Zahradní domek
Prosím, co vše je potřeba zařídit, vyřídit ke stavbě zahradního domečku na zahrádce? Je to složité? Je to hodně papírování?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (24.1.2013, 14:34)
NA zahradní domek do rozlohy 25m2, který není vyšší jak 5 metrů a není na obývání stačí na stavebním úřadě pouze ohláška. Dostanete formulář, který se dá stáhnout i na netu příslušného stavebního úřadu. K formuláři přiložíte plánek z katastrální mapy, kde zakreslíte polohu domku (u nás nevyžadovali kulaté razítko, pouze potvrzenou kopii z katastrálního úřadu a do ní jsme zakreslili polohu) a technickou dokumentaci domku od výrobce či nákres pokud je to samovýroba .Souhlas sousedů jsme nepotřebovali. Ale to bude určitě uvedeno na stránkách stavebního úřadu. To vše dáte na podatelnu stavebního úřadu a zaplatíte tuším 100 Kč. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (134leguan) ID 311404, mimibazar.cz/134leguan (24.1.2013, 14:02)
Katko,
stavbu zahradního domku musíte ohlásit na stavebním úřadě. Nejjednodušší je, pokud máte domek typový-kupujete ho hotový a máte ho bez zavedení elektriky. To potom na úřadě vyzvednete formulář pro ohlášení stavby, necháte si od stavaře s autorizací(kulaté razítko) nakreslit situaci pozemku s umístěním domku, doložíte technický list od výrobce s rozměry domku a přiložíte výpis z katastru nemovitostí. Situacis i necháte podepsat od přímých sousedů(vlastníků pozemků), že se stavbou souhlasí. Pokud domek nemá technický list, stavař Vám vypracuje jednoduchý půdorys, pohledy na domek a půdorys střechy a k tomu napíše krátkou technickou zprávu, že je to ze dřeva, na čem bude domek stát atd.
Ohlášku podáte na stavební úřad, ten se do 30-ti nů vyjádří, jestli se stavbou souhlasí, případně jestli chce doplnit dokumentaci. Ideálně s ohláškou dojděte za příslušným referentem, ať Vám řekne, jest

ODPOVĚDĚT
Jana K. (134leguan) ID 311404, mimibazar.cz/134leguan (24.1.2013, 14:03)
. Ideálně s ohláškou dojděte za příslušným referentem, ať Vám řekne, jestli to tak vyhovuje, předejte tím nedorozumění, okud by Váš úřad měl nějaké specifické požadavky.

ODPOVĚDĚT