NEZVLADATELNÁ ÚNAVA
Maminky potřebovala bych poradit,jsem hrozně unavená ,nedá se to překonat .Beru vitamíny,hlívu ale nic nepomáhá. Čeká mě spousty nocí práce,peču na zakázku a potřebuji něco co by mi pomohlo. Mám problémy s psychikou.Neraďte mi doktora,tam jsem byla.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 18 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 316676 (26.5.2017, 17:55)
:´( (chripka)
http://zivot-s-me-cfs3.webnode.cz/
Máte-li chviličku čas a pokud Vás hned tak něco nepoloží, můžete nakouknout jak to vypadá (chripka) s únavovým syndromem. Jestli máte někoho známého, kdo má nějaké podobné problémy, možná by mu tyto informace pomohli. Můžete odkaz na stránky sdílet na fb a tak bez práce a zdarma někomu ve vašem okolí pomoci (F)

ODPOVĚDĚT
Gabriela H. (KIMIK2) ID 285911, mimibazar.cz/kimik2 (28.11.2012, 17:56)
Ivet, dám vám radu, na vše se vykašlete, a pořádně si odpočiňte a vyspěte se!!! vím o čem mluvím. Co se nám narodil první syn (2,5), jsem v jednom kole, nic nestíhám, nevyspalá, unavená, nic mě nebaví, do toho škola a hodně práce, a teď si o to tělo řeklo, nezvládla jsem další těhotenství a přišla jsem o mimi. Takže přehodnoťte, co je důležitější, jestli pečení nebo vaše zdraví!!!! přeji hodně sil (hello)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (martinavanic) ID 73319 (28.11.2012, 12:24)
Určitě vysadit.... odříct zakázky na pečení cukroví, klidně ze zdravotních důvodů, to každý musí pochopit... a jak píše paní podemnou, poslouchat své tělo... Já takhle jela celé léto..stěhovali jsme se, v práci jsem dělala i za nemocnou kolegyni.. měla jsem tak málo energie, že se mi chtělo spát i za chůze... pocit, že nic nezvládám..jako robot bez baterek..hnala jsem to tak dlouho, až jsem v září skolabovala... měla jsem pocit, že umřu... dostala jsem se z toho, ale už to nechci nikdy zažít... Poslouchat své tělo a znovu poslouchat své tělo, vždyť vy už z psaní tohodle dotazu dobře víte, že by to chtělo vysadit a odpočívat

ODPOVĚDĚT
Irena L. (IruBaru) ID 306180, mimibazar.cz/irubaru (28.11.2012, 12:07)
paní Ivet...do duše vám povídá asi každý zde...a asi se nedá naordinovat, aby vám ty slova jen neprolétly ušima [A] ale měla byste více poslouchat své tělo..a. když říká DOST...neměla byste to přepínat a prát se s ním...co když přepere ono vás...a z ničeho nic selžete a zkolabujete...někde s sebou říznete...bez pomoci [A] a to pak asi přehodnotíte priority ve svém životě... :-$ nechci být prorokem a malovat čerta na zeď ...nemocná duše-to není sranda...měla byste se mít více ráda a říci si, že nějaké noční pečení, jen aby bylo krásně na stole-nemá smysl...za jakou cenu? za cenu trosky??? *-) sedněte si v klidu, nadechněte se...a řekněte si, že toto honění nemá v životě váhu...váhu má láska k člověku, radost ze života...dávat-přijímat...a různé další hezké věci...a až na to příjdete, tak poznáte jaká malichernost byla péci a lézt po kolenou....a vlastně proč???? když se tím zabíjíte.... [A]

ODPOVĚDĚT
Jana D. (barouch) ID 351802 (28.11.2012, 12:02)
skuste thiamin

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (28.11.2012, 10:59)
Pokud skutečně podrobná vyšetření nic neukazují, tak únava je jaksi navázána na deprese. Máte vhodně nastavené léky a jste v dlouhodobé terapii?

Ne? Pardon, ale hlíva vám na to fakt nezabere. Ani jiné potravinové doplňky. Ani šarlatánské návody.

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (28.11.2012, 10:33)
Nevím, jestli jste si u doktora nechala udělat krevní obraz. Já jsem s velkou únavou měla také problémy (mmch, beru také antidepresiva) a z vyšetření krve mi zjistili chudokrevnost. Tak mi doktorka předepsala železo v tabletkách. Nedostatek železa se projevuje mimo jiné hlavně únavou. Otázka ale je, jestli máte také dostatečné množství spánku. Přeju hodně sil. A kávu či nějaké energetické nápoje bych určitě nedoporučovala.

ODPOVĚDĚT
Jana Dibusová (JanaCL) ID 349680, mimibazar.cz/janacl (28.11.2012, 10:01)
Paní Ivetko a stojí za to to noční pečení? Já bych víc odpočívala.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (28.11.2012, 9:36)
znám, bojuju s depres několik let, a pokud je to depka tak opravdu pomůžou jen léky,jinak co nejvíc odpočinku, denně si odštavněte mrkev s červenou řepou, hodně vody, přinutit se k procházkám, ale jinak opravdu nepomůže nic než dobrá antidepresiva, píšu z vlastní zkušenosti, já se cpala kde čím, léčitelům jsem dala peněz 8o| a nic, až léky mě postavily na nohy

ODPOVĚDĚT
Vlasta Z. (vlastaz) ID 11528 (28.11.2012, 9:23)
Pokud cítíte silnou únavu a máte problémy s psychikou- bude to pravděpodobně spojený problém. Těžko se radí, určitě nic nezkazíte potravinovými doplňky, doplněním minerálů a pod, ale hlavně si zkuste psychicky odpočinout - rozmazlujte se drobnými radostmi, nachystejte si na každý den nějakou maličkost, na kterou se můžete těšit ( klidně i blbosti, třeba si pusťte oblíbený seriálek s pečení, nebo si k němu stáhněte nějakou romantickou komedii, skleničku něčeho dobrého...), víc se mazlete s dětmi, namasírujte si chodidla něčím voňavým... Když se nedostanete do lepší polohy s psychikou, tělo se taky moc nevzpamatuje. POkud jsou to problémy většího rázu a máte pocit, že je nemůžete zvldádnout a moc Vám přerůstají přes hlavu, nebojte se přemýšlet nad antidepresivy, pomůžou vám dostat se zpět do kondice a předepíše Vám je každý obvoďák. Držte se.

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (28.11.2012, 9:41)
Vlasto odpočinout takhle to já vůbec neznám,ani to neumím. Vlastně není nic co by mi radost dělalo,jediné co mě pomáhá je šťěndo 9 měsíční ,pejsek ,jezevčík Kuba . Ale jinak nic jiného co by mě těšilo nebo na co bych se těšila nemám... Ano,mám pocit že to nemůžu nějak zvládnout ...antidepresiva beru,ale nic moc zlepšení. I sem dlouho přemýšlela jestli se tady poradit,těžko se mi o tom píše (F)

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (28.11.2012, 10:37)
Ivetko, pokud vám antidepresiva nezabírají, lékař vám je může vyměnit za jiné. Nevím, jak dlouho je berete. Mně to trvalo měsíc, než zabraly a teď je to mnohem lepší. Z vlastní zkušenosti vám můžu poradit tělesnou aktivitu. Já jsem se donutila z posdledních sil chodit běhat, i přesto, že jsem neměla vůbec žádnou energii, a po týdnu každodenního běhání byla únava úplně pryč. Doporučuji (F)

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (28.11.2012, 9:18)
taky si myslím že tělo má dost, ale já když dělám dorty do noci tak piju kofolu a jsem jako rybička ale pak se mi i špatně usíná ale na každého to nezabírá (L)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (28.11.2012, 9:33)
Ivono kofola mi nedělá dobře ,ale piju colu.Ale moc to nepomáhá ,spíš mě trochu nastartují ty bublinky ale jen na chvilku. (F)

ODPOVĚDĚT
Monika D. (monapupp) ID 259238, mimibazar.cz/monapupp (28.11.2012, 9:13)
Ivet, myslím, že tělo Vám samo říká, že má dost. Pokud to jinak nejde, tak zkuste vyčistit organismus, nejen, že tělo mele z posledního, ale pokud vitamíny nezabírají, tak se nevstřebávají do těla..tudíž je třeba vyčistit organizmus. Dle mého jste zanesená..zkuste třeba pít celý den šťávy z ovoce a zeleniny a vynechte cukry, mouku (výrobky z ní)., dejte si ořechy, ale nepražené,nesolené. (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (28.11.2012, 9:30)
Přesně takový pocit mám,že melu už z posledního.. Dělám si vícekrát denně kávu a i v noci,abych to vydržela ale ani to nepomáhá. Když já nevím z jakého ovoce ty šťávy...citrusy hlavně kyselé moc nesmím. A jak vyrobit šťávu,když odšťavňovač mi odešel .. Mám před sebou spoustu práce ve dne i v noci,a musím to zvládnout :-|

ODPOVĚDĚT
Monika D. (monapupp) ID 259238, mimibazar.cz/monapupp (28.11.2012, 9:43)
Kávu musíte vynechat, to je jed ,-)..nabudí na chvilku,ale nic víc, pak spíš je ještě větší útlum. Zkuste si od někoho odšťavovač půjčit..piju ráno ovocné a to vše..hrozno, jablka, hrušky, pomeranče, kiwi, ananas atd..prostě co máte ráda, pak svačina ořechy, goji, rozinky a jiné. K obědu si dejte jen něco lehkého, třeba salát s kousky kuř. masa a k večeři mrkev, řepu, rajčata..šťávy. Uvidíte, že tělo bude mít více energie i bez kávy. Zkuste třeba jednu noc jít spát normálně a pak ty další už tak jak potřebujete. Energie je třeba i ze získání spánku (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (ivetabubak) ID 211257, mimibazar.cz/ivetabubak (28.11.2012, 9:01)
POKRAČOVÁNÍ...uvažovala jsem o Gynexu ,nebo znáte někdo přípravek Hyragex ? Děkuju za pomoc a každou radu,potřebuji to nějak zvládnout.

ODPOVĚDĚT