jak děláte pstruha prosím? Já vždy dělala jen z něho plátky na másle na pánvi, teď bych chtěla zkusit psrtruha jako v restauraci - vcelku,ale nevím, jak na něj....do trouby?
| Terezie Š. (Terík32) ID 330397, mimibazar.cz/terik32 (2.1.2013, 12:35) | Já ho dělám podobně jako Vlaďka, dovnitř ještě plátky citronu, rozmarýn jinak jen sůl a pepř, obalit v mouce a usmažit na pánvičce hlavně na másle. Jinak v létě ho grilujeme a to nakládám o olivového oleje. I v troubě je dobrý.
ODPOVĚDĚT |
|
| Vladimíra K. (vladka1plz) ID 383654, mimibazar.cz/vladka1plz (30.12.2012, 22:04) | Já pstruha uvnitř prokapu citronem a prosolím, nechám odležet v lednici, pak obalím v hladké mouce, zprudka osmažím na másle, pak vložím do pekáčku, zaliji výpekem a přikrytého peču v troubě cca 3/4 hodiny
ODPOVĚDĚT |
|
| Jaroslava H. (Ajnys) ID 29632 (30.12.2012, 21:52) | Zrovna dnes jsem ho dělala. Pocitronuji, osolím, položím na pekáček, dovnitř dám zelenou petržel, navrch taky trochu posypu a dám kousek másla. Někdy přes sítko popráším lehce strouhankou, aby se udělala krustička. Je to náš nejoblíbenější recept.
ODPOVĚDĚT |
|
Romana P. (RomčaP) ID 84918, mimibazar.cz/romcap (30.12.2012, 19:10) | já mu plním bříško nivou nakrájenou na kostičky nebo plátky. Pak ho obalím anglickou slaninou. Nepřidávám žádné koření. Pak peču v troubě..Malinko podleji vodou... je to super recept, každý mi ho chválí
ODPOVĚDĚT |
| | Terezie Š. (Terík32) ID 330397, mimibazar.cz/terik32 (2.1.2013, 12:36) |
to zní zajímavě, taky zkusíme
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka Patřičná (Pat74) ID 10106, mimibazar.cz/pat74 (30.12.2012, 17:59) | peču v troubě na pečícím papíru v celku i s hlavou - posolím a nebo dávám koření na ryby to co mám zrovna doma nebo to co vám chutná a máte vyzkoušené,poliju citronovou šťávou, kousek másla, do pstruha vložím bylinky (nám nejvíc chutná libeček+tymián - snítky), vedle pstruha jeden česnek a přidávám jakoukoliv syrovou zeleninu (mrkev,cuket na kousky) mooooc dobré
ODPOVĚDĚT |
|
| Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (30.12.2012, 17:41) | Dělam v troubě i s hlavou na masle a kminu nasoleneho ho mam dle rady pana co u nas ma sadky s pstruhy tak že na 1 litr vody dam 10dkg soli a do toho roztoku na 12 hodin ponořim vykuchane pstruhy nasolene to je uplně akorat a hlavně z nich krasně sleze ten sliz a s hlavou je dělam proto že se nezkrouti množstvi toho nalevu dělam dle potřeby klidně 2 i 3 litry podle toho kolik mame pstruhu
ODPOVĚDĚT |
|
| renata m. (folino) ID 152830, mimibazar.cz/folino (30.12.2012, 17:38) | přidávám ještě citronovou štávu
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 276863 (30.12.2012, 17:27) | Ali, můj syn je vyučený kuchař a děláme pstruha na pánvi. Já uřezávám hlavu, ale dá se dělat i s ní. Takže uříznu hlavu a ploutve, pořádně omyju a osuším. Pak ho osolím a okmínuji, do břicha mu dám plátek másla a hodím na pánev. Nesmažím moc naprudko, aby nebyl uvnitř syrový... někdo ještě dává snítku rozmarýnu ...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jaroslava K. (JIKAN) ID 3034, mimibazar.cz/Jikan (30.12.2012, 17:18) | peču celé v troubě, pokmínuju,posolím
ODPOVĚDĚT |
| | Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (30.12.2012, 17:22) |
a v pekáčku pod něj máslo nebo podlít vodou? A jak dlouho asi pečete?
ODPOVĚDĚT |
| | | Jaroslava K. (JIKAN) ID 3034, mimibazar.cz/Jikan (30.12.2012, 17:33) |
ano v pekáčku, dám máslo a lehce podlívám, aby byla lehce krusta, ne aby se "uvařil". Peču cca 30/45 minut, on je rychle hotový, takže tak pozvolna na těch cca 160stupňů
ODPOVĚDĚT |
|