ŠTĚNĚ - PROSÍM PORAĎTE MI
Už jsem se tu radila ohledně štěňátka několikrát,poprosím vás i teď..Jsem už zoufalá a nevím co dělat... Několikrát za den má svou chvilku ,začne na nás skákat a nesnesitelně kousat,žádné napomínání fuj,nesmíš neúčinkuje.Pokrač.viz.koment
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Petra k. (petulisek) ID 125836 (22.9.2012, 9:27)
Jak se píše níž, prostě musíte se chovat jako fenka, ne jako lidská maminka. Fenka kašle na brožury o výchově a mláděti dá za vyučenou - tzn. chytne je za kůži na krku a třepne s ním, což je největší trest, nebo jej sama kousne s hlubokým vrčením, popř. znehybní zalehnutím či přitlačením hlavy a krku k zemi ... zní to drasticky, ale vše se dělá s citem a pomáhá to. Našemu slovníku se štěně teprve učí, tomu jeho se musíte naučit Vy. Jakmile dělá to, co nesmí, zavrčte hlubokým hlasem a buď mu přitiskněte hlavu a krk k zemí, dokud to nevzdá, později místo vrčení říkejte hlubokým vrčavým hlasem povel - u nás to je fuj, nesmíš, stačilo /jedno z toho). Nebojte se toho, máte divoké mimčo, co si chce hrát, je to jen o výchově, to zvládnete (F) (L)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (pamojaan) ID 407784 (21.9.2012, 22:26)
Jeho mamka by naněj vycenila zuby a jemně by mu dala najevo stisknutím, že hraní bylo dost. Tak ho přilehnite a cvaknite do ucha. Samozdřejmně jemně. Já si takhle vydobyla respekt u sousedovic štěněte vlčáka, pořád na mě skákala a kousala, tak jsem ji ukázala, že jsem starší, teď se příjde přivítat aniž by musela skákat a kousat. :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (garpous) ID 179297 (21.9.2012, 20:10)
Dobrý den,náš Kvído má také občas takové chvilky,většinou k večeru.Je mu devět měsíců.Platí na něho jedině odvést z místnosti a chvíli ho tam nechat,cca 2 minutky a pak ho pustíme a je jak beránek :-)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (21.9.2012, 21:11)
Katko také i vám díky (F)...a pomůže to vždycky ? Jakého máte (&) jestli se můžu zeptat ?

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (zzuza4) ID 282529, mimibazar.cz/zzuza4 (21.9.2012, 20:04)
Pořád je to mládě, tady není moc velký rozdíl mezi lidským a zvířecím, takže i výchova je dost podobná. Nastavte aspoň nějaký denní režim, pravidelné procházky nejen k vyvečení, ale i k utahání, pravidelný čas krmení a i pravidelný čas kdy je doma už "klid". 18 letý pes je klimbající senior, který chce mít svojí pohodu, toto je proti němu neřízená střela plná energie. V 7 měs. by měl mít pojem kde je jeho místo, teď začne zkoušet, jestli se mu nepodaří dostat se o pozici dál, je to jezevčík takže dost sebevědomé a tvrdohlavé svoření. Chce to hodně lásky, trpělivost a důslednost, když už půjde za hranice vykázat ho na místo a povely dotáhnout až do konce, ne jen napůl. Žádné spaní v posteli, válení po gauči a dobroty od stolu. Aspoň ne teď ze začátku, pak stejně povolíte. Co povolíte a přehlédnete teď, s tím se musíte smířit na dalších 10-15 let.

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (21.9.2012, 21:08)
Zuzko i vám díky (F) Pravidelný režim máme,venčení,procházky a dlouhé ale kdy je už klid tak to nějak nefunguje u něj. Jak píšete,pořád zkouší asi co může..manžel nechtěl aby chodil do postele.Samozřejmě jsem ho tam začla brát,ale už to teď omezuju a jakmile zas "začne" tak hned ho pošlu dolu,nechce ale trvám na tom. jenže seskočí a druhou stranou se vrátí a to udělá třeba desetkrát dokola. Nebo začal nedávno skákat na stůl, ne jako na zadní ale vyskočí na stůl a chodí tam,a to je problém když pak na stole něco zrovna je. Paní níže psala jestli vezmu noviny i na dítě,ale když kouše opravdu hrozně a máme ruce i nohy už do krve tak jak jinak na něj...Rozhodně nejsem tip,že bych mlátila zvíře pro radost,ježíš sama to odsuzuju a zvířata miluju. Máme ještě králíka a papouška (L)

ODPOVĚDĚT
Anita Š. (NITA33) ID 48137 (21.9.2012, 19:58)
To přejde je to štěně, puberta bývá až kolem roku. Ale musíte u ukázat mantinely, hlavně z vás musí cítit respekt. Přidržet na zemi, otočit na záda a přidržet...až se sklidním, tak se vzdává. Opravdu jedině přísnost....uvidíte, že se to srovná. Hodně ven, dlouhé prrocházky, aportování, aby se utahal. Jo těma novinama bych neplácala slabě...mě se osvědčila plácačka na mouchy :)))
Hlavně ukázat kdo je vůdce smečky. Každý pes je jiný, my máme dvě fenky jedné rasy a každá je jiná....jedna vše v pohodě v klidu...a druhá divoška a na ní platí jen tvrdá ruka a přetáhnout přes hřbet. Pak jde vše. Přitom myslím, že jsou vychovávaný stejně.

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (21.9.2012, 20:51)
Anito děkuji...No my jsme měli vždycky holky a tohle právě neznám vůbec. Byly úplně jiné,všechny hodné a mazlící od štěňátka a poslední byla přitom taky jezevčík. O nich se říká,že jsou tvrdohlaví a dominantní ale ta naše nebyla. Tak zkusím to přidržení a otočení na záda. Zrovna před chvilkou to tady bylo zas...dojedl granule a misku si odnesl na sedačku(to dělává s oblibou) tak jsem jí šla vzít a málem mě pokousal,vyloženě cenil zuby a to udělal teď po prvé :-S Jsem z toho nějaká špatná (L)

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Mmargarita) ID 4829, mimibazar.cz/mmargarita (21.9.2012, 20:05)
(Y)naprostý souhlas!!!!!Mám taky 7měsíční štěně jack russell teriéra a dělala to samé,od jeho 5ti měsíců chodíme na kynologii a je to moc znát (Y)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (21.9.2012, 20:54)
Markét díky za názor (F) a jestli se můžu zeptat,co tam všechno děláte ? Ale máte asi s papírama když s ním chodíte že ?

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Mmargarita) ID 4829, mimibazar.cz/mmargarita (21.9.2012, 21:22)
Je čistokrevný,ale ne papírák.Štěně je samozřejmě roztomilé,ale divoké,nespoutané,nerozumné,velice hravé,vždy vyžadující pozornost a s ostrými zoubky.U malých plemen nastupuje puberta kolem 8. měsíce (u nás 6.-7. měsíc),jinak kolem 1 roku až 1,5 roku.Všeobecně se pes formuje a vychová právě do 1,5 roku,pak už je to hotový pes.
Na cvičák chodím s Jackem 2x týdně - pátek a neděle.Je to od 16-17,30 .nebo 9-10,30 a funguje to,že pejsi jsou na volno zhruba 30-40 min,očuchávají se,volně si pobíhají,poznávají se,hrají si,...pes,který je agresivní,musí mít náhubek a pána blízko sebe,za sebemenší náznak agrese se pes musí ihned potrestat a funguje to.Psi jsou na sebe hodní,tolerují se,nevrčí,pokud ano - ihned se pokárá.To se mi moc líbí.Pak je nástup a řadíme se do řad podle úrovně výcviku - úplní nováčci,začátečníci a zkušení.Vezmou si nás cvičitelé a trénujeme chůzi na vodítku u nohy,otočky u nohy

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Mmargarita) ID 4829, mimibazar.cz/mmargarita (21.9.2012, 21:24)
Koukám,že se nezobrazil celý můj komentář - ?Klidně písněte do vzkazů a dohodnem se přes mail. (Y)

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (21.9.2012, 19:19)
Chce si prostě hrát, chce abyste se mu věnovali. Když na vás skáče dítě, tak na něj taky berete noviny?

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (21.9.2012, 20:43)
Díky i vám,ale já si s ním hraju hodně,jsem doma a mám čas se mu věnovat. Noviny jsem na psi nebrala nikdy,a že už jsme jich v rodině měly hodně.Ale co by jste mi tedy radila vy,když začne silně kousat že teče krev a nedá se zklidnit ? Nikdy jsme se s tím nesetkala a myslím,že to by asi neměl. (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (21.9.2012, 19:00)
pokračování...jediné co někdy trochu pomůže jsou stočené noviny a slabě dostane s nimi přes zadek.Jak vidí že je mám v ruce, tak zpozorní ale i tak většinou neposlechne. Mám už bolavé nohy,ruce a problémy doma,protože jak jde manžel spát a lehne si tak začne útočit na něj a nedá se zklidnit..hrozně kouše a chytne si nás silou a pejskuje . Moc prosím pomozte mi co s tím dělat. na psí školku nemám peníze ,jinak bych už šla. Mám ho hrozně ráda a chtěla bych aby to byl psí kamarád..Naší fence bylo 18 když nám v březnu odešla,a nemohla jsem se z toho dostat tak jsem si pořídila tohohle kluka. V neděli mu bylo 7 měs. Jmenuje se Kuba.

ODPOVĚDĚT
TEREZA S. (RŮŽENKA) ID 206334, mimibazar.cz/ruzenka (21.9.2012, 19:17)
Dobrý den,
začíná mu puberta...zkouší co a kam až může zajít a vůči vám si dovolit. Pokud začne zase, nejprve ho vezměte za krkem pevně za kůži a zatřepte s ním. Pokud ani to nepomůže a tak jej silou přimáčkněte k zemi ( samozřejmě opatrně ! ) a nechte jej přidrženého dokud se nezklidní ( jako ve smečce ..Vy budete alfa samec ne on!). Dále pomáhá i okamžité odvedení z místnosti, ale musí to být OKAMŽITĚ ... při jen náznaku těchto excesů. Vysledujte, co tomuto chování předchází, můžete tomu předejít...Nesmíte polevit, chce to čas a trpělivost. Ale hlavně se mu musíte věnovat, hodně jej zabavit a utahat...pak nebude mít na takové "opičárny " čas a ani chuť :-)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (21.9.2012, 20:40)
Terezko děkuji ..věnuju se mu opravdu hodně,pořád jsme venku,hraju si s ním myslím dost.Jsem dost nemocná a tak jsem doma,čas na něj mám. Vzít za krkem za kůži to říkal manžel,jenže já jsem pročetla už mraky stránek s radami a tam jsem zas četla ,že se to nemá ,tak nevím co je pravda a nechtěla jsem něco pokazit. (F)

ODPOVĚDĚT