másloví ježci s lískovým oříškem
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Lenka B. ((Leni)) ID 99922 (9.1.2013, 22:13)
No to nemá chybu!!! O víkendu to vyzkouším synovi k narozkám!!! Díky za zveřejnění receptu! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) lenka

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Verunecka) ID 147517, mimibazar.cz/Verunecka1 (9.1.2013, 21:57)
kávová zrna:

Falešný marcipán: 150g mletého cukru, 150g polotučné sušené mléko, 1 lžíce oleje, 2 lžíce medu, 3-4 lžíce vody, mandlové aroma

Náplň: 8 lžíc mletého cukru, 3 lžíce mleté kávy, 3 lžíce kakaa, 8 lžíc povoleného másla, 8 lžíc solamylu

Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto. Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout. Z marcipánu jsem si vykrájela formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii jsem vložila oválek, přidala váleček náplně, přiklopila dalším oválkem, z vrchu trošku přitlačila dlaní, vyklopila, přebytky marcipánu odkrojila a nakonec zrna omočila v čokoládové polevě.

ODPOVĚDĚT
Petra R. (PetraRol) ID 200746 (9.1.2013, 21:32)
Andrej, máte to cukroví moc hezké , všechno (Y). Mohla bych Vás poprosit o recept na tyhle ježečky a ještě na ta kávová zrna. Díky předem

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (gitasek) ID 25342, mimibazar.cz/gitasek (9.1.2013, 21:23)
moc prosím o receptík

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Verunecka) ID 147517, mimibazar.cz/Verunecka1 (9.1.2013, 21:55)
suroviny:
350g hladké mouky
300g másla či Hery
1 vejce
50g cukr krupice
Udělat těsto, nechat odpočinout přes noc v ledničce. Když se lepí, přidat víc mouky - pak líp drží tvar. Do kousku těsta dát lískový oříšek, vytvarovat kuličku a špičku ( čumáček). Upéct dorůžova. Po zchládnutí máčím do čokolády a válím v kokosu, špejlí namočenou v čokoládě dělám čumáček a očička

ODPOVĚDĚT
Petra H. (PH75) ID 42189, mimibazar.cz/ph75 (9.1.2013, 21:01)
(Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT