Asperger v první třídě
Máme 6letého syna s AS (mírná symptomatika) v 1. třídě ZŠ, bohužel ve třídě je 27 dětí :-( Prosím o Vaše zkušenosti s aspíkama - prvňáčkama, Vaše zážitky, rady, tipy atd. - prostě všechno, co se AS - školství týká, uvítám i tipy na literaturu. Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Monika A. (šťastný-život) ID 76589, mimibazar.cz/stastny-zivot (4.1.2014, 19:04)
výborný je projekt "Začít spolu",ale nevím,zda ve Vašem okolí najdete školu s touto formou výuky (L)

ODPOVĚDĚT
Bohdana S. (serafinka) ID 28074, mimibazar.cz/serafinka (17.9.2012, 10:09)
kopírováno:
Modré srdce
Jsme nově vzniklé občanské sdružení Modré srdce. Naším hlavním cílem je pomoci a poradit všem, kteří mají zájem proniknout do problematiky autismu. Pořádáme školení a semináře pro pedagogy, rodiče dětí s poruchami autistického spektra i laickou veřejnost. Chceme pracovat na rožšíření informovanosti o autismu v mateřských školách, základních školách a nabídnout pomocnou ruku často tápajícím rodičům. Poradit kam a na koho se se svým problémem mají obrátit. Nabízíme možnost setkání v malém kolektivu pro rodiče dětí s autismem (především z Královéhradeckého kraje). Možnost si promluvit, sdělit své pocity a společnými silami zvládnout nelehkou životní situaci, kterou děti s autismem a jejich rodiče mají.

Více zde: http://modresrdce.webnode.cz/

ODPOVĚDĚT
Barbora G. (Brebruna) ID 54812 (17.9.2012, 9:05)
Můžu se zeptat-kdo vám tuto diagnozu stanoví?Mám podezření,máme za sebou pedag.-psychol.poradnu,Neurologa a zatím máme jen "poruchu "pozornosti,ale ty přízanky co popisujete-neco sedí i na dceru

ODPOVĚDĚT
Jana K. (janikk) ID 5619 (17.9.2012, 9:25)
Dobrý den, nám diagnózu stanovili ve Fakultní nemocnici v Brně letos v červenci. Když jsme tam byli, tak nám řekli, že jsme nejspíš poslední, které můžou vyšetřit ambulantně, že se budou věnovat jen hospitalizovaným pacientům :´( Přitom se všude píše a říká, že takovýchto poruch u dětí přibývá :-( Jestli můžu poradit - objednejte se k dětské psycholožce, měla by Vás odeslat na příslušné vyšetření nebo (nevím, odkud jste) se zkuste obrátit na organizaci APLA.

ODPOVĚDĚT
Renáta Z. (reena) ID 57646, mimibazar.cz/reena (17.9.2012, 8:02)
Dobré ráno Jani , určitě nejvíc vám pomůže vyšetření v SPC , poradí jak k synovi přistupovat a motivovat . Jani , máte uděláno do školy IVP - Individuální vzdělávací plán ??? Asisteta pedagoga ve třídě ??
Mám syna také s AS , ale chodí na soukromou školu s menším počtem děti ve třídě , je jich pouze 8 .
My to zvládali špatně první i druhou třídu .Pak syn dostal medikaci od dětské psychiatričky a je víc pozorný , dokáže spolupracovat a soustředit se .
Je to běh na dlouhou trať . :-| Přeji pevné nervy a hodně síly (L)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (janikk) ID 5619 (17.9.2012, 9:04)
Dobrý den, děkuji (L) za odpověď a rady. Máme vyšetření z letošního července z Brněnské nemocnice, kde nám AS diagnostikovali. Se synem chodíme po poradnách od 4 let. Individuální plán zatím nemáme, asistenta taky ne. V Brně nám dali kontakt na SPC v Kroměříži, bohužel se mi tam nepodařilo dovolat a na mail (psala jsem teprve minulý čtvrtek) prozatím odpověď nepřišla. Ve třídě je jich 27 :-( . Ode dneška jim začíná plná zátěž (4 hodiny denně), tak uvidíme, jak to bude zvládat. O soukromé škole taky uvažujeme, menší počet dětí by byl určitě přínosem. Naštěstí jsem první pololetí do února ještě na RD s mladší dcerkou, tak se můžu "věnovat škole naplno".

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (16.9.2012, 22:12)
Dobrý den, můžu se zeptat, jak se to projevuje? Dcera má nějaké zvláštnosti v chování, ale ne moc nápadné, nemůžu přijít na to, čím to je. Děkuju.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (janikk) ID 5619 (17.9.2012, 8:59)
Dobrý den, jen shrnu naše hlavní nápadnosti: pohybová neobratnost + častá chůze po špičkách, inklinuje víc k dospělým než k dětem, dříve trval na rituálech (stejný postup před spaní, stejné oblečení atd. - to už u nás vymizelo), horší reakce na změny, neobratnost v motorice (dodnes se např. nenají příborem), mluví a vyjadřuje se jako dospělý (někdy mluví fakt jak encyklopedie), sám se naučil číst a psát velká a malá tiskací písmena v 5 letech, v hodně stresové sitaci má sklon k sebeubližování (např. zeleze někam do koutku pláče a bouchá se) a sebeobviňování. Snad Vám to trošku pomůže (L) Ale samozřejmě každý je jiný a i u každého se může projevovat AS jinak (může mít třeba naopak děti velmi rád apod.).

ODPOVĚDĚT
Sylvie B. (Nyxii) ID 349442, mimibazar.cz/nyxii (16.9.2012, 21:34)
Já si teké myslím,že dcerka má AS.Ještě čekáme na posouzení dr a příští rok nás čeká škola :-| Nevím jestli to bude zvládat a jak se přizpůsobí *-) ...trochu budu načuhovat (H)

ODPOVĚDĚT