Paříž na vlastní pěst
nebyl jste někdo bez cestovky?máte typ na ubytko,dopravu z letiště?budu ráda za všechny postřehy
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (1.1.2013, 21:22)
My byli s mužem na vlastní pěst a doteď na to vzpomínáme - bylo to naprosto fantastické, určitě ne toho nebojte. Bydleli jsme v hotelu Camélie International, kousek od metra (hotel mírně omšelý, ale čistý, v recepci super pánové, schovali nám i kufry, protože nám letadlo letělo až večer, a my chtěli ještě pochodit po městě), letenka nás vyšla na 3600/2 osoby/zpáteční (byl to Smart Wings), jedli jsme tak různě - nejčastěji jsme si koupili bagetu, sýry, minerálku, sedli si někam do parku, večer si zašli na večeři nebo si koupili quiche. Chodně jsme chodili, toulali se uličkama, nikdo nás nehonil, nebyl to hon za památkama, ale nasávání té báječné pařížské atmosféry. Metro je jednoduché, nekupovali jsme si žádné Paris passy, ale tzv. carnet, což je takový paklík jízdenek. Památky od sebe tak daleko nejsou, spíše jsme opravdu chodili..... Hned bych jela zase :D

ODPOVĚDĚT
Dana Z. (Danafrance) ID 400918 (1.1.2013, 13:24)
Cestovku ne-samé koukejte napravo,nalevo a jen muzea a pak rozchod na nákup..kdepak,co vás zajímá napiště na=íšu vám co a jak..Necpěte prachy do cestovek,mám sjezděnej celej svět na vlastní pěst..

ODPOVĚDĚT
Dana Z. (Danafrance) ID 400918 (1.1.2013, 13:22)
Paříž rozhodně letecky,na orly-taxi do centra cca 20 eur,v centru se dají najít levné hotýlky,žádné proboha formule na periferii.mrkněte na latinskou čtvrť..budete blízko centra,vše po ruce-jen defans a montmartr z ruky,ale to se dá metrem..
do paríže létám docela často,kdybyste něco potřebovala vědět,napište klidně na mail,dám typy na ubytování,jídlo,atd...

ODPOVĚDĚT
Kateřina D. (katija) ID 374657, mimibazar.cz/katija (31.12.2012, 9:40)
Tady manžel od Katija:

Paříž vcelku znám a celkově jsem zcestovalý. Otázkou je, proč chcete jet do Paříže. Já tam jezdím zejména proto, abych pochytil kouzlo místa a užil si to. Někteří zmiňují motely Formule. Ano, pakliže projíždíte autem kolem Paříže a nechcete se zdržet, ale pouze přespat, pak ano, je to levná forma ubytování, dá se to. Nebo pro studenty. Co vím, tak tam noc stojí cca 31 EUR. Moje varianta: Ubytovat se v maličkém hotýlku přímo v centru města. Zaplatíte 75 EUR, ale ne za osobu, ale za double pokoj, to je první rozdíl. Navíc když pojedete z F1 do centra, za metro dáte cca 12 EUR a navíc musíte jet v noci strašně dlouho z města... tedy dojem z vycházky pod rozsvícenou Eiffelovkou je ten tam.... takhle se procházíte městem a jste v místě bydlení... super!! Jinak si kupte letenku se "Smrt Wings", z terminálu 3 na Charle de Gaule musíte tak jako tak z nádraží, které je asi 450 m chůze, v

ODPOVĚDĚT
Katka K. (katys21) ID 153302 (31.12.2012, 9:05)
My teda jeli s cestovkou, ale jen tam a zpět.. Tam jsme mohli buď využít průvodce a nebo jsme mohli jít na vlastní pěst... Bydleli jsme na okraji Paříže ve Formuli - měli jsme snídani a nocleh nebyl sice žádný luxus, ale stejně jsme tam jen spali a celý den lítali po městě... Bylo to nádhernýýý.. všem návštěvu Paříže doporučuji.. jela bych klidně zas... Kupte si nějakou pěknou knížku Průvodce a užijte si krásný výlet (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (vladka1plz) ID 383654, mimibazar.cz/vladka1plz (30.12.2012, 22:00)
já byla - z letiště jsem jela busem a pak metrem- bylo to docela dobrodružství..... bydlela jsem s kamarádkou ve " Formuli" - byl to velmi levný hotýlek na kraji Paříže- daleko od metra , pokojíčky sice mrňavé , ale čiste s vlastní sociálkou, v ceně byla snídaně

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (30.12.2012, 20:59)
Takovéhle cesty jedině bez cestovky (Y) z letiště jede do centra vlak.... Jinak ubytování koukněte na booking.com, tam si zařizuju ubytování vždy.... stačí něco obyč, já si brala i bez snídaně, protože to kouzlo posedět si rána v kavárně v centru Paříže je nezapomenutelné... Měla jsem sebou fajn průvodce, kde byly popsané procházky Paříží, tak mrkněte někde v obchodě |:o)

ODPOVĚDĚT
ANDREA N. (NOVANDREA) ID 179904, mimibazar.cz/novandrea (30.12.2012, 21:16)
Průvodce už mám,je tam všechno pěkně popsané (Y) ale stejně se ještě pídím po informacích od lidiček,kteří tam už byli.Spíš bych chtěla vědět-F1 na to dost nadávají,výhled do dvora ,špína atd..ale může to být jen náhoda.Moc jejich mentalitu neznám.I když celý den jste venku a člověk se přizpůsobí.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (30.12.2012, 21:33)
V F1 jsem spala před několika lety v Anglii a už teda nikdy ,-) a hlavně budete asi daleko od centra.... Předpokládám, že pojedete na pár dní nebo víkend, tak si zaplatte nějaký malý hotýlek v centru.... Já si naposled objednala hotel asi půl roku do předu a pak ho dva dny před příjezdem stornovala a vzala si jinej... Nevím, jestli máte zkušenost s booking.com, ale dají se tam právě rušit hotely bez poplatků, ne všechny, ale je to tam vždy napsané a je to fajn, protože pak stačí pár dní před odjezdem mrknou, jestli někde není poslední levné místo v hotelu a stačí pár kliknutí (Y)

ODPOVĚDĚT
Silvie S. (tobinek1) ID 76617, mimibazar.cz/tobinek1 (30.12.2012, 19:22)
http://www.aparis.cz/paris_cz/ceny.htm
zkuste tohle je to kousek od Moulin Rouge....taky jsou tam tipy na pohybování se po Paříži atd....je to česky mluvící paní :-)

ODPOVĚDĚT
ANDREA N. (NOVANDREA) ID 179904, mimibazar.cz/novandrea (30.12.2012, 19:39)
děkuji ale paní má podmínku nejméně 4 noci,to už je na nás moc.
ale zase má užitečné info. (F)

ODPOVĚDĚT
ANDREA N. (NOVANDREA) ID 179904, mimibazar.cz/novandrea (30.12.2012, 19:20)
Právě,o to nám jde,nemáme rádi,když nás někdo organizuje +o(
a nechceme se uštvat.
Předpokládám,že letenky a hotel jste si bukovali od nás z Čech,že?
Dívala jsem se na easy jet,nějaké info je na Orbionu ale tam mi ti lidé přijdou více zžilí s Paříží,žádný laik tam není ,-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina D. (katija) ID 374657, mimibazar.cz/katija (30.12.2012, 18:51)
Byla jsem, na čtyři dny. Ubytování bylo fajn, celkem v centru, na metro asi 10-15min, klidná část, naproti supermarket. Bylo to se snídání. Pokojíky mini, výhled na střechu, ale cenově dostupné, stejně jsme celý den byli venku. Název teda už nevím, ale manžel by věděl,můžu se zeptat. Myslím, že máme i fotku z ulice. Z letiště jezdí vlak, jeli jsme asi 3/4 hod bez přestupu a pak metrem, to je docela zážitek :-) Je dost rozsáhlé a když jsou přestupy, tak se chodí dost daleko chodbami..ale je to nádhera. Měli jsme lístek na metro tuším na 3 dny..jinak pěšky. Jinak k jídlu - snídaně v hotelu, přes den nějaká bageta, sušenky a večer polévka na pokoji (spirála do vody) a pečivo..Za odměnu francouzské palačinky crêpes s nugátovou náplní, nemá chybu :-) S cestovkou bych asi nejela, je to hon za kulturou. My viděli vše podstatné, co jsme chtěli vidět ale nejlepší je nasát tu atmosféru a posedět jen tak na ulici v kavárni

ODPOVĚDĚT