Jak rozpustit zcukernatělý med???
...děkuji....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Bohdana Ž. (Zarinka) ID 59866, mimibazar.cz/zarinka (29.11.2012, 17:11)
Dát do vodní lázně, ne teplejší jak 38 st. Tatínek měl včely 40 roků, tak měl zkušenosti.

ODPOVĚDĚT
Karolína V. (arrco) ID 263768, mimibazar.cz/arrco (upraveno 29.11.2012, 18:09)
No tak koukám, že většina maminek tady Vám dává perfektní rady, jak úspěšně zničit med. Med se dá rozehřát tak, že ho dáte do vodní lázně, kterou ale musíte kontrolovat,aby nebyla v žádném případě teplejší než 45 st. C. Trvá to dýl, ale med si zachová všechny důležité látky. Jinak pokud se tomu chcete vyhnout, tak v příštím roce si ještě tekutý med "napastujte" - nejlíp to jde s řepkovým - několik dnů ppo sobě promíchat ponorným mixérem, je z toho taková světlá pasta, která dále upotřebit běžným způsobem a už nekrystalizuje (hello)

ODPOVĚDĚT
Kateřina T. (KačenkaT) ID 324149 (29.11.2012, 15:28)
Přesně tak, pak nemá Vaněk v Peklu na talíři si utahovat z maminek na mmb... :-S :-S :-S
Dámy, přemýšlejte ,-)

ODPOVĚDĚT
Renata F. (Viko) ID 233071 (29.11.2012, 13:40)
vemte větší katrulek dejte vodu a a jestli máte med v lahvy tak zahřívat a pomalu,aby nepraskla lahev nebo vodní lázně dva hrnce do sebe aby byla jistota že nepraskne (F)

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (kopa) ID 54400, mimibazar.cz/kopa (29.11.2012, 12:05)
ve vodní lázni a nebo na topení :-)

ODPOVĚDĚT
Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (29.11.2012, 12:04)
já to také tak dělám, že postavím sklenici s medem do hrnce s vodou aby sahala do poloviny a nechám vodu pomale vřít až se mi med rozpustí-poradila mi to kamarádka z včelařské rodiny ,-) (F)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (29.11.2012, 13:27)
nesmí to vřít, to tam vše zničíte. stačí jen teplá voda nebo raiátor a rozpustí se taky.

ODPOVĚDĚT
Jana J. (Eddye77) ID 446529 (29.11.2012, 12:42)
To se divím, že vám to poradila kamarádka ze včelařské rodiny. každý včelař ví, že teplota nad nějakých 40-50°C zničí všechny prospěšné látky v medu a z medu se tak stane bezcenné sladidlo. Také máme včely, ale radši budu zcukernatělý med škrábat lžičkou, než abych ho rozpuštěla ve vroucí vodě! To je opravdu škoda. To si pak klidně můžete kupovat "medy" v supermarketech, to jsou většinou taky jen bezcenná sladidla.

ODPOVĚDĚT
Jana N. (lajdák007) ID 264659 (29.11.2012, 14:46)
Přesně tak, máte pravdu. Ale píšu hlavně, skvělá fotka. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) krásný miláček (&) (&) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Jana J. (Eddye77) ID 446529 (30.11.2012, 14:12)
Jééé, moc děkuju :-). Je to náš Edýsek, teď je mu 5,5 a je to vážně miláček. Tahle fotka má název "ale já jsem opravdu nikde nehrabal" :-D

ODPOVĚDĚT
Jana N. (lajdák007) ID 264659 (30.11.2012, 16:07)
Tak to musí být opravdu mazel. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Tak přesně tohle znám, já nic já muzikant. ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra L. (ludvajska) ID 176170 (29.11.2012, 11:57)
Taky rozpouštím v kastrůlku ve vodní lázni. Občas promíchnu a je to.

ODPOVĚDĚT
Milada Š. (nmskb) ID 83545, mimibazar.cz/nmskb (29.11.2012, 11:29)
pokud nechcete zničit enzymy,tak teplota více než 40 stupňů být nesmí,pokud používáte jen jako sladidlo,tak do vodní lázně.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (29.11.2012, 11:26)
Správně by se to moc rozpouštět nemělo, lepší je ten zcukernatělý med rozšlehat metlama na pastu.

ODPOVĚDĚT
Monika U. (monicka82) ID 407119 (29.11.2012, 11:22)
Já dávám do mikrovlnky...

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (29.11.2012, 13:10)
Také dávám na chviličku do mikrovlnky (F).

ODPOVĚDĚT
gabriela b. (gabra) ID 3303 (29.11.2012, 11:20)
taktéž jako Marcela (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (markas) ID 196880 (29.11.2012, 11:19)
ve vodní lázni,dám do kastrůlku vodu na sporák a do ní ponořím flašku s medem :-$

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (lenka620) ID 76122 (29.11.2012, 11:23)
A Marcelko,ta flaška stojí normálně na dnu toho kastrůlku?Nemůže prasknout,nebo tak něco?A ještě ponořená je asi jak hodně....moc děkuji za odpověď...Lenka :-$

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (markas) ID 196880 (29.11.2012, 11:27)
vždycky ponořím tak,aby to bylo aspoň do poloviny,nebo jak Vás to pustí...nikdy mi flaška nepraskla |:o)

ODPOVĚDĚT