Kysané zelí
Hospodyňky dá se udělat ještě teď kysané zelí?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (6.1.2013, 19:47)
a receptík někdo máte?

ODPOVĚDĚT
Radka S. (Plysovka) ID 136645, mimibazar.cz/plysovka (7.1.2013, 22:25)
Přepsala jsem babiččin návod a vložila do receptů http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=138194

ODPOVĚDĚT
Radka S. (Plysovka) ID 136645, mimibazar.cz/plysovka (6.1.2013, 23:40)
Mám od manželovy babičky. Zítra Vám ho napíšu, už se mi ho nechce teď hledat.
,-)

ODPOVĚDĚT
denisa n. (rebelka8282) ID 446748 (7.1.2013, 12:43)
Dobrý den,můžu taky poprosit o receptík?Děkuji Denisa (F)

ODPOVĚDĚT
Radka S. (Plysovka) ID 136645, mimibazar.cz/plysovka (7.1.2013, 22:24)
Přepsala jsem babiččin návod a vložila do receptů http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=138194

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (6.1.2013, 18:48)
pohoda, můžete. Hlavně kupte zelí na kysané zelí.
jsou dva druhy zelí - jedno je tvaru koule (má dost šťávy, vhodné na kysání), druhé tvaru šišky (nepustí šťávu, vhodné na uskladnění, zelí z něj není dobré)

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (Adaa) ID 43447, mimibazar.cz/adaa (6.1.2013, 18:12)
Ano zrovna v pátek jsem zase nakládala...

ODPOVĚDĚT
Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (6.1.2013, 18:41)
a můžete poradit nějaký receptík? nebo jak nakládáte a kolik? :-)

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (Adaa) ID 43447, mimibazar.cz/adaa (7.1.2013, 6:48)
Já dělám na kg zelí 2dkg soli a pokmínovat od oka, nakrouhám promíchám, nechám dvě hodiny odpočnout a natlačím do pětilitrovek, zaliji vodou, zatížím a nechám stát na okně v teple tak za tři týdny bude hotový...

ODPOVĚDĚT
Zlata J. (háčkovanéčepice) ID 352312, mimibazar.cz/hackovanecepice (6.1.2013, 20:08)
Naložit zelí můžete, ale je pravda, že teď už je v obchodech k dostání pouze trvanlivé zelí určené k uskladnění, klasické krouhárenské podléhá rychleji zkáze, ale je křehčí, sklízí se v průběhu října. Nám chutná zelí naložené v poměru: 40 kg zelí, 1 kg soli, 20 g kmínu a cca 8 kuliček celého pepře, někdy přidáváme i čerstvý kopr (asi 2 větvičky). Důležité je dát do tepla, pravidelně dolévat vodu (slanou, převařenou). Tak ať se podaří.

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (6.1.2013, 17:56)
Já myslím, že určitě dá, někdo ho dělá v zavařovacích sklenicích průběžně celý rok (F)

ODPOVĚDĚT