejsou na něco takové zvyklí. Přece MUSÍ brát ohled na to, že jejich citlivé dítě je TEPRVE ve druhé, třetí, čtvrté.... třídě. A takhle to půjde až do devítky.

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (5.9.2012, 9:26)
Je fakt, že v 1. třídě by asi děti měly mít hodnou paní učitelku, ale to neznamená, že ta paní učitelka bude hodnotit a známkovat všechny děti stejně - to přece není spravedlivé a věřím, že by se tady rozpoutala diskuze na téma, že "náš Jiříček dostal stejně razítek jako Jaroušek, i když Jaroušek to neměl tak hezké..." Paní učitelky v 1. třídách jsou určitě hodné, ale musejí být spravedlivé a důsledné a nejde děti známkovat stejně, jen aby necítily křivdu... Motivace je důležitá, ale motivovat děti musíte i vy jako rodiče a když budou doma slyšet, že je učitelka "blbá a nebo nespravedlivá" tak její autorita bude pryč...

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (5.9.2012, 8:43)
První rok ve škole je pro malé děti dost velká změna - nové prostředí, nová učitelka, noví spolužáci, spousta nových povinností - proč by to měla být pro některé děti ledová sprcha? To by učitelé nemuseli studovat psychologii a pedagogiku, kdyby se po nich nevyžadoval citlivý přístup k dětem. Dítě je ve vývoji a nepříjemné zážitky mohou vyvbvolat strach ze školy, koktání, pomočování atd. I dospělí mají kolikrát v novém zaměstnání nepříjemné obavy z toho, jak je okolí vnímá a přijme nebo nepřijme. Děti k začlenění potřebují čas a laskavost. Nejsme ve Spartě ,-) Začátek dobrý, všechno dobré....Jsem ráda, že naše malá má paní učitelku jak sluníčko a do školy se na ni těší. A je to i o komunikaci s učitelkami, naše je v tomhle fakt fajn.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 9:23)
Psala jsem vedle, že mi vše přijde moc rychlé (druhý den razítka....) ale to nic nemění na tom, že i učitelka má omezené možnosti a někdo prostě v té poslední lavici sedět musí. Když to nebude Lojza, bude tam muset Božka. To je snad logický. VŽDYCKY nějaká poslední lavice bude. A že synek pláče, že je v poslední? A co kdyby plakal že je u dveří, u nástěnky, dělí se o lavici s Imrichem, Tonča nechce sedět s Mařkou, Venca s Franckem .... a učitelka si to může jít hodit.
Při lichém počtu bude prostě vždycky někdo sedět sám.
Asi všichni víme, že se během prvních dnů dělají rošády, časem se zjistí, že několik dětí musí být vepředu aby vidělo na tabuli. Pepan bude muset dozadu, protože je jak anténa a ostatní by přes něj neviděli.... ale to chce vše čas. Tady přece nikdo na syna pisatelky neřve, nezesměšňuje ho, neubližuje mu. Vždyť se teprve rozkoukávají. Ale druhý den ve škole.... to už je p

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (5.9.2012, 14:29)
tady přece ale nejde o to, že by si paní měla došlápnout na paní učitelku, to nikdo neříká, jde jen o to, aby paní učitelka věděla, že pro jednoho JEJÍHO žáčka začala škola smutně a z toho nemůže být jeho máma a táta šťastni, proto raději zajdou za učitelkou, která se teď bude spolupodílet na výchově a společně se poinformují o tom, jestli je něco špatně a co pro to mohou rodiče i učitelka udělat, aby to nsklouzlo k něčemu, co samozřejmě nikdo nechce. Je to jen o domluvě a na tom nevidím žádný plašení ani rozmazlování, ale naopak spolupráci. Já být na místě učitelky, byla bych raději, kdyby mě někdo informoval zavčas než vůbec nebo jen čekal, co se z toho vyklube.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 9:24)
Ale druhý den ve škole.... to už je panečku doba - to už skočíme za učitelkou, že takhle tedy ne!! ,-) ,-) ,-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 8:44)
(F)děkuju,cítím to stejně..

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 7:31)
trauma ne, ale nepříjemnej zážitek a naprosto zbytečně..
Jééé, já jsem tak strašně ráda, že jsem pro všechny svoje děti našla ty ůsprávný" školy, kde byly nyprosto empatický učitelky a moji kluci (14 a 8 let) chodí i dnes do školy rádi, navc se ji skvěle daří. Źádná šikana, buzerace, míň razítek než osttaní děti, špatný známky v první třídě...
Docela se divím, že tomu zcela dobrovolně někteří rodiče svý děti vystaví...A nevadí jim to..
Spravedlivá přísnots není to, že šestiletýmu vyjukanýmu dítěti dám druhej den školy horší hodnocení za "holýho panáka". Dítě,který předtím strčím na základě losu do poslední lavice )pozor, na rozdíl od puberťáků, kteří se o poslední lavici perou ,-)) vnímají toto prvňáci spíš jako nepříjemnou záležitost.
A jsem naprosot přesvědčená o tom, že učit v první třídě má svá specifika, učitelka se musí umět vcti do těch d

ODPOVĚDĚT
Hana G. (hankaa3) ID 67416, mimibazar.cz/hankaa3 (5.9.2012, 8:10)
Ja se k tomu jen vyjadrim, ze ja trauma z prvni tridy mam a velke a vsadim se, ze vsichni mi spoluzaci take. Dite toto ovsem nechape. Az ted zpetne vidim, ze takovi ucitele tam nemeli co delat. Ve druhe tride jsme dostali jineho a taky nic moc, rval na nas. Nemam dobre vzpominky.
Nerikam, tady ta pani ucitelka neni hrozna, ale posadit dite do posledni lavice JE traumaticke, s tim mam take bohuzel zkusenost a to na druhem stupni a bylo to pro me stresujici! Resila bych to. Razitko hned druhy den skoly tomuto diteti je podle me demotivujici a snizuje sebevedomi. Nerikam, kdyby pani resila jen nejake razitko.
Tyto deti jsou malicke, potrebuji jiny pristup.
Budu si davat majzla, aby me dite nikdy toto prozivat nemuselo. Kdo zazil, dokaze se vice vcitit.

ODPOVĚDĚT
Hana G. (hankaa3) ID 67416, mimibazar.cz/hankaa3 (5.9.2012, 8:19)
Reseni by mohlo byt i srazit dve lavice k sobe a sedeli by tri vedle sebe.
Nebo kolecko, ale dozadu bych dala dva a toho samotneho doprostred a tocit.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 7:53)
Marcel, ale Vaše děti nechodí na klasickou základku, že ne? ,-)
Ohledně razítek jsem psala názor už včera - opakovat se nebudu. Moje děti prošli klasickou základkou, do školy jsem chodila nejen na třídní schůzky a když jsem viděla jak se dětičky chovají, naprosto jednoznačně bych zvedla ruku pro vrácení rákosky a pro učitele školení Igorem Hnízdem. A zdaleka to není jen doména druhého stupně. Matinky jsou schopný svůj potěr bránit do roztrhání těla a věty "Náš Tomáš??? On je citlivý dítě, on by NIKDY nic takovýho neudělal" "Lukáš? On za to nemůže. To všechno ti jeho kamarádi" jsou jak zaklínadlo co se opakuje stále dokola. Učitel má mít autoritu (ať už přirozenou nebo vštípenou).
A po druhém dni ve škole plašit jak je nespravedlivé aby zrovínka můj syn seděl v poslední lavici (tak aby nikdo neseděl sám v poslední lavici, budeme dětičky rokovat u kulatého stolu (H) ) a má jen jed

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (5.9.2012, 8:54)
Proč tak tvrdě? Nepříjde mi, že by paní plašila. Záleží jí na tom, aby syn měl ve škole dobré výsledky a k tomu je potřeba, aby se do školy těšil. Ale už zkraje se vyskytl zádrhel. Paní se potřebuje někomu svěřit tak, jak spousta jiných maminek tady a čeká radu jak by mohla synovi nepříjemné pocity vymazat z hlavy.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (5.9.2012, 8:36)
Jaruško,naprosto souhlasím,můj děda,vždycky vyprávěl,že když ve škole dostal rákoskou,ani si nedovolil,něco říct,věděl,že by dostal znovu doma,jednou zas to,že žaluje a podruhý za to,že zlobil a musel tou rákoskou dostat.Sama,jsem se přesvědčila,u vlastního (Z)doma zlatíčko a to co jsem si vyslechla na třídní schůzce +o(to bych vám nepřála,naštěstí jsem tip,co stojí nohami na zemi,takže o všem jsme si promluvili a druhé pololetí,už bez problému. (Y).

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (5.9.2012, 8:12)
Ano, je škoda, že učitel už bohužel tu autoritu nemá tak, jako dřív - a z velké části za to mohou rodiče, protože choděj na učitele hulákat kvůli každé blbosti a ne vždy je pravda to, co doma děti řeknou (nebo to převrátí). Ano,r idiče chrání své děti a jdou "přes mrtvoly", ale lituji dnešní učitele, protože se chudáci musejí bát dát dítěti poznámku nebo špatnou známku, aby na ně náhodou nevlítla rozlícená maminka nebo tatínek...

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 8:04)
Jarko,
ne, ti dva menší chodí do soukromý anglický školy. zrovna ale Denis takvýho "Igora Hnízdo" má ,-), děti mají absolutní respekt, ve třídě je ticho, ale příjemná atmosféra a fakt by ho nenapadlo v první třídě dávat někomu jedno razítko,jinýmu dvě...Taky by okamžitě zaregistroval,že dítě se cítí mizerně hned by to řešil. Vztahy mezi dětma a spokojenost dětí je pro něj prvořadá a přitom nároky má obrvský.
Starší syn chodil na vesnickou základku, ovšem je fakt,že tu jsem dlouho hledala, až jsem našla takovou,kde bylo protředí, který mi vyhovovalo.V první třídě známky nebyly a i pak byla pohodička. Syn má ADHD a docela jsem měla obavu, co s ním, po pátý třídě..Ale ty děti fakt dozrávají a pokud jim nikdo nezkazí tu touhu o informacích, vzdělání, snesou později i úplně jiný přístup.Nakonec jsme vybrali po páté třídě jeden z nejpřísnějších víceletých gymplů u nás, s p

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (5.9.2012, 7:55)
a má jen jedno razítko - no bože! Příště bude zase někdo jiný mít míň než on. Co až paní učitelka řekne že drápe jak kocour a pero dostane jako poslední? Co až dostane pětku? Vše bude nespravedlivé? To snad ne (F)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (4.9.2012, 23:58)
Ale samozřejmě by měly na prvním stupni, potažmo v první třídě, vyučovat děti učitelky s citlivým přístupem. To nikomu neberu, také si to myslím. Mě ale nepřipadá, že by se v tomto případě stalo něco tak hrozného.....Nespravedlnosti možná také nějaké proběhly, ale já si tedy na nějakou zásadní, která by mi způsobila "doživotní trauma" tedy nevzpomínám a moje dcera také není nějak psychicky postižená ,-), to je prostě jen příprava na život... tam také maminka nenaběhne k šéfovi do kanclu, kde pracuje její 30-tiletý syn a nenadá mu? ,-) Ano trochu jsem to nadsadila a zesměšnila, ale není to nic, čím bych chtěla někoho urazit, jen mi přijde, že dnešní maminy ty svoje prcky zbytečně moc žerou a přehnaně opečovávají.....pak si v 10-ti letech ani neumí vytřít s prominutím pr...el a věřte mi, že takového znám...Toť vše (F)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (5.9.2012, 8:39)
(clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 7:37)
příprava na život? V šesti hned tvrdě? proč?? Tady uniká smysl mně.

První třída by měla bejt přechodem mezi školkou a školou, hlavním cílem by mělo bejt to,aby se tam cítily děti dobře, aby se jim škola líbila,aby neztratily touhu po znalostech, vědomostech, kterou vpodstatě všechny tyhle malé děti ještě mají.Nejsou vůbec důležité známky, ty bych úplně v první třídě zrušila, nejsou důležitá ani razítka, důležitá je jen motivace, správný přístup, vštěpování základních návyků při učení, čtení, počítání, rozvoj komunikace..
Bububu ať si nechají učitelky pro starší děti, ti už jsou zralejší, poradí si s tím a chápou, že jejich výsledky je nutné nějak ohodnotit..

ODPOVĚDĚT
KAROLÍNA VEČEŘOVÁ (KODLINA) ID 215243, mimibazar.cz/kodlina (5.9.2012, 10:47)
máte to skvěle napsané a musím s tím vším souhlasit. Jen doufám, že se mi pro syna podaří to co Vám, najít školu, kde se bude cítit dobře. Souhlasím s Vámi na 100% (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Kraslenka) ID 288892, mimibazar.cz/kraslenka (5.9.2012, 9:12)
Moc to s prominutím žerete +o(

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (5.9.2012, 9:52)
ano a dělám to ráda ,-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jana D. (drinja) ID 132765 (5.9.2012, 8:45)
(clamp)

ODPOVĚDĚT
Hana G. (hankaa3) ID 67416, mimibazar.cz/hankaa3 (4.9.2012, 22:54)
Mne jeste vrta hlavou ten ukol, nevim tedy, jak presne znel, ale myslim, ze ani nekteri dospeli by nenamalovali oblecene postavicky ... nejen vtipalci :-) ale i umelecky, dusevne vzato. Syn je citlivy a proto to tak mozna nakreslil.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (4.9.2012, 22:13)
Když jste se potkali na obědě, tak ve škole pracujete? Možná by bylo snazší pro vás s učitelkou promluvit. Razítko bych neřešila, ale řekla, že se syn pláče, když sedí sám a navrhla jí, aby tam každý týden seděl někdo jiný, třeba už to má v plánu.

ODPOVĚDĚT
Tamara H. (Ricinek) ID 140658 (4.9.2012, 22:29)
děkuji za názor. ve škole napracuji. jen chodím do školní jídelny na oběd.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 28 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>