Poradily by jste mi prosím...dělala jsem loni dvakrát jahod.džem podle receptu tady na MMB ,vyzkoušela jsem dva recepty a pokaždé se mi zkazil,neudělala se plíseň ale jakoby začal kvasit. Nevíte čím to mohlo být ?
| Kamila Č. (karmala) ID 45832 (3.7.2013, 15:26) | přidám kyselinu citronovou a pak ještě zavařím
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka V. (velinovaradka) ID 165710, mimibazar.cz/velinovaradka (2.7.2013, 21:21) | záleží jak moc ho chcete mít sladké,pokud jsou jahody sladší dáte mín cukru tak to sme použily gelfix 3:1 ted budeme delat zitra a jahody jsou s plantaze a ne moc sladke tak musime vice dosladit tak dame gelfix 2:1.Uděláme marmeládu,zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru,tot vše tak nevím kde máte chybu,jen jestli tam nebyla jiz nejaka potvůrka nacla plísní ještě dáváme pro lepší aroma jahod kys.citronovou ale jen malinko.Jahody taky moc nemixujeme spiše rozmačkáme at sou v marmelade pekný kousky
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (2.7.2013, 18:52) | já dávám Gelfix 1:1, ale důvod, proč Vám začal jakoby kvasit může být ten, že do džemu asi šly i nakažené jahody nebo byly špatně umyté, jinak ale můžete použít na špetku nože konzervárenský přípravek - ten zabrání kysání, plísni ....
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdeňka M. (zmimi70) ID 382255 (2.7.2013, 18:40) | Používám Gelfix 2:1 , sklenice umyji a víčka vyvařím v kastrolku. Marmeládu uvařím dle návodu na želír. přípravku. Marmeládu horkou naliji do skleniček a zavřu víčkem. Otáčím asi na deset minut dnem vzhůru. Nic se mi ještě nezkazilo.
ODPOVĚDĚT |
|
Jana L. (LIBIŠKA) ID 154812 (2.7.2013, 16:27) | dělám stejně, pouze vyplachuji rumem nikdy se mi nezkazila
ODPOVĚDĚT |
|
| Romana K. (pkrivka) ID 94234, mimibazar.cz/pkrivka (2.7.2013, 16:26) | taky dávám Gelfix Super 3:1, 350 g cukru a kilo jahod, povařit 5 - 10 minut a pak horké do vymytých skleniček, ty otočím dnem vzhůru, jo a plním hodně plné, aby tam bylo co nejméně vzduchu..
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (2.7.2013, 16:20) | Já vždy řádně vymyju skleničky a víčka v myčce a a při nalití horkého džemu pečlivě otřu hrdlo sklenice, po nalití otočím na 5 minut vzhůru dnem. Nikdy se mi nic nezkazilo. Kyselinu citronovou nepoužívám, jen ovoce, želírovací cukr, nebo normální cukr a Gelfix.
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina K. (maky913) ID 308021, mimibazar.cz/maky913 (2.7.2013, 16:15) | Taky to chce před nalitím do skleniček je vypláchnout vřelou vodou a víčka také. My děláme jen s cukrem, na 1kg ovoce 1kg cukru a trochu šťávy z citronu, máme je ve sklepě a nekazí se.Chce to ale dost dlouho vařit.
ODPOVĚDĚT |
|
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (2.7.2013, 16:06) | dělám z želír.cukrem 2:1 a pokud je řídká, tak přidám kys.citr., nikdy se mi nezkazila
ODPOVĚDĚT |
|
| Olga J. (ólinuška) ID 161504, mimibazar.cz/olinuska (2.7.2013, 16:04) | dělám léta se želírovacím cukrem dr Oetker 2:1 a nikdy se mi nezkazil.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (2.7.2013, 15:46) | já dávám vždy kyselinu citronovou a džem se nekazí
ODPOVĚDĚT |
|