prosím o radu.
z tohot sádelňáku stále vytéká mazlavé tmavé sádlo či co. Jak to odstranit? Už snad 100x jsem ho pokaždé vydrhla a stále za měsíc je to zpět. Zkusit ho dát vypéct do trouby?! Už fakt nevím co s ním?!Mám ho jako obal na květinu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (6.1.2013, 23:45)
kamenina je popraskaná, tuk je nasáklý skrz naskz, je žluklý, mazlavý a smradlavý, pečením v troubě se smrad zvýší, ale neodstraní, v myčce se hrnec může i rozpadnout, žluklý tuk se z kameniny nevymyje *-) použití jedině na ven, kde do něho v zimě - mrazu - nebude pršet (F)

ODPOVĚDĚT
Monika Ž. (MoncaZis) ID 405582 (7.1.2013, 12:05)
Díky za radu Ludmil (F)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (5.1.2013, 16:31)
Já mám podobně popraskamou formu na bábovku.Když jsem jí dostala tak vypadala +o(Šoupla jsem jí do myčky a krásně vše pustilo,i ta zapečená mastnota.

ODPOVĚDĚT
Monika Ž. (MoncaZis) ID 405582 (5.1.2013, 16:43)
Děkuji za radu Jani,zkusím to (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (Morkusovic) ID 224999, mimibazar.cz/morkusovic (5.1.2013, 15:08)
Používáte je jako obal na živou kytku, kterou zaléváte? Jestli ano, a pod ním je stále mokro, je na nízko vypálen, což dřívější nádoby byly. Zkuste nádobu podstavit na 1cm vysoké kolečka z korkového špuntu, uvidíte zda se to zlepší, nebude se tolik pod ním voda srážet (L)

ODPOVĚDĚT
Monika Ž. (MoncaZis) ID 405582 (5.1.2013, 15:14)
Zuzi, děkuju za radu. To už jsem také zkoušela a korek začal plesnivět jak byl stále ve vlhku. Ano kytičku mám živou a zalévám. Jinak mi stojí na okením parapetu. Zuzi, vy jako zkušená, máte ještě nějakou radu pro mě? Fakt jsem zoufalá a sádelnák nechci nechat jen tak když dělá tolik parády svou krásou. Myslíte, že ta trouba je blbej nápad? ,-) *-) Dostat horkem z něho všechen tuk a mastnotu. I když ta maz je tak silná,že i z rukou to nemůžu dostat 8o|

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (Morkusovic) ID 224999, mimibazar.cz/morkusovic (5.1.2013, 15:30)
Moni troubu bych neriskovala, pač když píšete, že z toho teče cosi hodně mastné, asi by to dost čoudilo a hlavně smrdělo. Už jsem takto zkoušela přepálit v peci staré hrnky a bohužel to glazura nepřežila.
Má takový "popraskaný" vzhled i ve vnitř?
Moni a když v něm nic není, teče to z něj též? Jestli ne, vložte do vnitř obal a bo něj teprve kytku (L)

ODPOVĚDĚT
Monika Ž. (MoncaZis) ID 405582 (5.1.2013, 15:48)
Děkuju, tak troubu vynechám, jelikož bych o něj nerada přišla.
Popraskaný je komplet a jestli maz teče i když v něm nic není to netušim.Mám ho teď bez kytičky tak uvidím.Já měla za to, že to teče vždy když je teplo a netušila jsem ,že by to mohla dělat voda. Když bude v pohodě bez vody, tak dám do něj ještě nějaký obal a snad už to bude v pořádku. Moc vám Zuzi, děkuju a třeba někdy i Baboonky na srazu, pa (hello) (Y)

ODPOVĚDĚT