JAHODOVÝ DŽEM-MARMELÁDA
Poradily by jste mi prosím...dělala jsem loni dvakrát jahod.džem podle receptu tady na MMB ,vyzkoušela jsem dva recepty a pokaždé se mi zkazil,neudělala se plíseň ale jakoby začal kvasit. Nevíte čím to mohlo být ?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Kamila Č. (karmala) ID 45832 (3.7.2013, 15:26)
přidám kyselinu citronovou a pak ještě zavařím (Y)

ODPOVĚDĚT
Radka V. (velinovaradka) ID 165710, mimibazar.cz/velinovaradka (2.7.2013, 21:21)
záleží jak moc ho chcete mít sladké,pokud jsou jahody sladší dáte mín cukru tak to sme použily gelfix 3:1 ted budeme delat zitra a jahody jsou s plantaze a ne moc sladke tak musime vice dosladit tak dame gelfix 2:1.Uděláme marmeládu,zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru,tot vše tak nevím kde máte chybu,jen jestli tam nebyla jiz nejaka potvůrka nacla plísní :-$ :-$ :-$ ještě dáváme pro lepší aroma jahod kys.citronovou ale jen malinko.Jahody taky moc nemixujeme spiše rozmačkáme at sou v marmelade pekný kousky :-)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (2.7.2013, 18:52)
já dávám Gelfix 1:1, ale důvod, proč Vám začal jakoby kvasit může být ten, že do džemu asi šly i nakažené jahody nebo byly špatně umyté, jinak ale můžete použít na špetku nože konzervárenský přípravek - ten zabrání kysání, plísni .... (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (zmimi70) ID 382255 (2.7.2013, 18:40)
Používám Gelfix 2:1 , sklenice umyji a víčka vyvařím v kastrolku. Marmeládu uvařím dle návodu na želír. přípravku. Marmeládu horkou naliji do skleniček a zavřu víčkem. Otáčím asi na deset minut dnem vzhůru. Nic se mi ještě nezkazilo.

ODPOVĚDĚT
Jana L. (LIBIŠKA) ID 154812 (2.7.2013, 16:27)
dělám stejně, pouze vyplachuji rumem nikdy se mi nezkazila ,-) (H)

ODPOVĚDĚT
Romana K. (pkrivka) ID 94234, mimibazar.cz/pkrivka (2.7.2013, 16:26)
taky dávám Gelfix Super 3:1, 350 g cukru a kilo jahod, povařit 5 - 10 minut a pak horké do vymytých skleniček, ty otočím dnem vzhůru, jo a plním hodně plné, aby tam bylo co nejméně vzduchu..

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (2.7.2013, 16:20)
Já vždy řádně vymyju skleničky a víčka v myčce a a při nalití horkého džemu pečlivě otřu hrdlo sklenice, po nalití otočím na 5 minut vzhůru dnem. Nikdy se mi nic nezkazilo. Kyselinu citronovou nepoužívám, jen ovoce, želírovací cukr, nebo normální cukr a Gelfix.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (maky913) ID 308021, mimibazar.cz/maky913 (2.7.2013, 16:15)
Taky to chce před nalitím do skleniček je vypláchnout vřelou vodou a víčka také. My děláme jen s cukrem, na 1kg ovoce 1kg cukru a trochu šťávy z citronu, máme je ve sklepě a nekazí se.Chce to ale dost dlouho vařit.

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (2.7.2013, 16:06)
dělám z želír.cukrem 2:1 a pokud je řídká, tak přidám kys.citr., nikdy se mi nezkazila (L)

ODPOVĚDĚT
Olga J. (ólinuška) ID 161504, mimibazar.cz/olinuska (2.7.2013, 16:04)
dělám léta se želírovacím cukrem dr Oetker 2:1 a nikdy se mi nezkazil.
(L)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (2.7.2013, 15:46)
já dávám vždy kyselinu citronovou a džem se nekazí (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT