Tlakový hrnec
Nevíte, kde bych našla nějakou tabulku, jak dlouho v něm co vařit?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Martina E. (simowa) ID 117213, mimibazar.cz/simowa (5.10.2012, 19:54)
tefal http://www.tefal.cz/tefal/Consumer_service/Use_instructions/HomeUseInstructionsTemplateFile.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID={B4875579-7841-4E75-8726-72E7D2412A66}&NRORIGINALURL=%2fConsumer%2bservice%2fUse%2binstructions%2fHome%2bUse%2bInstructions.htm&NRCACHEHINT=NoModifyGuest

zde máte ke stažení návody na obsluhu i s tabulkama jak dlouho co vařit (Y)

ODPOVĚDĚT
Klára U. (Clara) ID 3863, mimibazar.cz/clara (6.10.2012, 8:33)
Děkuji, jste zlato :-*

ODPOVĚDĚT
Jolana F. (jolusaf) ID 205502, mimibazar.cz/jolusaf (5.10.2012, 19:04)
Mám nový od tescomy, je tam regulace tlaku- vysoký a nízký. Hovězí maso- pečeně, svíčková, polévkové maso- 30-40min. Ze zkušenosti volím vždy tu nižší hranici. Kližku na guláš jsem vařila jen 15-18min, byla akorát.
Vepřové- plátky 15-18, uzený bůček 20, koleno 25-30, pečeně 30-35.
Kuře 15, slepice 15-20. Brambory na nízký tlak- krájené 7-9, ve slupce 10-15.

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (5.10.2012, 18:40)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=122736

ODPOVĚDĚT
Klára U. (Clara) ID 3863, mimibazar.cz/clara (5.10.2012, 18:50)
(L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (5.10.2012, 18:23)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=103292

a jinak tu nedávno proběhla poradna na téma brambory a tam byl recept na výborné brambory z tlakáče, zkuste najít

ODPOVĚDĚT
Karina T. (tomanka246) ID 271794 (5.10.2012, 18:03)
pro tlakový hrnec platí přibližně tohle pravidlo: čas potřebný pro uvaření v normálním hrnci děleno třema

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (5.10.2012, 17:11)
vařím jedině v tlakáči

vepřové koleno 1h a 20 min.
hovězí maso na guláš 40 min.
vepřové maso na guláš 20 min.
kuře 20 min.

tady jsem našla info: kopíruji:

Doba dušení uvedená v předpisech, je jen přibližná – je závislá na jakosti potraviny i na intenzitě tepelného příkonu a počítá se až do doby varu (zasyčení tlakového ventilu). Doba potřebná ke změknutí čtyř porcí potravin je asi tato. Hovězí maso vcelku 40 minut, hovězí plátky a kostky na guláš 30 minut, hovězí závitky 35 minut, vepřové plátky 20 minut, vepřové kotletky 25 minut, slepice 45 minut, kuře 20 minut, krájené brambory 4 minuty, zelenina 3-6 minut, fazole 30 minut, hrách 40 minut, čočka 20 minut – od doby varu.

ODPOVĚDĚT
Klára U. (Clara) ID 3863, mimibazar.cz/clara (5.10.2012, 17:23)
Děkuji moc (L) (L) Já v něm dělám leta maso, ale zajímal mě i ten zbytek, rýže, brambory atd... (Y)

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (5.10.2012, 19:45)
rýži dělám jen v tlakáči a to na olej dát rýži, tu opéct zalít vroucí vodou cca 2cm nad rýži, přiklopit nechat do pískání a vypnout a za 10 minut je hotovo,mám sklokeramiku a nechávám na té plotýnce stát

ODPOVĚDĚT