Zelí ve sklenicích
Maminky, prosím vás, děláte některá kysané zelí do sklenic? Můžete mi poradit jak na to?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Jaroslava P. (jpencik) ID 360397 (8.10.2012, 23:04)
Já letos poprvé dělala kysané zelí, které má zkysat přímo v zavařovačce. Tuším z TOP receptů. Koštovala jsem a je dobré a bez práce. Víčko se má přicucnout samo (naše zatím není)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (8.10.2012, 13:03)
http://www.cuketka.cz/?p=1481

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (marhulda) ID 118830 (8.10.2012, 10:41)
Já to dělám podle mamky, tak se vždy musím aktuálně přeptat, zda už je ta pravá chvíle. Ale co vím, tak nenakládáme to rané zelí, ale až nějaké pozdější, aby se nekazilo. (hello)

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (beruškaveruška) ID 118819, mimibazar.cz/vbabkova (8.10.2012, 10:22)
koupím kysané zelí nandám do skleniček 0,5 l a zavařím 20 minut při 80 C, do skleniček nic nepřidávám a nikdy se mi žádná nezkazila, je vynikají vyndat si ho v zimě jen tak na jídlo zrovna včera jsem ho vařila k obědu

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (8.10.2012, 12:18)
a jaký to má princip, že koupíte kysané zelí a zavaříte? Jen se ptám....nebo to kupujete od někoho, kdo nakládá doma? ,-)

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (beruškaveruška) ID 118819, mimibazar.cz/vbabkova (8.10.2012, 12:31)
ano kupuji tady od jednoho pána co ho nakládá a já doma jen zavařuji (L)

ODPOVĚDĚT
Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (8.10.2012, 12:40)
A můžete mi prozradit, od jakého pána? ,-) Taky bych kouipila. Klidně do vzkazů. Děkuji. (F)

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (8.10.2012, 12:39)
tak to máte bezva, to bych taky brala a kor pokud ej dobré (L)

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (beruškaveruška) ID 118819, mimibazar.cz/vbabkova (8.10.2012, 12:53)
pán se jmenuje Krůs nebo zelí je dobré i křimické

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (marhulda) ID 118830 (8.10.2012, 10:10)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=133647
Dělám ho taky, ale vykvasit v teple ho nechávám déle (asi 3 týdny), pak dám do chladna. Zavařovat jsem zatím nezkoušela.

ODPOVĚDĚT
Zdenka D. (filidr) ID 250820 (8.10.2012, 10:31)
Já už ho mám podle tohoto receptu udělané od minulého čtvrtka. Bydlíme v paneláku, takže chladný sklep není, zatím mi kvasí ve volném dětském pokoji, moc to nesmrdí. Ale tuto neděli ho zavařím, přidala jsem do něj ještě 2 nastrouhané křeny. Včera jsem ho chutnala, je výborné. Jelikož jsme žrouti zelí, tak ješte asi přikoupím krouhané a udělám další várku. Koupila jsem v Polsku 10 kg krouhaného za 40,- Kč, to se vyplatí. Z tohoto množství mám 20 klasických sklenic.

ODPOVĚDĚT