 | Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (28.12.2012, 21:02) |
Neřekla bych, že to bude pekárnou, ale spíše špatnou konzistencí těsta. Peču už hodně dlouho a téměř nikdy nesedí poměr mouky a tekutin. Prakticky ať peču podle kteréhokoliv receptu, tak většinou dosypávám mouku. Je to tím, že každá mouka je jiná - každá hladká mouka je jiná - jinak namletá, jinak stará atd. Píšete, že chléb se propadne. Buď uberte tekutiny a nebo přisypte mouku. Těsto se nesmí pod háky lepit. Běžně dosypávám mouku po lžících během prvního hnětení až je tam souvislá koule a nikde není nalepené těsto. A co se týká receptů v brožurách ty jsem nikdy nepoužívala, tak nemůžu k nim nic říci, ale zde na mmb či na zmiňované "dámě" najdete recepty vyzkoušené opravdovými pekařkami.
ODPOVĚDĚTnahlásit |