Minul. týden houb. řízky, bramboračka s houby, houb. omáčka. Dneska vařím kulajdu, plný mrazák hub, několik nádob usuš.hub a manžel chce zítra zase na houby..Slyšela jsem, že se houby dají zavařovat na kyselo jako okurky. Poradíte mi někdo recept?
| Andrea V. (Andýsek V.) ID 140188 (23.10.2012, 10:37) | Všem maminkám za receptíky moc děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka V. (velinovaradka) ID 165710, mimibazar.cz/velinovaradka (18.10.2012, 20:00) | zrovna včera jsem dělala karbanátky s houbami jen se po nich zaprášilo
ODPOVĚDĚT |
| | Karolína S. (matyty) ID 111665, mimibazar.cz/matyty (21.10.2012, 8:01) |
RADUŠ A MŮŽU VĚDĚT JAK JSTE KARBENÁTKY PŘIPRAVOVALA? DĚKUJI.. K.
ODPOVĚDĚT |
| | | Radka V. (velinovaradka) ID 165710, mimibazar.cz/velinovaradka (21.10.2012, 10:05) |
to víte že můžete,měla sem klasické mleté maso,okořenila tj. sůl,pepř,kmín přidala sem cibulku,česnek,no a posekala na jemno houbičky a vajíčko.A pokud se směs rozpadá tak já přidala trošku strouhanky.No a pak sem tvořila placičky,které sem zprudka osmahla na panvičce a pak dala nachvili zapéct do trouby.Po karbanátkách se jen zaprášilo moc nám chutnali můžete ale do nich přidat cokoliv,třeba jarní cibulku,nebo petrželku či pažitku pro barvu,je to jen na vás,možná by byl dobrý i sýr a normálně je obalit v trojobale a usmažit jako řízek,jde jen o to že tam přidáte ty houbičky a čím víc jich tam bude tím budou houbovitější
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Jana b. (fehofka) ID 93304 (18.10.2012, 16:18) | Dělám nálev jako na okurky.Můžete přidat papriku,cibuli,prostě co máte rádi a udělat čalamádu.
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka H. (LHL) ID 323072 (18.10.2012, 14:03) | Vy se máte, tolik hub! U nás se to všechno hned sní. Horko těžko ubráním trochu na štědrovečerní polévku. Neprodáte kapku?
ODPOVĚDĚT |
|
Eva V. (evucha124) ID 111016 (18.10.2012, 13:59) | Mám podobný recept na zavařenou směs na tousty, tak vám ji sem pro inspiraci kopíruju, třeba si to nějak nakombinujete. Já to nedělám tak ostré: 1 kg hřibů nakrájet a povařit 3 min. ve slané vodě 3/4 kg cibule nakrájet a osmahnout na oleji. Na to dát povařené houby a chvilku podusit dohromady Pak dát do mísy a přidat : 2 středně velké ostré kečupy.2 rajské protlaky 2,5 paličky česneku, sůl, trochu kmínu 3/4 lžičky pálivé papriky + trošku chili koření 1/2 lžičky pepře Nechat 1 hodinu odležet a pak naplnit do skleniček a zavařit 45 minut ( voda by měla vařit) Hříbky závidím Když jsem byla doma, nerostly a teď začaly, ale to se tam nedostanu, tak mám letos smůlu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina V. (katuv) ID 343987 (18.10.2012, 12:53) | Kdyby byly bedly, tak je naplňte (ty zavřené a polozavřené) směsí nastrouhaného tvrdého sýra a jemně pokrájené šunky, sůl a pepř a spojit vajíčkem. Potom je obalte jako řízky a usmažte. Je to super dobré.
ODPOVĚDĚT |
|
| Milena L. (veveřáček) ID 257062, mimibazar.cz/veveracek (18.10.2012, 12:49) | Moje mamka je taky dává normálně do octa a je to mňamka,jak píše paní karolína podemnou,jsou fakt super třeba ke grilování místo okurek..my je občas žereme jen tak .. jinak ještě ze syrových hub děláme fleky s houbama,něco jako šunkofleky,akorát ty houby předtím tepelně opracovat a jsou dobrý..taky je dáváme do karbošů a taky je to dobrý..
ODPOVĚDĚT |
|
| KAROLÍNA VEČEŘOVÁ (KODLINA) ID 215243, mimibazar.cz/kodlina (18.10.2012, 12:42) | babička zavařuje klasicky na kyselo, takový klasický recept, jako toto http://www.mimibazar.cz/recepty.php , ten lák bude stejný, jen přidává beraní rohy, kousek feferonky, do některých papriku, nebo krouhané zelí a je to výborné, jíme třeba k masu, když grilujeme, nebo k zapečeným těstovinám. Má to říz, kdo má rád ostřejší, tak super jo a zavařuje v troubě
ODPOVĚDĚT |
|
|
| | Andrea V. (Andýsek V.) ID 140188 (18.10.2012, 12:32) |
Mončo, děkuji, to vypadá velice lákavě Jen nemám zavařo. hrnec, myslíte, že to zvládnu normálně v klasickém velkém hrnci? Jak dlouho to budu vařit od bodu varu? Děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | | Monika V. (Monda71) ID 293839 (18.10.2012, 13:48) |
Dala bych to do vyhřáté trouby...na 15-20minut na těch 180 stupnu
ODPOVĚDĚT |
| | | Monika V. (Monda71) ID 293839 (18.10.2012, 13:45) |
Já bych to zavařila v troubě ve vysokém plechu...tak jsem dělala cuketové tousty...hlavně nezapomente než uzavřete hrdlo potřít slivovicí(nebo i nějaký jiný líh)...dělám to při všem a musím říct,že se mi nic nekazí kdysi mi to poradil jeden řezník,když jsem zavařovala maso...
ODPOVĚDĚT |
|
| Bronislava B. (broni77) ID 405162 (18.10.2012, 12:10) | jéé, Vy se máte, u nás nikdo houby nesbírá
ODPOVĚDĚT |
| | Andrea V. (Andýsek V.) ID 140188 (18.10.2012, 12:12) |
My zažíváme houbové žně, nosíme domů každý týden plnou přepravku a plný bramborový koš hub, už to ale rozdáváme po známých, protože to nemáme kam dávat
ODPOVĚDĚT |
|
| | Andrea V. (Andýsek V.) ID 140188 (18.10.2012, 12:11) |
Děkuji Už mám vybraný receptík na zítřejší oběd a na zavařování, děkuji
ODPOVĚDĚT |
|